Merkonomiksi verkossa: ”Erinomainen tapa opiskella”

Korhonen Aleksi_600x350.png

Turvallisuusalan yrittäjä Aleksi Korhonen päätti mahduttaa kiireiseen arkeensa liiketoiminnan perustutkinnon. Opiskelu oman työn ohessa onnistui jopa yli odotusten.

Aleksi Korhonen halusi opiskella merkonomiksi, koska hän koki tutkinnon tuovan merkittävää hyötyä omaan yritystoimintaan. Pyrkimyksenä oli kasvaa turvallisuusalan yrittäjänä entisestään sekä kehittää liiketoimintaosaamista. Nyt miehellä on tuoreimpana meriittinään Merkonomi – liiketoiminnan perustutkinto ja varmuus siitä, että tekee asioita oikein.

– Suoritin opintoja pääsääntöisesti verkossa. Se oli minulle erinomainen tapa opiskella. Verkko-opetus onnistui hyvin ja mahdollisti oman tekemisen rytmittämisen.

Korhonen on itse kouluttamisen ammattilainen. Hänen yrityksensä Sec And Safe Solutions Oy tuottaa koulutus- ja asiantuntijapalveluita yksityishenkilöille, yrityksille, yhteisöille ja oppilaitoksille. Arki pyörii muun muassa erilaisten turvallisuus-, ensiapu- sekä uhka- ja vaaratilannekoulutusten ympärillä.

– Aiempi koulutustaustani on painottunut turvallisuusalan tutkintoihin. Halusin syventää osaamistani erityisesti markkinoinnissa ja palvelumuotoilussa. Taitoni kehittyivätkin paljon, ja pystyn soveltamaan tietoja myös omaan yritystoimintaani. Tutkinnon jälkeen olen haastanut itseäni astumaan työssäni enemmän epämukavuusalueelle. Teen nyt asioita laadukkaammin ja tehokkaammin, Korhonen iloitsee.

Korhonen Aleksi_600x350_2.png
"Minun on helppo suositella Rastor-instituuttia opiskelupaikkana. Koulutukset ovat laadukkaita, kouluttajat hyviä ja ammattitaitoiset näyttötutkintojen ohjaajat takaavat, että jokainen oppii varmasti uutta", merkonomiksi valmistunut Aleksi Korhonen sanoo.

Korhonen kertoo tunnistavansa tutkinnon ansiosta asiakkaiden tarpeet aiempaa paremmin. 

– Kaikki perustuu asiakas edellä -ajatteluun. Esimerkiksi palvelumuotoilun oppien avulla olen pystynyt tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin toimivampia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja, hän summaa. 

Ammatillinen tutkinto oman työn ohessa – hyvä vaihtoehto myös yrittäjälle

Yrittäjät ja muut jo työelämässä olevat arvostavat sitä, että ammatillinen tutkinto suoritetaan oman työn ohessa. Myös Korhonen koki oppimisen sujuvaksi ja käytännönläheiseksi työpaikalla, omaa työtä tehden. Osaamista täydennettiin Rastor-instituutin järjestämien koulutuspäivien aikana. 

– Mielestäni työn ohella kouluttautuminen on luontevin tapa suorittaa tutkinto sekä tärkeä osa aikuisopiskelua. 

Tyypillisesti opiskelijalle nimetään omalta työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka seuraa osaamisen kehittymistä matkan varrella. 

–  Kävimme tutkinnon suorittamiseen sekä siihen liittyviin velvoitteisiin liittyvät kuviot perusteellisesti läpi Rastor-instituutin kanssa. Koska olen itse yrittäjä, toimi työpaikkaohjaajana yhteistyökumppanin toimitusjohtaja. Hän arvioi osaamistani yhteistyömme perusteella.

Mielestäni työn ohella kouluttautuminen on luontevin tapa suorittaa tutkinto sekä tärkeä osa aikuisopiskelua. 
Aleksi Korhonen

Liiketoiminnan perustutkinto sytytti kipinän opiskella lisää

Opiskeleminen toi Korhoselle paljon hyvää. Hän vahvisti liiketoiminnallista osaamistaan ja sai tutkinnosta tukea myös yrittäjän rooliin. Korhonen kertoo, että hän kykenee nyt helpommin nojaamaan omaan osaamiseensa ja ammattitaitoonsa vaikeimpinakin aikoina. Samalla heräsi into opiskella lisää liiketaloutta.

– Yksi suurimmista eduista oli verkostoituminen. Pääsin keskustelemaan muiden työelämässä toimivien opiskelijoiden kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla heidän työtehtävistään sekä toimialoistaan. 

– Kaikki opiskelu on hyödyttänyt minua urallani. En koe, että olisin miltään osin vielä valmis. Voin oppia uutta päivittäin ja niin aion tehdäkin kouluttautumalla myös tulevaisuudessa, hän lisää.

Merkonomi sopii sinulle, jos työskentelet

  • liiketalouden tehtävissä, esim. myynnin, markkinoinnin, palveluiden tai kaupan alalla
  • taloushallinnossa
  • asiakaspalvelu- tai toimistotehtävissä. 

Lue lisää: Merkonomi

Omat vahvuudet esille asiantuntijoiden avulla

Entä mitä Korhosella on sanottavana heille, jotka etsivät juuri nyt omaa urapolkuaan tukevaa koulutusta ja oppilaitosta?

– Minun on helppo suositella Rastor-instituuttia opiskelupaikkana. Koulutukset ovat laadukkaita, kouluttajat hyviä ja ammattitaitoiset näyttötutkintojen ohjaajat takaavat, että jokainen oppii varmasti uutta. Haluankin kiittää omaa ohjaajaani Heidi Uotilaa, joka toimi todella hyvänä sparraajana. Hän toi varmasti omalla osaamisellaan vahvuuteni esille, Korhonen hymyilee.

Yksi suurimmista eduista oli verkostoituminen. Pääsin keskustelemaan muiden työelämässä toimivien opiskelijoiden kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla heidän työtehtävistään sekä toimialoistaan.
Aleksi Korhonen

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu heti! Liiketoiminnan perustutkinto –​​​​​​​ merkonomi