Olen työskennellyt aikuiskoulutuksen parissa 1980-luvulta lähtien, kohdannut tuhansia ihmisiä koulutuspolkujen varrella ja saanut olla mukana monen elämässä. Olen todennäköisesti kuullut kaikki ne kysymykset, joiden parissa aikuisopiskelijat painivat.

Opiskelun tukeminen ja opiskelijoiden ohjaaminen ovat minulle intohimo ja kunnia-asia. Olen nyt koonnut blogiini tärkeimmät vinkit opiskelun suunnitteluun ja epävarmuuden karistamiseen.

Koen tärkeäksi opiskelijoista huolehtimisen. Se tarkoittaa yhteydenottoja ja keskusteluja mahdollisissa kriisitilanteissa sekä tukea opintojen eteenpäin viemisessä. Toivon opiskelijoiden ja opiskelun aloittamista miettivien olevan yhteydessä matalla kynnyksellä. Yhdessä pohtimalla voi löytyä helpostikin ratkaisu vaikealta tuntuvaan tilanteeseen.

Eliisa-Seppänen-sisältökuva-600x350.jpg
Opiskelu aikuisena on oman työn kehittämistä, tietää Eliisa Seppänen.

Uusi osaaminen vie eteenpäin uralla

Työmarkkinoilla on kova kilpailu, ja hyviä osaajia tarvitaan. Pitää erottua jo cv:ssä. Jokainen opiskelurupeama, on se sitten lyhyt tai pidempi kurssi, on plussaa työn haussa. Koulutusmaailma on muuttunut paljon ajan saatossa, mutta tärkein asia on edelleen itsensä kehittäminen. Ihmisen halu kehittää itseään osaajana, täydentää tietojaan tulevaisuuden tarpeisiin ja päivittää vanhaa osaamistaan on aina ajankohtaista.

Rohkeasti mukaan, pystyt ja osaat varmasti

Opiskelujen aloittaminen voi olla joillekin vaikeaa. Mietityttäviä ja jopa pelottaviakin asioita voivat esimerkiksi olla onko minulla aikaa, onko minusta siihen, mikä koulutus olisi minulle sopiva ja mistä rahat koulutukseen. Näihin kaikkiin löytyy vastaus. 

Opiskelu on osa omaa työtä

Koulutuksemme on rakennettu niin, että ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. Sinun tulee vain tehdä suunnitelma omaan elämääsi istuvaksi. Tässä kohtaa suunnitelma ja siinä pysyminen ovat tärkeässä roolissa. Kannattaa varata vaikka yksi tietty päivä opinnoille ja pitää siitä kiinni. 

Ethän kuitenkaan alimitoita ajankäyttöäsi, sillä et saa sitä mitä tulit hakemaan, jos et panosta riittävästi ja käytä tarvitsemaasi aikaa. Et ole hakemassa todistuspaperia vaan osaamista, joka vie sinut seuraavalle tasolle. 

Nykyopiskelu ei ole enää edes koulua, vaan osa työn tekemistä

Saat ohjausta opintojen aikana

Pystymme rakentamaan yksilöllisempiä koulutuskokonaisuuksia, mitkä palvelevat kaikkia parhaiten ja hyöty on maksimaalinen. Meiltä on myös mahdollisuus saada coachausta ja apua urasuunnitelmaan.

Opiskelu räätälöidään omaan elämään sopivaksi

Tarpeen mukaan joustamme aikatauluissa. Yllättäviäkin esteitä ja hidasteita voi matkalle tulla, mutta aina löydämme ratkaisun, eikä opintoja tarvitse sen takia keskeyttää, korkeintaan hieman pidentää. Joustavuus opinnoissa onkin valttimme.

Koska koulutuksemme on suunniteltu työssä oleville, opintovapaata ei tarvita.

Tehtävät tehdään pääosin omaan työhön soveltaen, mutta niitä voi soveltaa myös harrastustoiminaan. Jos vasta etsit alan työpaikkaa, voimme vinkata vaihtoehtoisia tapoja tehtävien tekemiseen.

Muista suunnitella opinnot, pelkkien koulutuspäivien kirjaaminen kalenteriin ei riitä. Saat tähänkin neuvoja meiltä. Kun pysyt suunnitelmassasi, kiitos tulee lopussa.

Aikuisena opiskelu on helpompaa kuin luulet 

Sinusta ja jokaisesta on siihen. Olen kohdannut todella monia, jotka epäilivät mahdollisuuksiaan selvitä, mutta jo heti opintojen alettua huomasivat pelkonsa turhiksi. Koulutuksissa on monia, jotka ajattelevat samoin ihan turhaan. Et ole ainoa. Ryhmästä löytyy tukea toisilta opiskelijoilta.

Jos mahdollista, hanki lähipiiristä sparrauskumppani, se auttaa kovasti opinnoissa. 

Valitaan oikea koulutus yhdessä

Mietitkö, mikä koulutus olisi sinulle sopiva? Meiltä löytyy ammattitaitoista sparrailuapua, ja yhdessä löydämme sinulle sopivan koulutuksen. Suosittelen ottamaan yhteyttä matalla kynnyksellä. Olemme täällä sinua varten. 

Vaihtoehtoja opiskelun rahoittamiseen

Koulutuksissa on erilaisia hinnoittelutapoja riippuen tutkinnosta. Ammatillisia tutkintoja on mahdollisuus suorittaa myös oppisopimuksella. Koulutuksissa on eri rahoitusmuotoja, ja tarjoamme myös joustavaa rahoitusmallia opinnoille.

Mitä yhteistä on avantouinnilla ja opiskelulla?

Kaikki avantouimarit hehkuttavat, miten hieno tunne on uinnin jälkeen. Samaa sanovat monet opintonsa päätökseen saaneet. Ylpeys itsestä on ihan huikea, ja niin pitääkin olla. Tyytyväisyys siitä, että päättää aloittaa opinnot, tarttua härkää sarvista ja mennä ehkä epämukavuusalueellekin on todella palkitsevaa.

Toivotan kaikki tervetulleiksi opintojen pariin Rastor-instituuttiin. Se kannattaa. 

Jaa sivu