Aikuisopiskelu ei lopu, vaikka aikuiskoulutustuki päädyttäisiin lakkauttamaan. Tukea voi edelleen hakea, mutta sitä ei aina tarvitakaan – Rastor-instituutin koulutukset on suunniteltu työn ohessa opiskeltaviksi, eivätkä ne edellytä aikuiskoulutustukea tai opintovapaata.

Meillä opiskelet ja teet töitä samaan aikaan. Tämä onnistuu, sillä koulutuksemme on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat pitää opiskelun ja työn tekemisen tasapainossa. 

Rastor-instituutissa koulutuspäivien määrä on aikuisten arkeen sopiva, pari lähi- tai etäpäivää kuukaudessa. 

Koulutuksien punainen lanka on oman osaamisen ja oman työn kehittäminen. Meillä pääset soveltamaan koulutustehtäviäkin suoraan työhösi. Koulutuspäivien lisäksi opiskelet omaan tahtiisi etänä, jolloin voit rytmittää opiskelun oman työsi ja elämäntilanteesi mukaan. 

Voiko aikuiskoulutustukea edelleen hakea?

Tällä hetkellä Työllisyysrahasto myöntää aikuiskoulutustukea voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Opintovapaalla olevat opiskelijat voivat hakea aikuiskoulutustukea aivan normaalisti.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että aikuiskoulutustuki lakkautettaisiin elokuussa 2024. Tarkempaa tietoa muutoksen aikataulusta ei toistaiseksi ole. Niin kauan kuin lakiin aikuiskoulutusetuuksista ei ole tullut muutoksia, aikuiskoulutustukea myönnetään ja maksetaan Työllisyysrahastosta nykyisen lain mukaisesti. 

Jos aikuiskoulutustuki lakkautetaan, loppuvatko aikuisten opiskelumahdollisuudet? 

Eivät lopu! Aikuisena opiskelu ei edellytä opintovapaata eikä aikuiskoulutustukea. Meillä on sinulle vaihtoehtoja lyhyemmistä kursseista ja osatutkinnoista erilaisiin vuoden–parin mittaisiin tutkintoihin. Meillä voit rytmittää opiskelun oman työsi ja elämäntilanteesi mukaan ja jatkaa sitä läpi urasi riippumatta tuista. 

Aikuisopiskelu onnistuu ilman opintovapaatakin.jpg
Aikuisopiskelu onnistuu ilman opintovapaatakin.

Lue ajankohtaisia kysymyksiä aikuiskoulutustuesta suoraan Työllisyysrahaston sivuilta: 

Ajankohtaista tietoa mm. alla oleviin kysymyksiin saat Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

  • Voinko hakea tukea pidemmälle kuin elokuuhun 2024? 
  • Pääsin tänä kesänä kouluun, voinko hakea enää aikuiskoulutustukea?
  • Voinko menettää minulle jo myönnetyn tukioikeuden? 
  • Milloin tuki lakkautetaan?
  • Maksetaanko aikuiskoulutustukea enää elokuun 2024 jälkeen? 

Autamme koulutusasioissa – kysy lisää

Lisätietoja koulutuksiemme rahoitusmahdollisuuksista antavat kunkin koulutuksen yhteyshenkilöt. Heiltä saat asiantuntevaa palvelua hakemisesta ja koulutuksien sisällöistä sekä sparrailuapua oikean koulutuksen valitsemiseen. Oikean henkilön yhteystiedot saat kunkin koulutuksen omilta sivuilla. 

Voit olla yhteydessä koulutuspalveluihimme sähköpostilla tai kysyä meiltä myös chatissa. Lisää neuvoja opintojen aikana saat sinulle nimettävältä ohjaajalta.

Aikuiskoulutustukeen liittyvissä kysymyksissä parhaiten auttaa sen myöntävä taho. 

Lue opiskelusta meillä ja tee tunnistettava muutos: 

Kirjoituksessa on käytetty lähteenä Työllisyysrahaston aikuiskoulutussivustoa (15.8.2023)

Jaa sivu