Arvosta itseäsi, kehitä itseäsi!

Julkaistu 5.9.2018

Kuulutko sinäkin heihin, joiden aika on sit kun? Haaveilet ehkä uudesta työstä tai upeasta urasta, mutta olet päättänyt tarttua toimeen vasta sopivammalla hetkellä. Annat ajan kulua ja helpon virran kuljettaa mukanaan. Voi käydä niin, että eräänä päivänä kevyt virtauksesi lähtee kuohumaan etkä pysykään enää kyydissä.

Sanat sit kun ovat takertuneet sinuun kuin iilimadot, ja liu’ut päämäärättömästi eteenpäin ne mukanasi. Sitten kun olet saanut veroilmoituksen täytettyä, sitten kun olet saanut mansikat pakkaseen, sitten kun tulee talvi, sitten kun talo on maalattu, sitten kun naapurin koira ei hauku, sitten kun olet vaihtanut talvirenkaat, sitten kun vesisade loppuu tai aurinko paistaa, sitten kun olet pessyt ikkunat, sitten kun lapset ovat tietyn ikäisiä tai sitten kun on myöhäistä – sitten ehkä voit ajatella itseäsi, osaamistasi ja työuraasi. 

Kuluvathan ne päivät, viikot ja vuodet niinkin.

Arvosta itseäsi, sano ”nyt kun”

Oletko koskaan miettinyt, mitä sanat sitten kun sinulle aiheuttavat? Ehkä ajattelet, ettet voi enää oppia uutta, ja että panoksesi työyhteisössä on vähäinen. Että työkaverit ovat joka tapauksessa paljon sinua viisaampia. Ja mitä sillä uudella tiedolla edes tekee, pärjäähän näilläkin taidoilla eläkepäiviin saakka. 

Unohda moinen ajattelu ja arvosta itseäsi! Sit kun -asenteella luot vain esteitä itse itsellesi. Parempaa aikaa ei tule, paras aika on nyt. Älä hukkaa sitä mutkutteluun tai sitkutteluun. Kun lähdet rohkeasti koulutukseen kehittämään osaamistasi, saat positiivista energiaa. Se vaikuttaa sinuun itseesi, mutta heijastelee myös perheeseesi ja työyhteisöösi. 

Opiskelu aikuisena on kannattavaa.

Tutun reitin kulkeminen voi olla helppoa mutta samalla uuvuttavaa, ja töihin lähteminen raskasta – taas tätä samaa. Mitäpä jos sinulla olisikin uusia ajatuksia ja olisit innoissasi jo pelkästään siitä, että olet päättänyt lähteä oppimaan uutta? Mitäpä jos kertoisit työkavereille intoa puhkuen, että aiot lähteä kouluttautumaan työn ohella? Tai työtä hakiessasi kehittäisit osaamistasi ja markkina-arvoasi koulutuksen raikkaalla tuulahduksella. Sanoisit sit kun -sanoille piupaut ja antautuisit uuden, positiivisen virran vietäväksi.

Tartu hetkeen ja lähde hankkimaan uusia tietoja, taitoja ja virkistystä, koska kaikista parhain aika on nyt. Usko pois, pystyt ja osaat kyllä – me aikuisten oppimisen ammattilaiset autamme ja tuemme sinua matkallasi.

* Kirjoitus on julkaistu Markkinointi-instituutin verkkosivuilla vuonna 2018. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu