"Ensimmäinen koulutus, missä kaikki caset ja harjoitukset oli yhdistetty saumattomasti työelämään!"


Aikuisopiskelu, ura ja alanvaihto

Aikuinen opiskelija haluaa kehittää itseään ja saavuttaa jotakin konkreettista. Usein tavoite liittyy nykyisessä tai uudessa työtehtävässä onnistumiseen, monipuolisempiin työtehtäviin tai urakehitykseen. Ehkä haluatkin vaihtaa alaa? 

Mikä motivoi sinua oppimaan uutta?

Rastor-instituutissa aikuisopiskelu on käytännönläheistä, se on tiiviissä yhteydessä työn tekemiseen ja työelämään. Meillä et tee koulutehtäviä vaan omaan työhösi liittyviä harjoituksia. Siirrät näin koulutuksen hyödyt suoraan työhösi.

Aikuiskoulutus antaa uutta potkua urallesi – opiskelemalla pidät huolta työmarkkina-arvostasi. 

Aloita opiskelu nyt!

 

Aikuiskoulutuksessa verkostoidutaan eri kanavissa 

Opiskelu Rastor-instituutissa on uusia ihmisiä, kokemusten jakamista, verkostoitumista ja yhdessä oppimisen iloa. Monesti opinnot ovat verkossa, mutta siellä ovat myös opiskelukaverisi. Yhteiset hetket ja kohtaamisen inspiroivat ja innostavat.  

Hakeminen Rastor-instituutin opintoihin onnistuu ympäri vuoden 

Meillä on haku päällä koko ajan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea mukaan tutkintoihin ja kursseille läpi vuoden. Hakuajat löytyvät kunkin koulutuksen omalta sivulta. Jos haluat tietoja myöhemmin alkavista ryhmistä, kunkin koulutuksen oma yhteyshenkilö auttaa mielellään.  

Virallinen ammatillinen tutkinto vai Rastor-instituutin oma koulutusohjelma?  

Pohditko, mitä eroa on virallisella Opetushallituksen hyväksymällä ammattitutkinnoilla ja Rastor-instituutin omilla laajemmilla koulutusohjelmilla? Virallinen ammatillinen tutkinto on yleisesti tarjolla oleva Opetushallituksen hyväksymä tutkinto. OPH on määritellyt, millaista osaamista kussakin perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnossa vaaditaan, ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan työssä.  

Rastor-instituutin omat koulutusohjelmat ovat asiantuntijoidemme kehittämiä ja toteuttamia työelämän arvostamia tutkintoja ja koulutusohjelmia, joita uudistetaan jatkuvasti. Näissä koulutuksissa ei ole näyttöjä, kuten virallisissa ammatillisissa tutkinnoissa.   

Lisää vastauksia löytyy täältä: Rastor-instituutin kurssit ja tutkinnot 

Oppisopimuskoulutus 

Voit opiskella oppisopimuksella Rastor-instituutissa tarjolla olevia Opetushallituksen virallisia ammatillisia tutkintoja. Lue, mitkä ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot kuuluvat meillä oppisopimuksen piiriin: Rastor-instituutin oppisopimuskoulutus 

Opintomaksut ja rahoitus

Tutustu opiskelumaksuihin ja opintojen rahoitukseen täällä: opiskelumaksut.

Ohjaus-, tuki- ja neuvontapalvelut 

Olemme apunasi opinto-ohjauksessa, uravalmennuksessa ja tutkintojen ohjauksessa. Autamme sinua jo ennen opintojen aloitusta, jos haluat tukea koulutusvalintaan tai opintojen suunnitteluun. Ole yhteydessä koulutuksen yhteyshenkilöihin, sparraus ja neuvonta ei maksa sinulle mitään. Usein kysyttyä: oikean koulutuksen valinta

Tutkinto-opiskelijanamme saat koulutuksen ajaksi yhteyshenkilön ja oman ohjaajan. Ohjaajan kanssa suunnittelet opintopolkusi ja aikataulutat opintosi. Hän on henkilö, joka neuvoo sinua kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa. Ohjaajamme ovat liiketoimintaa ymmärtäviä aikuisopiskelun ammattilaisia, joilla on palo auttaa sinua tunnistettavan muutoksen tekemisessä ja urallasi eteenpäin. 

Rastor-instituutti tarjoaa tukea aikuisopiskelijoille

Jokaisella opiskelijalla on oikeus saada tukea oppimiseen. Pyrimme toiminnassamme kynnyksettömään palveluun. Kerro tiedossasi olevista tuen tarpeista omalle ohjaajalle heti opintojen alussa. Näin voit hyödyntää tarjolla olevia resursseja ja palveluita koko opiskelusi ajan. Tuen tarve voi tulla esille myös opintojen edetessä. Ota kohtaamasi haasteet puheeksi oman ohjaajan kanssa mahdollisimman pian. 
 
Kartoitamme tilanteen kanssasi ja mietimme yhdessä sinulle soveltuvimman tuen. Ohjaajasi ohjaa sinut eteenpäin erityisen tuen asiantuntijalle. Tarpeen mukaan tarjoamme myös erityistä tukea, joka perustuu suunnitelmalliseen pedagogiseen tukeen sekä mahdollisiin erityisiin opetus- ja ohjausjärjestelyihin. 
 
Tuen tarkoitus on auttaa sinua eteenpäin tavoitteesi saavuttamisessa. 

Opiskele aikuisena työn ohessa, tee tunnistettava muutos!

Aikuisena opiskelu on motivoivaa. Työn ohessa opiskellen kehität omaa osaamistasi ja samalla myös työpaikkasi käytäntöjä. Rastor-instituutin aikuiskoulutus tarjoaa monipuolista täydennyskoulutusta työssä käyville aikuisille.

Rastor-instituutin asiakaslupaus on tunnistettava muutos. Tunnistettava muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että koulutuksessa saadut opit näkyvät oikeina, konkreettisina muutoksina opiskelijan työssä heijastuen koko työyhteisöön.

Koulutuksemme on suunniteltu työurasi eri vaiheisiin. Olipa tarpeesi uudistua nykyisessä työssäsi, laajentaa osaamistasi tai edetä työurallasi, voimme auttaa sinua matkallasi tunnistettavaan muutokseen.

 

Aikuiskoulutusta joustavasti Rastor-instituutissa

MITÄ?

MITEN?

  • Monimuotona työn ohessa (lähi-, etä- ja hybridikoulutus)
  • Itsenäisesti verkossa (verkkokurssit)

 

Aikuisopiskelijoiden kokemuksia opiskelusta Rastor-instituutissa

Katso kaikki muutostarinat

 

Blogikirjoituksia aikuisopiskelusta

Lue lisää blogeja