Uusi esimies -verkkokoulutus, Verkko

Opiskele esimiestyön kokonaisuutta verkossa itsenäiseen tahtiin. Koulutuksessa ymmärrät, mistä tuloksekas esimiestyö rakentuu. Opit, mitä kuuluu esimiehen vastuisiin ja velvollisuuksiin. Osaat johtaa itseäsi ja tiimiäsi kohti tuloksia. Kurssi soveltuu esimiesroolinsa alkutaipaleella oleville.

Lisätietoa koulutuksesta

Ota haltuun esimiestyön kokonaisuus ja esimiesroolin perusasiat. Verkkokurssilla opit esimiehen työoikeudelliset vastuut ja velvollisuudet ja opit hoitamaan esimiestyötä säädösten mukaisesti. Ymmärrät talouden kokonaisuuden ja tunnistat, miten omat päätökset ja oman yksikön toiminta vaikuttavat kannattavuuteen ja liiketoimintaan. Kurssilla syvennyt myös itsesi johtamiseen ja kehität viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi.

Uusi esimies -verkkokoulutus on sinua varten, jos olet juuri aloittanut esimiehenä tai harkitset ensimmäiseen esimiestehtävääsi hakeutumista.  Koulutus koostuu esimiestilanteita aidosti havainnollistavista videoista, podcasteista, teksteistä sekä harjoituksista ja kyselyistä, joissa reflektoit omaa esimiestyötäsi. Koulutus sopii erinomaisesti opiskeltavaksi työn ohessa.
 
Luotsaa tiimisi kohti tavoiteltuja tuloksia ja rakenna uudessa esimiesroolissasi heti alkumetreillä hyvää esimieskulttuuria organisaatioosi. 

 

Kysy lisätietoja
Kati Salovaara palvelukoordinaattori 040 905 0747 kati.salovaara@rastorinst.fi
600 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 3 kk
Koulutuspäivät Ei sisällä koulutuspäiviä

Verkko
joustava aloitus


Uusi esimies -verkkokurssisarjan toteutus on aivan LOISTAVA! Selkeä, johdonmukainen ja etenee rauhallisesti. Välissä olevat tehtävät syventävät perehtymistä asiaan ja haastavat sinut oikeasti pohtimaan.

Laajuus
Opiskelutunnukset ovat voimassa 3 kk. Laajuus on 8 op.

Uusi esimies on verkkokoulutus, jonka voit suorittaa omaan tahtiisi sinulle sopivaan aikaan. Opiskeluoikeus kurssiin on kolmen kuukauden pituinen. 

Verkkokoulutuksen materiaaleina ja oppimistehtävinä hyödynnetään: 

 • esimiestilanteita aidosti havainnollistavia videoita
 • asiantuntijapuheenvuoroja videoina, podcasteina ja teksteinä
 • kartoituksia ja kyselyitä oman tilanteen tunnistamisen avuksi 
 • harjoituksia, joissa reflektoit omaa tekemistäsi ja rooliasi esimiehenä
 • treeni- ja oppimispäiväkirja, jossa pohdit oppimaasi.

 

Uusi esimies -verkkokoulutus koostuu neljästä kurssista.

Kaikki 4 kurssia sisältyvät Uusi esimies -verkkokoulutukseen. Kursseja myydään myös erikseen.


1. Talouden perusteet 

Esimiehenä sinun on tärkeä ymmärtää, mitä talouden luvut kertovat ja mistä organisaatiosi kannattava liiketoiminta syntyy. Vain liiketoiminnan kokonaisuutta ja rahavirtoja ymmärtämällä voit johtaa tiimisi tekemään tulosta. 

Talouden perusteet -kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: 

 • yrityksen talouden peruskäsitteet 
 • tilinpäätös ja taloudellinen raportointi
 • tuloslaskelma ja tase
 • budjetointi ja taloudellinen suunnittelu
 • oma esimiestyösi vaikutuksen talouden lukuihin 

Kurssin asiantuntijana on Juuso Manner, joka työskentelee Rastor-instituutin talousjohtajana. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri laskentatoimen alalta.

 

2. Tuloksekas itsensä johtaminen

Hyvän johtamisen lähtökohtana on tasapainoinen itsensä johtaminen. Kun tuntee itsensä ja oman johtamistapansa sekä osaa johtaa mieltä ja tunteitaan, on tiiminkin johtaminen tuloksellisempaa Tämä kurssi antaa sinulle valmiudet parempaan itsesi johtamiseen.

Tuloksekas itsensä johtaminen -kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: 

 • johdanto itsensä johtamiseen
 • mielen tunteminen, hallinta ja johtaminen
 • tunteiden tunnistaminen, käsitteleminen ja johtaminen
 • omien toimintatapojen kehittäminen

Kurssilla on kaksi asiantuntijaa. Leena Ruopsa työskentelee Rastor-instituutin Oulun yksikössä osaamispäällikkönä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden tohtori organisaatioiden ja johtamisen tieteenalalta. Leena on erikoistunut johtamisen ja esimiestyön työnohjaukseen.

Anneli Kansanen työskentelee Rastor-instituutin Espoon yksikössä Senior Advisorina. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja logonomi. Anneli on tietokirjailija, puheviestinnän asiantuntija ja hänellä on monipuolinen valmentajakokemus. 


 

3. Työoikeus esimiestyössä

Työlainsäädännön noudattaminen on hyvän esimiestyön perusta, joten esimiesroolissa toimiessasi sinun on tunnettava työlainsäädännön perusasiat. Näin tuet työn tekemistä, tavoitteiden saavuttamista ja hyvän työyhteisön ja ilmapiirin syntyä. Osaat toimia oikein ja tasapuolisesti. Osaaminen auttaa sinua myös ehkäisemään tarpeettomien erimielisyyksien ja ongelmatilanteiden syntyä. 

Työoikeus esimiestyössä -kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: 

 • esimies työnantajan edustajana eli esimiehen vastuut ja velvollisuudet
 • työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
 • työoikeus esimiehen arjessa (rekryotointi, työsopimus, työturvallisuus, haastavat tilanteet, varhainen tuki, työsuhteen päättäminen).

Kurssilla on kaksi asiantuntijaa. Irmeli Kalliosalmi työskentelee Rastor-instituutin Espoon yksikössä tarjoomapäällikkönä. Koulutukseltaan hän on auskultoinut kasvatustieteiden maisteri ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Irmeli vastaa Rastor-instituutin henkilöstöjohtamisen ja HR-koulutuksista.

Liikejuristi Mikko Mikkola tarjoaa oikeudellisia palveluitaan lukuisille kotimaisille ja ulkolaisille yrityksille. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

 

4. Esimies vuorovaikuttajana 

Vuorovaikutus on esimiehen tärkeimpiä työkaluja. Esimies tukee myös vuorovaikutuksen keinoin työyhteisöä tavoitteiden saavuttamisessa. Selkeä, vakuuttava viestintä kuuluu olennaisiin esimiestaitoihin. Esimiehen on toimittava luontevasti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa, tehtävä yhteistyötä ja ratkottava viestinnällisesti haastavia tilanteita. 

Esimies vuorovaikuttajana -kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: 

 • vuorovaikutuksen merkitys organisaation tavoitteiden toteuttajana
 • ihmisten erilaiset ominaisuudet
 • palautteen merkitys
 • esiintymistaidot ja yhteistyö ryhmässä
 • esimies digiviestijänä. 

Kurssin asiantuntijana on Laura Elo, joka on työyhteisövalmentaja ja työnohjaaja/coach. Hän on kehittänyt organisaatioita ja henkilöstöä 15 vuotta monilla eri toimialoilla ympäri Suomea. Lauran intohimona on ihmisten erilaisuuden tuomat mahdollisuudet, valmentava kulttuuri ja arvostava yhteistyö.


 
 

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Verkkokurssien osallistumista ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun käyttäjätunnukset on luovutettu opiskelijalle.


Jokin muu koulutus?