Talouspäällikön tutkinto

Arvostettu Talouspäällikön tutkinto valmentaa sinusta itsenäisen ja tuloksellisen talouden asiantuntijan. Opit tuottamaan yritykselle luotettavia ja ajantasaisia taloushallinnon laskelmia proaktiivisen suunnittelun, päätöksenteon ja tiedottamisen perustaksi.

Taloushallinnon koulutuksesta strategista näkökulmaa

Hanki strategista näkökulmaa taloushallintoon, ja tue syvällisellä talouden osaamisellasi organisaatiota toiminnan analysoinnissa, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Koulutuksen käytyäsi osaat jalostaa talousinformaatiota ja raportoida siitä eri kohderyhmiä puhuttelevalla tavalla. Jatkossa organisaatiosi kaikki tahot voivat hyödyntää talouden lukuja oman alueensa toimintaa kehittäessään.

Talouspäällikön tutkinto sopii erinomaisesti vaativampiin taloushallinnon tehtäviin tähtääville sekä niissä toimiville (talouspäällikkö, controller, kirjanpitäjä) sekä muille taloushallinnon parissa työskenteleville. 

Talouspäällikön koulutuksen näkökulmia:

 • Talousinformaation mittaaminen, seuraaminen ja analysointi
 • Yrityksen talouden kehittäminen strategiasta ja talouslaskelmista käsin
 • Talouslaskelmallinen näkökulma yritysjärjestelyihin ja tilinpäätössuunnitteluun
 • Selkeät talouslaskennan raportit sekä keinot viestiä talouden luvuista
5700 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk

Espoo
5.3.2020

Espoo
18.5.2020

Oulu
24.9.2020


Koulutus sopii mielestäni kaikille, jotka haluavat kehittää itseään taloushallinnon alalla. Koulutuksessa menestymisen ratkaisi oma sitoutuminen ja motivaatio – opiskelijan taustasta riippumatta.

Laajuus
Koulutus kestää 12 kk. Siihen sisältyy 11-13 koulutuspäivää sekä etäopiskelua 5-7 h/vko. Laajuus on noin 33 op.

Tutkinto koostuu kahdesta kiinteästä ja kahdesta valinnaisesta kurssista. Kurssien tarkempi sisältö on esitelty kunkin kurssin omalla sivulla. Seuraa linkkejä. Alla on mainittu koulutuspäivät kunkin kurssin seuraavaan toteutukseen, muitakin vaihtoehtoja myöhemmälle ajalle on, joten kysythän koulutusaikataulusi yhteyshenkilöltä.

 • Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä 
  Mitä tilinpäätös kertoo ja miten sen tietoja voidaan hyödyntää? Kurssilla opit tulkitsemaan tunnuslukuja sekä analysoimaan ja koostamaan niistä päätöksentekoa tukevia raportteja.
   
 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi
  Kurssilla perehdyt käytännön operatiiviseen laskentaan. Kannattavuuslaskennan hallitseminen on perusta yrityksen talouden ymmärtämiseen.

Valinnaiset kurssit (valitse kaksi)

 • Tilinpäätös ja verosuunnittelu 
  Miten tilinpäätös ja verotuksen suunnittelu vaikuttavat liiketoiminnan tulokseen? Tilinpäätösosaamisella ja ammattitaitoisella suunnittelulla yritys välttää verohaitat ja hyödyntää verotuksen joustokohdat saavuttaakseen optimaalisen tuloksen.
   
 • Syventävät rahoitus- ja investointilaskelmat 
  Kaipaatko syvällistä sisäisen laskennan osaamista? Tämän kurssin jälkeen teet vaativia talouslaskelmia organisaatiosi investointi- ja rahoituspäätösten sekä mm. yrityskauppojen tueksi. 
   
 • Rahoitus- ja sijoitustoiminta 
  Opit tuntemaan rahoitusmarkkinoita ja analysoimaan sijoitusten tuottoa ja riskejä. Kurssin jälkeen hallitset sijoitus- ja rahoitusalan terminologian, ymmärrät syy-seuraussuhteita ja osaat analysoida taloudellista tilaa.
   
 • Konsernitilinpäätös 
  Tunnetko konsernitilinpäätöksen säädökset? Kurssilla saat tarvittavat taidot konsernitilinpäätöksen laatimiseen ja syvennät osaamistasi.

  Toiseksi valinnaiseksi kurssiksi voit valita myös jonkin muun osaamistarpeitasi vastaavan kurssin, kysy lisää. Voit opiskella kursseja myös yksitellen.

 

 

Voit ostaa kursseja yksittäin tai suorittaa koko tutkinnon. Tutustu myös muihin taloushallinnon koulutuksiimme ja  löydä itsellesi sopiva.Jokin muu koulutus?