Merkonomi – liiketoiminnan perustutkinto

ent. liiketalouden perustutkinto

Opiskele merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto ja kehitä ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Ilmoittaudu vaikka heti, otamme sinuun yhteyttä ja sovitaan yhdessä sinulle sopiva opiskeluaikataulu. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu tutkinto ja sen kautta saat jatko-opiskelukelpoisuuden.

Suorita liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi oman työn ohessa

Merkonomitutkinnon opiskelu on käytännönläheistä ja sopii työn ohessa suoritettavaksi; koulutuspäiviä on vain noin kerran kuussa. Innostavien koulutuspäivien lisäksi tutkintoon sisältyy opiskelua verkossa, kun sinulle sopii, sekä oppimista omia työtehtäviäsi työpaikalla tehden.

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto soveltuu sinulle, jos työskentelet liiketalouden työtehtävissä, esim. myynnin, markkinoinnin, palveluiden tai kaupan alalla. Se sopii myös taloushallinnossa sekä asiakaspalvelu- tai toimistotehtävissä työskenteleville.

Koulutus räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat kehittymistarpeesi. Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa laajasta kurssitarjonnastamme sinulle soveltuvimmat kurssit. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun.

Mikäli olet työurasi alkutaipaleella tai toimenkuvasi on juuri muuttunut, voit valita opiskelumuodoksi myös oppisopimuksen, jolloin koulutuksessa on mukana myös työnantajasi.

Tutkinto tunnettiin aiemmin nimellä liiketalouden perustutkinto. 

Tarjoamme liiketoiminnan perustutkinnon myös suunnattuna eri toimialoille.
Jos työskentelet näillä aloilla, voit ilmoittautua seuraaviin koulutuksiin:

Kysy lisätietoja
Pirjo Nurmi osaamispäällikkö 050 579 1002 pirjo.nurmi@rastorinst.fi
Nina Kouki osaamispäällikkö 040 935 4799 nina.kouki@rastorinst.fi
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 10–18 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Laajuus on 180 osp.

Merkonomi - liiketoiminnan perustutkinto koostuu kaikille perustutkinnoille yhteisistä osista sekä Liiketoiminnan perustutkinnon osista.

Kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat (35 osaamispistettä)

 • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Valinnaiset (mm. Viestintätaidot sosiaalisessa mediassa)


Liiketoiminnan perustutkinnon pakolliset osat (55 osaamispistettä)

 • Asiakaspalvelu
 • Tuloksellinen toiminta
 • Työyhteisössä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osaamispistettä)

Yhteisten tutkinnon osien lisäksi voit valita erilaisia oppimispolkuja oman merkonomitutkintosi suorittamiseksi. Rastor-instituutilla on runsas tarjonta valinnaisia kursseja, joista suunnittelemme yhdessä  sinulle soveltuvan opiskelusuunnitelman.

Voit valita esimerkiksi seuraavanlaiset oppimispolut:

 • Myynnin / markkinoinnin oppimispolku
  Myynti, Asiakkuuksien hoitaminen, Projektissa toimiminen ja Palvelumuotoilu 
  tai:
  Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, Tapahtumatuotanto, Projektissa toimiminen, Palvelumuotoilu 
   
 • Toimistopalvelujen oppimispolku
  Henkilöstön tukipalvelut, Tapahtumatuotanto, Laskutus ja reskontra, Asiakkuuksien hoito, Projektissa toimiminen ja Assistentti- ja sihteerityön palvelut (Liiketoiminnan ammattitutkinnon osa)
   
 • Taloushallinnon oppimispolku
  Kirjanpito, Tilinpäätöskirjaukset, Laskutus ja reskontra, Projektissa toimiminen ja Henkilöstön tukipalvelut 
  tai:
  Palkanlaskenta, Asiakkuuksien hoitaminen, Henkilöstön tukipalvelut ja Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen (Liiketoiminnan ammattitutkinnon osa)
   
 • Yrittäjyyden oppimispolku
  Myynti, Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, Projektissa toimiminen, Yritystoiminnan suunnittelu tai Yrityksessä toimiminen
   
 • Finanssipalvelujen oppimispolku
  Asiakkuuksien hoitaminen, Finanssipalvelut, Projektissa toimiminen  ja yksi tutkinnon osa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta (esim. Rahoituspalvelut / Pankkiasioinnin palvelut tai Säästämisen ja sijoittamisen palvelut).

Ilmoittaudu koulutukseen, niin suunnitellaan yhdessä sinulle yksilöllinen oppimispolku merkonomiksi!

Lue lisää merkonomiopiskelusta aikuisena.

Lue usein kysyttyä merkonomiopiskelusta.Jokin muu koulutus?