Tekninen myynti – liiketoiminnan ammattitutkinto, Ylivieska

Tekninen myyjä, teroita asiakasosaamista ja ratkaisumyynnin taitoja! Teknisen myynnin koulutuksen jälkeen vakuutat myyjänä ja tuotat asiakkaalle arvoa, jotta tämä valitsee sinun palvelusi tai tuotteesi. Koulutus sopii teknisen alan myyjille ja teknisille asiantuntijoille, jotka haluavat menestyä myyntityössä.

Tekninen myyjä, kasva ratkaisumyynnin ammattilaiseksi!

Teknisen myynnin kasvu ja kansainvälistyminen haastavat teknisiä myyjiä: kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat ovat taitavia ostajia. Miten tuotat asiakasarvoa? Tuoteosaaminen ei riitä, vaan kilpailussa erottautumiseen tarvitaan ratkaisumyyntiä. 

Teknisen myynnin alalle suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto valmentaa sinut ratkaisumyynnin ammattilaiseksi. Kehität teknisten tuotteidesi ja palveluidesi myyntiprosessia ja asiakkuusstrategiaa. Tehostat uusasiakashankintaa, parannat työskentelyä avainasiakkaiden kanssa ja saat keinot myyntineuvotteluihin. Opit myös talouden hallintaa sekä saat käytännön vinkit vuorovaikutus- ja esiintymistilanteisiin.

Tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla työpaikka teknisellä alalla. Olet esimerkiksi tekninen myyjä tai teknisen alan asiantuntija, joka haluaa kehittyä myynti- ja asiakastyössä.  

Koulutus räätälöidään sen perusteella, mitä jo osaat sekä mitkä ovat nykyiset työtehtäväsi ja tavoitteesi. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Rastor-instituutin asiantuntijalta. 

Kysy lisätietoja
Ismo Salmela asiakkuuspäällikkö 050 477 9883 ismo.salmela@rastorinst.fi
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 13 kk. Siihen sisältyy enintään 10 koulutuspäivää sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä riippuu henkilökohtaisesta opiskeluohjelmasta. Koulutuspäiviä on kaksi noin joka toinen kuukausi.
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Tekniseen myyntiin suunnatussa liiketoiminnan ammattitutkinnossa sinulle räätälöidään henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa huomioidaan aiempi osaamisesi ja omiin työtehtäviisi liittyvät osaamistarpeet. Koulutus koostuu aktiivisista koulutuspäivistä ja ohjatusta verkko-opiskelusta. Etäopiskelun aikana sovellat koulutuspäivien sisältöjä omaan työhösi. 

Liiketoiminnan ammattitutkinnon kaikille yhteisiä tutkinnon osia ovat: 

 • liiketoiminnan tehtävissä toimiminen
 • myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen.

Valinnaisia tutkinnon osia, joista valitaan yksi sen mukaan, mihin sinun kannattaa erikoistua työssäsi: 

 • asiakashankinta
 • projektin hallinta
 • ratkaisumyynti
 • tuoteryhmätyöskentely

 

Valitsemalla haluamasi paikkakunnan tai aloitusajankohdan, pääset tutustumaan tarkemmin ko. koulutustoteutuksen sisältöön ja aikatauluun. 

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Henkilökohtainen tutkintopolkusi valitaan sen mukaisesti, mitä työtehtäviä pääset omalla työpaikallasi tekemään. Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu henkilökohtaisesta tutkintopoluistasi, sekä siitä, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi. Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Tutkinnon rakenne 
Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin osaamisala 

Kaikille osaamisaloille yhteinen tutkinnon osa:

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 

Myynnin osaamisala:

 • Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Asiakashankinta
 • Projektinhallinta
 • Ratkaisumyynti
 • Tuoteryhmätyöskentely

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.

Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. 
Oppisopimuskoulutuksen hinta ja ehdot määräytyvät oppisopimustoimistossa. Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.

 


Jokin muu koulutus?