Lähiopiskelu
Koulutuspäivät paikan päällä. Ei sisällä verkko-opiskelua.
Monimuoto
Koulutusta sekä paikan päällä että etänä aikataulun mukaisesti. Lisäksi itsenäistä verkko-opiskelua.
Monimuoto etänä
Koulutusta etänä aikataulun mukaisesti. Lisäksi itsenäistä verkko-opiskelua.
Hybridi
Koulutuspäiviin voi osallistua oman valinnan mukaan joustavasti joko paikan päällä tai etänä.
Itsenäinen verkko-opiskelu
Itsenäistä ja omatahtista opiskelua verkko-oppimisympäristössä.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuksessa työnantajasi osallistuu kouluttamiseen. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on alan työpaikka.
Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Kehitä liiketoimintaasi palvelumuotoilun keinoin ja kasvata myyntiä! Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto auttaa ymmärtämään, miten asiakkaita kiinnostava palvelu kehitetään ja miten sille rakennetaan asiakaslähtöiset myyntiargumentit. Koulutus ei edellytä aiempaa tuotekehityksen osaamista.
Kysy mahdollisuutta maksuttomaan oppisopimukseen
KOULUTUSINFO ti 13.6. klo 14–14.45
Sopiiko tämä koulutus sinulle? Tule kuulemaan lisää maksuttomaan infotilaisuuteen. Infotilaisuus järjestetään etäyhteydellä.
Tämä palvelumuotoilukoulutus edistää palvelu- tai tuoteideasi toteutumista, sillä koulutuksen aikana kehität ideastasi asiakaslähtöisen palvelun tai toimintamallin. Tavoitteena on tehdä palvelusta, tuotteesta tai prosessista toimiva ja sujuva, mikä houkuttelee asiakkaita – ulkoisia tai organisaation sisäisiä.
Asiantuntijoiden ohjauksessa opit asiakasymmärrystä ja perehdyt palvelumuotoilun menetelmiin, tuotteistamisen vaiheisiin ja lanseeraukseen. Opit ajattelemaan käyttäjä- ja asiakaslähtöisesti ja tuotteistamaan palvelusi siten, että se palvelee niin loppukäyttäjää kuin yrityksesi tavoitteita. Ymmärrät palvelun hinnoittelun ja sen taloudelliset vaikutukset. Koulutuksessa opit myös tekemään strategisia valintoja.
Palvelumuotoiluun painottuva tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka kehität palveluita tai tuotteita, vastaat esihenkilönä liiketoiminnan kehittämisestä tai toimit yrittäjänä.
Tarjoamme tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtavaa koulutusta myös eri toimialoille ja erilaisilla painotuksilla. Katso tästä kaikki palvelumuotoilun ja tuotekehitystyön koulutukset.
Koulutus koostuu innostavista monimuotoisista koulutusosioista sekä koulutuksen aikana tehtävästä kehityshankkeesta. Etäopiskelun aikana ja oman kehityshankkeen eteenpäin viemisessä sovellat koulutuspäivien sisältöjä omaan työhösi.
Starttipäivä
Koulutus käynnistyy starttipäivällä, jossa saat tietoa tutkinnon rakenteesta, kurssien sisällöstä ja opiskelun käytännöistä. Starttipäivän jälkeen kanssasi sovitaan henkilökohtainen keskustelu ja laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma.
1. PROAKTIIVINEN KEHITTÄMINEN
Johdanto kehittämiseen
Opit ymmärtämään muutokset tuote- ja palvelukehityksessä ja projektien vetämisessä. Tutustut uusiin kehitysmenetelmiin ja työn tekemisen muotojen kehittymiseen ja niiden potentiaaliin. Tavoitteena on saada kehittämisen kipinä ja valmius uudistaa työntekemisen tapoja sekä luoda alustava projektisuunnitelma omalle kehityshankkeelle.
Asiakaslähtöisen ajattelun perusteet
Koulutuspäivän jälkeen tiedät mitä asiakasymmärrys on ja mitä se merkitsee koko organisaation liiketoiminnalle. Ymmärrät asiakaskokemuksen ja asiakkaan osallistamisen merkityksen liiketoiminnalle. Osaat kasvattaa yrityksen asiakasymmärrystä erilaisilla keinoilla ja tunnet palvelumuotoiluprosessin keskeiset vaiheet ja menetelmät sekä niiden tarkoituksen
Projektin johtaminen (verkkototeutus)
Jokainen kehittämishanke on projekti, joten projektijohtamisen taitoja tarvitaan palvelunkehittämishankkeissakin. Koulutuksessa opit kaikki tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon projektin eri vaiheissa. Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja ja esimerkkejä elävästä työelämästä
Sparrausklinikka I
Tällä klinikalla pääset sparraamaan kehityshankettasi palvelumuotoilun asiantuntijan ja muiden opiskelijoiden kanssa pienryhmätyöskentelyssä. Voit testata pienryhmässä ideoistasi ja jalostaa palveluasi ketterin menetelmin. Saat henkilökohtaista palautetta omasta hankkeestasi.
Digiajan asiakas (verkkototeutus)
Ymmärrät asiakaskokemuksen merkityksen ja oman roolisi prosessissa. Ymmärrät, miten ostokäyttäytymisen muutos ja digitaalisuus vaikuttavat asiakkuuksien johtamiseen. Tunnistat eri myyntikanavat ja tiedostat niiden hyödyntämismahdollisuudet asiakkuuksien johtamisessa. Tiedät eri tapoja segmentoida asiakkaita ja tunnistat omalle organisaatiollesi sopivimmat asiakkaat. Tunnistat erilaisia keinoja käynnistää dialogi asiakkaan kanssa.
Strategiset valinnat ja liiketoimintamallit
Ymmärrät miksi strategisten valintojen tekeminen on palveluiden kehittämisessä tärkeää. Opit, miten tehdä strategisia valintoja kilpailija-analyysin pohjalta ja erottua kilpailluilla markkinoilla. Opit liiketoimintamallien tekemisen Business Model Canvasin ja Lean Canvasin avulla. Näillä menetelmillä pystyt päivittämään liiketoimintamalliasi nopeasti ja ketterästi vastaamaan nopeasti muuttuvaa markkinatilannetta.
2. PALVELUMUOTOILU TUOTEKEHITYSTYÖSSÄ
Palvelumuotoilun prosessi
Ymmärrät asiakasprofiloinnin ja sidosryhmät. Osaat kuvata palvelupolun ymmärrettävällä tavalla visuaalisesti tai kirjallisesti, esim. blueprinttaus, sarjakuvat, käyttäjäkuvaukset.
Sparrausklinikka II
Tällä klinikalla pääset sparraamaan kehityshankettasi palvelumuotoilun asiantuntijan ja muiden opiskelijoiden kanssa pienryhmätyöskentelyssä. Voit testata pienryhmässä ideoitasi ja jalostaa palveluasi palvelumuotoilun menetelmin. Saat henkilökohtaista palautetta omasta hankkeestasi.
Palvelumuotoilun toteuttaminen
Opit kehittämään palvelua iteratiivisesti eli muotoilemaan palvelua asiakasymmärryksen ja saamasi palautteen pohjalta. Opit palvelumuotoilun menetelmin päivittämään palvelun ominaisuuksia ja liiketoimintamalliasi tavoitteena toteuttaa palvelu, joka ratkaisee oikean asiakastarpeen.
3. TUOTTEISTAMINEN TUOTEKEHITYSPROSESSISSA
Hinnoittelu ja taloudelliset vaikutukset
Opit arvioimaan tuotteen tai palvelun taloudelliset vaikutukset ja selvittämään käyttöönoton kustannukset sekä rahoituksen. Osaa hinnoitella palvelun markkinalähtöisesti.
Palvelun lanseeraus
Opit tuottamaan uutta tai päivittämään jo olemassa olevaa esittelymateriaalia. Osaat kuvata ja päivittää valitut jakelukanavat liiketoimintamallissa. Luot myyntiargumentit. Testaat, paketoit ja lanseeraat tuotteen tai palvelun. Teet yhteenvedon tuotekehitystyön prosessista ja sen tuloksista ja kuvaat lopputuloksen.
Sparrausklinikka III
Viimeisellä sparrausklinikalla viimeistelet oman kehityshankkeesi ja valmistelet materiaalit tutkinnon suorittamiseen.
Kati Haikola-Mehtälä, CMO, Innovation Home
Perustaja, Toinen Toimisto Oy & Toinen Totuus Oy
"Kun kaikki ympärillämme digitalisoituu,
aitojen kohtaamisten merkitys korostuu entisestään."
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla: ePerusteet
Tutkinnon rakenne
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, 180 osp
Tutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakollinen tutkinnon osa:
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Opiskelijamaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Opiskelijamaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä (414 €).
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa. Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Myös yrittäjänä toimivalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille.
Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista