Urahuoltamon palvelut

Urasparraus

Urasparraus on lyhytkestoista, aikaan ja paikkaan sitoutumatonta matalan kynnyksen apua ura-asioissa. Se toteutetaan täysin digitaalisesti helppokäyttöisen HowSpacen välityksellä. Urasparrauksessa voimme hyödyntää kirjoitettuja-, ääni- ja kuvaviestejä.

Voit osallistua urasparraukseen, kun kaipaat apua esim. urasuunnitteluun, työnhakuun tai työllistymiseen, alanvaihtoon taikka oman osaamisesi tai vahvuuksiesi tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Halutessasi voimme hyödyntää urasparrausprosessissasi myös laajan verkostomme eri alojen ammattilaisia.

Urasparraukseen osallistuaksesi tarvitset kännykän, tabletin tai tietokoneen sekä internet-yhteyden.

Jos haluat osallistua urasparraukseen, ilmoittaudu hankkeen asiakkaaksi tästä. Olemme sinuun yhteydessä ja sovimme urasparrauksen aloittamisesta.
 

Työelämäaiheiset ryhmävalmennukset

Työelämäaiheiset ryhmävalmennukset ovat digitaalisesti toteutettavia, webinaarityyppisiä tilaisuuksia, joiden tarkoituksena on tukea urasuunnittelua ja sitä tukevaa itsetuntemusta, työllistymistä, alanvaihtoa ja muita ajankohtaisia työelämäteemoja.

Hankkeen aikana toteutamme noin 20 ryhmävalmennusta ja ne toteutetaan keskimäärin kerran kuussa. Voit osallistua niistä yhteen tai useampaan! Saat ryhmävalmennuksen materiaalit käyttöösi valmennuksen jälkeen. Ryhmävalmennukseen osallistuaksesi tarvitset kännykän, tabletin tai tietokoneen ja internet-yhteyden. Valmennus toteutetaan Teamsin välityksellä. 

Syksyn 2024 ryhmävalmennusten aiheet ja ajankohdat varmistuvat myöhemmin.

Kun ryhmävalmennuksemme teema kiinnostaa sinua:

  1. Hakeudu ensin Pohjois-Karjalan Urahuoltamo ESR-osahankkeen asiakkaaksi
  2. Ilmoittaudu haluamaasi ryhmävalmennukseen klikkaamalla ryhmävalmennuksen otsikkoa. Sivulle avautuu valmennuksen sisällön kuvaus sekä erillinen painike, josta pääset tekemään ilmoittautumisen. 

Asiakkaaksi hakeutuminen on tarpeen vain ensimmäisellä osallistumiskerralla. Myöhemmin voit osallistua sinua kiinnostaviin ryhmävalmennuksiimme suoraan vaiheesta 2.

Hankkeessamme saat käyttöösi oman helppokäyttöisen HowSpace-työtilan, josta löydät mm. ryhmävalmennusten materiaalit. HowSpacesta tulee erillinen kirjautumispyyntö sähköpostiisi. Mikäli viestiä ei kuulu, tarkistathan myös roskapostin. 

Uramuotoiluryhmät

Hankkeessa toteutetaan kolme uramuotoiluryhmää digitaalisina ryhmävalmennuksena. Uramuotoilu on muotoiluajatteluun perustuva lähestymistapa, jonka avulla tarkastellaan omaa uraa, sen suuntaa ja suunnitellaan työn tulevaisuutta oman näköiseksi. Siihen liittyy usein myös osaamisen kehittäminen ja jatkuva oppiminen, sillä se on vahvasti kytköksissä työelämän tarpeisiin.

Uramuotoiluryhmissä opetetaan uramuotoilun hyödyntämistä urasuunnittelussa ja ohjataan sen käytössä. Ryhmä on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään urasuunnittelutaitojaan uramuotoilun keinoin ja saamaan uusia työkaluja urasuunnittelun tueksi.

Valmennukseen sisältyy neljä tapaamiskertaa Teamsissa sekä henkilökohtaista sparrausta niin valmentajan kuin muun ryhmän tuella. Saat uramuotoiluryhmän materiaalit käyttöösi valmennuksen jälkeen. Uramuotoiluryhmään osallistuaksesi tarvitset kännykän, tabletin tai tietokoneen sekä internet-yhteyden.

Uramuotoiluryhmät:

  • Alkusyksy 2024: Voit osallistua ryhmään, jos olet valmistumassa tai työelämään siirtymässä oleva ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija!
     
  • Loppusyksy 2024: Ryhmä on avoin kaikille hankkeen asiakkaille
     
  • Kevät 2025: Ryhmä on suunnattu erityisesti työssä oleville henkilöille, jotka pohtivat oman uransa suuntaa

Jos haluat osallistua uramuotoiluun, ilmoittaudu hankkeen asiakkaaksi tästä. Olemme sinuun yhteydessä ja sovimme uramuotoilun aloittamisesta. Uramuotoiluryhmissä on rajoitetusti paikkoja.