Mietitkö, miten opiskelu ja työnteko sovitetaan yhteen? Et ole yksin. Tässä artikkelissa kerromme, miten opiskelu työn ohessa onnistuu ja miten opiskelijamme Rastor-instituutissa sen tekivät.

1. Koulutuksemme on suunniteltu työn ohessa opiskeltaviksi

Koulutuksemme on suunniteltu siten, että voit jatkaa työskentelyäsi samalla kun opiskelet. Näin saat heti hyödyt käyttöön ja pääset soveltamaan oppimaasi saman tien.  

Koulutuspäivien määrä on aikuisten arkeen sopiva, pari lähi- tai etäpäivää kuukaudessa.  Koska koulutukset on suunniteltu työn ohessa tehtäviksi, et tarvitse opintovapaata. Itsenäinen opiskelu auttaa tarvittavan ajan järjestämisessä, ja pääset aikatauluttamaan opintojasi oman kalenterisi mukaan.   

Koulutustemme aloitukset ovat joustavia ja moneen voi hypätä mukaan pitkin vuotta.   

Aleksi Korhosen opiskelijatarina.
Aleksi Korhonen päätti mahduttaa kiireiseen arkeensa liiketoiminnan perustutkinnon. Opiskelu oman työn ohessa onnistui jopa yli odotusten.
Suoritin opintoja pääsääntöisesti verkossa. Se oli minulle erinomainen tapa opiskella. Verkko-opetus onnistui hyvin ja mahdollisti oman tekemisen rytmittämisen.
Aleksi Korhonen
Opiskelijatarina, Krista Akseli-Hursti.
Krista Aksila-Hursti opiskeli ravintolapäällikön ammatista myynnin ja markkinoinnin pariin.
Välillä voi olla hieman rankempaa, mutta silloin kun opiskelu liittyy tiiviisti työhön, on käytännönläheistä ja opit voi heti viedä käytäntöön, arki soljuu tasapainoisesti
Krista Aksila-Hursti

2. Koulutusten oppimistehtävät ovat osa työtäsi

Koulutuksen tehtävissäkin punainen lanka on oman työn kehittäminen: sovellat tehtäviä suoraan omaan työhösi. Ei siis sivukaupalla esseitä tai syväpohdintaa työsi ulkopuolisista teemoista, vaan käytännön harjoituksia ja kehittämistehtäviä, joilla kertyy välittömästi uutta osaamista työhön. 

Youtube: Koulutus antoi oppeja ja vinkkejä suoraan käytännön työhön.
Samuli Karjula kertoo videolla, kuinka työssä oppiminen toimii oikeasti.
Aika monta koulua olen käynyt elämäni aikana. Tämä oli ensimmäinen, missä opiskelu oli yhdistetty työelämään oikeasti saumattomasti. Kaikki oppimistehtävät pystyi tekemään suoraan omalle yritykselle, ne menivät 100 % yrityksen käyttöön.
Samuli Karjula

3. Aikataulut ovat joustavia

Koska opiskelusta suuri osa tapahtuu itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä, voit itse päättää, milloin ja miten paljon aikaa käytät opiskelulle viikossa. 

Saat opiskeluun aikaa suunnittelemalla ajankäyttöäsi uudelleen – huomaat, että jossakin kolossa sitä lisäaikaa vaan on! Aikasyöpöt saat kuriin, kun laadit opiskelusuunnitelman, joka sisältää tavoitteet ja aikataulun.

Suunnittelun avulla vältät viime hetken paniikin ja saat omat rutiinit. Näin aikaa jää muullekin elämälle.

Juha Moilasen opiskelijatarina.
Juha Moilanen sai rajallisten aikaresurssien haasteet selätettyä opiskellessaan työteknikoksi.
Monet asiat ovat vain järjestelykysymyksiä. Olen myös kiitollinen siitä, että sain tarvittaessa tukea ja joustoa sekä työnantajan että Rastor-instituutin puolelta.
Juha Moilanen

4. Työnantaja arvostaa uusien taitojen hankkimista

Opiskelemalla saat uusia taitoja ja lisää ammatillista pätevyyttä. Koulutuksesta pystyt tuomaan uusia ideoita ja ratkaisuja työpaikallesi. Oman osaamisen aktiivinen kehittäminen ja ajantasaiset tiedot tukevat myös urakehitystäsi ja uusien työmahdollisuuksien portit pysyvät auki.

Työnantaja saattaa innostua opinnoistasi enemmän kuin uskotkaan. Ehkä rohkenet kysyä, saatko käyttää työaikaa koulutuspäiviin tai työhösi liittyvien tehtävien tekemiseen? Monesti työnantajat näkevät osaamisen kehittymisen molemminpuoliset hyödyt ja tulevat vastaan.  

Nina Olkkosen opiskelijatarina.
Nina Olkkonen sai koulutuksesta varmuutta siirtyessään uusiin työtehtäviin.
Koulutus muutti työskentelyäni suunnitelmallisemmaksi. Käytän työaikaani nyt vain tavoittelemiemme päämäärien saavuttamiseen.
Nina Olkkonen

5. Voit valita omaan elämäntilanteeseen sopivan koulutuksen

Mietitkö, mikä koulutus olisi se paras? Olisiko uusi osaamisesi ammatillisten tutkintojen, Rastor-instituutin omien tutkintojen vai kurssien joukossa? Valinnanvaraa on!  

Ammatilliset tutkinnot eli perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat Opetushallituksen virallisia tutkintoja. Ne edellyttävät, että työskentelet jo alalla ja haluat kehittää ammattitaitoasi.

Rastor-instituutin omat koulutukset ovat kursseja tai tutkintoja, joita et saa muualta. Ne ovat työelämässä arvostettua, ammatillista täydennyskoulutusta. Osa koulutuksistamme sopii myös alanvaihtajille, voit suunnata niiden avulla kokonaan uusille urille!

Jos etsit täsmäoppia tiettyyn aiheeseen tai opiskelu työn ohella vielä toistaiseksi epäilyttää, voit aloittaa valitsemalla esimerkiksi omatoimisesti opiskeltavan verkkokurssin. Näin sinulle selviää, miten kivaa opiskelu Rastor-instituutissa oikeasti onkaan!

Minna Onkamon opiskelijatarina.
Minna Onkamo piti tärkeänä, että tutkinto henkilökohtaistettiin omaan työ- ja elämäntilanteeseen sopivaksi.
Minulla on 4- ja 8-vuotiaat lapset, ja opiskelumuoto sopi hyvin näihin hektisiin ruuhkavuosiin. Tutkinto on mahdollista suorittaa tehokkaasti lyhyessäkin ajassa tai joustavasti hitaammassa tahdissa.
Minna Onkamo

Työn ohessa opiskelu onnistuu – valitse tästä koulutus!
 

Mietitkö vielä? 

Jos mietit, mikä koulutus on sinulle sopivin tai haluat jutella lisää ennen ilmoittautumista, ole yhteydessä koulutuspalveluihimme tai suoraan kyseisen koulutuksen vastuuhenkilöön! Voit kysyä meiltä myös chatissa, ja sivuiltamme löydät koulutuksen valitsemisen infopaketin.

Lisää neuvoja opintojen aikana saat sinulle nimettävältä ohjaajalta. Meillä et jää yksin.  

Heidi Hudsonin opiskelijatarina.
Heidi Hudson sai unelmatyön opiskeltuaan uutta alaa.
Olen itse elävä esimerkki siitä, että unelma-ammattiin siirtyminen on mahdollista sinnikkäällä työllä ja rohkeilla ratkaisuilla.
Heidi Hudson