Onko yritykselläsi uusien osaajien tarve HR-tehtäviin?

HAKU ON PÄÄTTYNYT.

HR-asiantuntija F.E.C -koulutus on yritysten tarpeisiin suunniteltu rekrytointikanava uusien HR-osaajien löytämiseksi. Yritys valitsee koulutuksen hakijoista soveltuvimman henkilön työskentelemään kuuden kuukauden ajaksi koulutussopimuksella. Koulutettava henkilö tarjoaa työpanoksensa yrityksen käyttöön ja kehittää samanaikaisesti henkilöstötyön osaamistaan korkeatasoisessa koulutuksessa. Koulutettava voi myös kasvattaa palkkahallinnon ymmärrystään yrityksen tarpeen mukaan.

F.E.C -koulutuksen edut yritykselle

F.E.C -koulutus on helppo ja riskitön väylä arvioida uuden henkilön sopivuutta tehtävään ja kasvattaa uusi ammattilainen yrityksen  palvelukseen. Pääsette itse valitsemaan osaamistarpeeseenne parhaiten soveltuvan henkilön. Ehdokkaat ovat henkilöstötyön kokeneita ammattilaisia tai vastavalmistuneita, jotka haluavat työllistyä eritasoisiin ja monipuolisiin HR-alan tehtäviin. Koulutuksen päättyessä teillä on valmiiksi perehdytetty, laadukkaan koulutuksen saanut osaaja, jonka voitte palkata suoraan työsuhteeseen ilman lisäkustannuksia.

rekrykoulutusprosessi-yrityksille.jpg

Koulutettavan kanssa solmitaan koulutussopimus

Yritys, koulutettava ja Rastor-instituutti allekirjoittavat F.E.C -koulutussopimuksen. Koulutussopimuksen aikana henkilö työskentelee yrityksessä ja hänet koulutetaan työtehtäviinsä Rastor-instituutin koulutuksen sekä yrityksessä käytännön työtehtävissä. Koulutussopimuksen tavoitteena on solmia työsopimus, mutta se ei sido yritystä rekrytointiin.

Ajankohta ja kesto

Aloitus sovitaan joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan. Koulutus voi alkaa heti kun yrityksellesi sopiva koulutettava löytyy loka-marraskuun aikana. Koulutusjakso sisältää 100 päivää työskentelyä yrityksessä ja 20 päivää koulutusta Rastor-instituutissa. Koulutus sisältää 5 päivää lomaa, joka sijoittuu ajanjaksolle 27.12.-31.12.2021. Koulutussopimuksen kokonaiskesto on 6 kk.

Hinta

Ehdokkaiden esittely on maksutonta. Jos ehdokkaista löytyy tarpeeseesi sopiva henkilö, koulutuksen hinta on 1000 €/kk/hlö + alv 24%.

Miten edetä?

Ota rohkeasti yhteyttä jo kerro millaiseen tarpeeseen etsit tekijää. Sopivien ehdokkaiden kartoittaminen ei sido sinua mihinkään.

Linda Öhman
rekrytointikonsultti, Rastor-instituutti
puh. 040 522 9228
linda.ohman@rastorinst.fi

Antti Raami
asiakkuuspäällikkö, Rastor-instituutti
puh. 044 032 1004
antti.raami@rastorinst.fi​​​​​​​

Mauri Halonen
asiakkuusjohtaja, Rastor-instituutti
puh. 040 566 9644
mauri.halonen@rastorinst.fi

HR-asiantuntija F.E.C -koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö rakentuu mm. seuraavien teemojen ympärille.

•    Liiketoiminnan perusteet
Ymmärrät liiketoiminnan perusasiat, jolloin pystyt tukemaan liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista. Hahmotat organisaation sisäiset ja ulkoisetkin tekijät.

•    HR-kokonaisuus: HR:n merkitys ja tehtävät
Hahmotat, mitkä ovat henkilöstötoiminnon tehtävät organisaatiossa ja miten niillä voidaan vaikuttaa työyhteisöön.

•    HR:n prosessit, vuosikello ja työsuhteen elinkaari
Koulutuksessa opit työsuhteen elinkaaren eri vaiheineen sekä keskeisimmät HR:n prosessit.

•    Työsuhdeasiat tutuksi
Tunnet HR-tehtävien taustalla vaikuttavat lakisääteiset velvoitteet. Työlainsäädäntö toimii raamina työntekijöiden oikeudenmukaiselle ja tasapuoliselle kohtelulle.

•    Työhyvinvointikortti
Opit, mitä työhyvinvointi on ja miten se vaikuttaa yrityksen tuottavuuteen ja tehokkaaseen toimintaan.

•    Henkilöstöraportointi ja henkilöstöluvut
Tässä osuudessa opit olennaisen henkilöstöraportoinnista sekä viranomaissäädösten että oman organisaatiosi liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta.

•    Osaamisen kehittäminen, rekrytointi ja perehdytys
Koulutuksen käytyäsi osaat vastata ennakoivasti oman organisaatiosi uuden osaamisen tarpeeseen sekä varmistaa organisaatiosi rekrytointi- ja perehdytysprosessin toimivuuden.

•    Palkkaus ja palkitsemisen perusteet
Pääset syventymään palkan muodostumisen periaatteisiin ja mikä palkkaan vaikuttaa. Opit ymmärtämään, millainen vaikutus palkkauksen ja palkitsemisjärjestelmän toimivuudella on henkilöstöön.

•    Työyhteisötaidot
Työyhteisötaidot ovat yhä tärkeämpi osa nykypäivän työelämän taitoja ja osaamista. Opit, mitä nämä taidot pitävät sisällään.

•    Organisaatiokulttuuri
Koulutuksessa ammennat keinoja organisaatiokulttuurin tunnistamiseksi ja sen tekemiseksi näkyväksi.

•    Työyhteisön viestintä
Yhteisöviestinnässä käydään läpi sisäistä viestintää organisaation jäsenten kesken sekä kanssakäymistä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

FEC-koulutus (Further Educated with Companies) on ELY-keskuksen hankkimaa työvoimakoulutusta korkeakoulutetuille työnhakijoille. FEC-koulutus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden valita työnhakijoiden keskuudesta potentiaalinen työnhakija kehittymään ja kouluttautumaan tehtävissään. Koulutus toteutetaan yhteistyössä paikallisen TE-palveluiden kanssa.