anne-hellsten-400x400.jpg
Neljä tutkintoa suorittanut Anne Hellstén.

Neljä tutkintoa suorittanut Anne Hellstén on pärjännyt opinnoissaan niiden käytännönläheisyyden vuoksi. Kun opiskelu on kiinteänä osana työtä ja osaamisen näytöt voi suorittaa omassa työympäristössään, ei ole kahta erillistä elämää. Aikuisopiskelu ja työ nivoutuvat saumattomasti yhteen.

Kun Anne oli tehnyt aikansa talous-, henkilöstö- ja yleishallinnon töitä opistotaustalla, hän päätti lähteä opiskelemaan taloushallinnon erikoisammattitutkinnon ja heti perään talouspäällikön tutkinnon. Opiskelukipinä jäi kuitenkin kytemään, ja koska mahdollisuus ja eväät olivat olemassa, hän päätti opiskella vielä johtamisen erikoisammattitutkinnon.

– Olin tehnyt jo pitkään alan töitä mutta lähdin hakemaan koulutukselta jo kertyneiden tietojen ja taitojen ajantasaistamista. Vertaistuki oli todella arvokasta, muiden kokemukset ja tulokulmat antoivat uutta näkemystä omaan työhöni, Anne kertoo.

– Työelämässä voi tulla tilanne, että haluaakin hakeutua jonnekin muualle töihin, jolloin yhtenä opiskelumotivaattorina oli oman osaamisen ja pätevyyden osoittaminen tulevaisuuden varalle, Anne jatkaa.


Hedelmällisin lopputulos syntyy aikuisopiskelun ja työn yhdistämisellä

Johtamisen erikoisammattitutkinnon koulutuksen mainingeissa Annelle tarjoutuikin tilaisuus vaihtaa työpaikkaa täysin uudelle toimialalle vuokrataloyhtiö Wartalo Kodit Oy:lle. Isännöinnin ja kiinteistöalan toimistopäällikkönä ja asiakaspalvelutiimin vetäjänä tehtävät ovat monisäikeisiä. Anne halusi päästä nopeasti kiinni uuteen toimialaan ja löysi Rastor-instituutin isännöinnin koulutusohjelman avuksi uuteen työhönsä.

– Koulutukset ovat auttaneet hahmottamaan paremmin työn ja toimialan kokonaisuutta. Olen saanut apuja vaikeisiinkin työasioihin. Arvioinnit, itsensä johtaminen palautetta keräämällä sekä itsetutkiskelu ovat olleet todella antoisia ja saaneet aikaan tunnistettavan muutoksen. En ole mikään lukutoukka, opin parhaiten tekemällä, joten työn ja opiskelun nivominen yhteen on kaikkein hedelmällisintä, Anne iloitsee.

anne-hellsten-600x350.jpg

– Tutkintoihin kuuluvat osaamisen näytöt olivat mukava suorittaa, koska ne sai tehtyä omassa aidossa työympäristössä ja pystyi hyödyntämään suoraan työhön. Totta kai opiskelu ottaa aikansa mutta työn ohessa opiskelussa ei ole kahta erillistä elämää vaan ne saa nivottua sujuvasti yhteen. Tämän vuoksi olenkin pystynyt suorittamaan 4 tutkintoa, Anne iloitsee.


NÄILLÄ ANNEN VINKEILLÄ ONNISTUT OPINNOISSASI

check_90x84.png älä lähde soitellen opintielle vaan suunnittele ja organisoi oma elämäsi siten, että aikuisopiskelu sopii juuri siihen ajankohtaan

check_90x84.png oman kalenterin hallinta, lähipäiville osallistuminen ja tehtävien tekeminen ei ole haastavaa, kun asiat asettelee järjestykseen omassa pääkopassaan

check_90x84.png ota huomioon opiskelujen monimuotoisuus ja pian ymmärrät, miten paljon voitkaan hyödyntää opiskelua omassa työssäsi

check_90x84.png lähipäivät ja muiden opiskelijoiden kanssa käytävät keskustelut sekä kouluttajien konkreettiset kokemukset työelämästä antavat mielen piristystä ja uutta inspiraatiota
​​​​​​​