Aito ilmapiiri – paljonko maksaa?

Julkaistu 17.9.2018

Aito taideteos mitataan hintalapulla. Aito ilmapiiri ei sitä tarvitse. Rehellisyys on ilmaista.

Pohdin aihetta jäätyäni koukkuun Iltalehden julkaisemiin Tuomas Enbusken kolumneihin. Niistä puskee läpi kolumnistin vahvat ja rehelliset mielipiteet. Niin rehelliset, että joskus pidätän hengitystä ennen seuraavan lauseen alkua. Rehellisyys pelottaa, ja siksi me kaihdamme sitä – myös työelämässä.

Aidosti toimivaa työyhteisöä ohjaa rehtiys. Sinä ja minä olemme vastuussa sen toteutumisesta, eikä se vaadi edes monimutkaista suunnitelmaa. Rehellisyys on meille kaikille sama.

1. Rehellisyys ei ole hämäävä hymistely.
2. Rehellisyys ei ole mielistelevä mielipide.
3. Rehellisyys ei ole vastapalvelusta vailla.
4. Rehellisyys ei ole solvaus selustassa.
5. Rehellisyys ei ole toisenlainen totuus.
6. Rehellisyys ei ole sydämetön sutkautus.
7. Rehellisyys ei ole intohimoton idea.
8. Rehellisyys ei ole päämäärätön ponnistelu. 
9. Rehellisyys ei ole turha toimeksianto.
10. Rehellisyys ei ole päättämätön pyristely.
11. Rehellisyys ei ole piittaamattomuus päätöksistä.
12. Rehellisyys ei ole toisaalla tuloskatsauksesta.

Mitä jää jäljelle? Rehellisyys, joka on riski, mutta se kannattaa ottaa. Asettamalla itsemme panokseksi syliimme tipahtaa melkoinen tili ja valtavasti myönteistä muutosta: yhdenvertaisuutta yhteisössä, iloa ilmapiirissä, motivaatiota moottorissa ja tuloksia takasuoralla. Työyhteisö saa paljon.

Tarjolla on monia vaihtoehtoja edistää työpaikan ilmapiiriä esimerkiksi HR:n ja viestinnän keinoin. Jokainen meistä voi tuoda valoa väkeensä oivaltamalla uutta, työskenteleepä sitten myynnin, markkinoinnin tai vaikkapa talouden parissa. Valitse koulutuskalenteristamme oma tapasi olla loistava.

aikuisopiskelu-luokka3.jpg

* Kirjoitus on julkaistu Markkinointi-instituutin verkkosivuilla vuonna 2018. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu