Rahoitus- ja sijoitustoiminta, Espoo

Opi tuntemaan rahoitusmarkkinoita ja analysoimaan sijoitusten tuottoa ja riskejä. Kurssin jälkeen hallitset sijoitus- ja rahoitusalan terminologian, ymmärrät syy-seuraussuhteita ja osaat analysoida taloudellista tilaa.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksessa opit tuntemaan rahoitusmarkkinat sekä rahoitus- ja sijoitustuotteet ja osaat arvioida niihin liittyviä riskejä ja tuotto-odotuksia. Perehdyt käytännönläheisesti myös yritystalouden kokonaisuuteen ja eri rahoitusvaihtoehtoihin. Hallitset rahoitus- ja sijoitustoiminnan terminologian ja osaat analysoida oman yrityksen, sen sidosryhmien sekä mahdollisten sijoituskohteiden taloudellista tilaa.

Koulutus soveltuu yrityksen rahoitus- ja sijoitustoiminnan tehtävissä toimiville tai näihin tehtäviin aikoville. Se soveltuu myös työssään tai yksityiselämässään sijoittamista, varojenhoitoa tai rahoitusta käsitteleville.

Koulutuksen jälkeen ymmärrät yritystalouden kokonaisuuden ja tunnet keskeiset riskimittarit sekä hallitset yritysten taloudellisen analysoinnin. Olet rahoituksen ja sijoittamisen ammattilainen!

Kurssi on osa Talouspäällikön tutkintoa. Voit halutessasi myöhemmin täydentää osaamistasi tutkinnon muilla kursseilla tai opiskella talouspäälliköksi asti.

Kysy lisätietoja
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@rastorinst.fi
1830 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 3 kk
Koulutuspäivät 3

Espoo
8.10.2020


Kouluttajalla vahvaa osaamista, keskittyi olennaiseen, nosti pääpointteja esiin, motivoiva esitystapa.

Opin paljon uusia asioita ja myös paperin, että nämä hommat ovat nyt hanskassa.

Luen tilinpäätöstietoja uusin silmin ja pystyn tulkitsemaan niitä, eikä rahoitus- ja sijoitustoiminta ole enää sellainen kaukainen juttu.

Koulutuspäivät
8.10.2020, 9.10.2020, 9.12.2020
Laajuus
Koulutus kestää 3 kk. Siihen sisältyy 3 koulutuspäivää ja 5-7 h ohjattua etäopiskelua viikossa. Koulutuksen laajuus on 8 op.
Kouluttajat

Antti Saari, päästrategi, CFA, KTM, Nordea

1. koulutuspäivä

Rahoitus- ja sijoitustoiminnan perusperiaatteet

 • Rahoitusmarkkinat
 • Sijoittamisen riskit vs. tuotto-odotus
 • Yritys sijoittajan silminArvonmääritys

2. koulutuspäivä

Rahoitus- ja sijoitusinstrumentit

 • Osakkeet
 • Velkainstrumentit ja korkosijoitukset
 • Välirahoitusinstrumentit
 • Rahastot
 • Johdannaistuotteet riskienhallinnassa

Ohjattu verkko-opiskelu 3 kk

Etäjakson aikana tehdään käytäntöön sidottuja tehtäviä, joiden avulla opitut asiat syventyvät ja muuttuvat käytännön osaamiseksi.

3. koulutuspäivä

Yritystalous ja -rahoitus

 • Yrityksen taloudellinen informaatio
 • Yritystalouden osa-alueet
 • Rahoitustarve
 • Optimaalinen pääomarakenne
 • Taloudellinen analyysi

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää opiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta.

Koulutuspäivien ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Osallistumismaksu kattaa kirjat ja muut oppimateriaalit.

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen  alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.


Jokin muu koulutus?