Henkilöstöjohtamisen tutkinto

Henkilöstöjohtamisen tutkinto sparraa sinut HR:n huipulle ja liiketoiminnan ytimeen. Koulutuksen käytyäsi pystyt henkilöstöjohtamisen keinoin tukemaan tuottavuuden ja tehokkuuden kehitystä organisaatiossa – henkilöstön hyvinvointia unohtamatta.

Kehitä omaa ja organisaatiosi henkilöstöjohtamista

Tavoitteellinen henkilöstöjohtaja analysoi johtamisen systematiikkaa ja kehittää oman organisaationsa henkilöstöjohtamista liiketoiminta- ja strategialähtöisesti. Henkilöstöjohtajan tutkinnossa otat haltuusi hyvän henkilöstöjohtamisen  toimintamallit.

Tutkinto soveltuu vaativissa henkilöstöjohtamisen tehtävissä toimiville tai toimineille. Se valmistaa myös johtoryhmätyöskentelyyn. Saat parhaan hyödyn tutkinnosta, jos sinulla on useiden vuosien kokemus vaativista henkilöstöjohtamisen tehtävistä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä alan työpaikkaa.

Analysoit jo koulutuksen aikana oman organisaatiosi käytäntöjä, käyt ne ohjatusti läpi organisaatiosi muiden avainhenkilöiden kanssa ja huolehdit täytäntöönpanosta. Opiskeluryhmässä verkostoidut ja sparraat ajatuksiasi muiden henkilöstöjohtajaksi opiskelevien kanssa.

Tutkinto sopii myös jatko-opinnoiksi Henkilöstöpäällikön tutkinnon suorittaneille.

Kysy lisätietoja
Irmeli Kalliosalmi tarjoomapäällikkö 050 401 4130 irmeli.kalliosalmi@rastorinst.fi
Laajuus
Koulutus kestää 12 kk. Siihen sisältyy n. 10 koulutuspäivää ja 7-10 h etäopiskelua viikossa. Laajuus on 30 op.

Henkilöstöjohtamisen tutkinto koostuu seuraavista kursseista. Voit ostaa kursseja myös erikseen.

Strateginen henkilöstöjohtaminen

Kurssin opeilla ymmärrät, mitä strateginen henkilöstöjohtaminen tarkoittaa teidän organisaatiossanne.  Syvennyt moderneihin henkilöstöjohtamisen tapoihin ja saat välineet, joilla analysoit oman organisaatiosi henkilöstön johtamisen nykytilaa. Selvität kriittiset kehityskohteet ja tiedät, millä välineillä tarttua niihin. Tuloksena on henkilöstöjohtamisen malli, jossa henkilöstön potentiaali saadaan tuottavammin käyttöön.

Ihmisten ja kulttuurin johtaminen

Henkilöstöllä, henkilöstöjohtamisella ja organisaatiokulttuurilla on strateginen rooli organisaation kilpailukyvyn tekijänä. Kurssilla tarkastellaan, miten liiketoiminnan kannalta lukujen rinnalle ovat tulleet kulttuuriset tekijät. 

HR-analytiikka

HR-analytiikka, mitä se on? Kurssilla käsitellään metodeja ja konsepteja. Miten pääsemme HR-raportoinnista HR-analytiikkaan?

Talent Management

Talent Management ymmärretään kurssilla laajasti: se pitää sisällään koko organisaation osaamisen ja kyvykkyyden systemaattisen johtamisen ja kehittämisen mutta myös yksittäisten työntekijöiden potentiaalin tunnistamisen ja kehittämisen. Se on siis sekä osaamisen että osaajien johtamista. Tämä vaatii tulevaisuudessa aivan uudenlaisia henkilöstöjohtamisen ratkaisuja, kuten joustoja, kilpailtaessa osaavasta työvoimasta.

Oppiva organisaatio

Oppiva organisaatio on kilpailukykyinen organisaatio. Kun omaksutte asiakkailta, kilpailijoilta ja toisiltanne olennaista tietoa tehokkaasti ja osaatte soveltaa sitä omiin tarpeisiinne, olette vahvoilla kilpailussa. Tule luomaan organisaatiostasi ketterä oppija!

Johtamisjärjestelmä

Kurssilla rakennat omaan organisaatioisi toimivat ja nykyaikaiset johtamisen tavat. Analysoit organisaatiosi nykytilaa ja luot juuri teille sopivan johtamismallin. Nostat esiin tärkeimmät kehittämiskohteet ja osaat ottaa perustellusti käyttöön parantamistoimenpiteet. Käytössäsi on työkalut ja ammattilaisen ohjauksessa valmisteltu suunnitelma organisaatiosi johtoryhmätyöskentelyn ja johtamisen kehittämiseksi.

Vakuuta asiantuntijana, vaikuta johtoryhmässä

​Haluatko menestyä johtoryhmätyöskentelyssä ja vaikuttaa johtoryhmän päätöksiin? Kurssilla vahvistat valmiuksiasi johtoryhmätyöskentelyyn. Saat kokemuksen johtoryhmätyöskentelystä ja yhteisen tavoitteen edistämisestä.

Valinnainen kurssi 

Voit lisäksi valita valinnaiseksi jonkin HR:n, johtamisen, viestinnän, talouden kurssin Rastor-instituutin tarjonnasta.  Ota yhteyttä, niin autamme sinua valitsemaan parhaiten uraasi tukevan kurssivaihtoehdon:
tarjoomapäällikkö Irmeli Kalliosalmi, p. 050 401 4130, irmeli.kalliosalmi@rastorinst.fi. 

Etätehtävät

Tutkinnon jokaiseen kurssiin kuuluu etätehtäviä koulutuspäivien välillä. Tehtävät kytketään hyvin tiiviisti omaan organisaatioon ja olennaista on, että osallistujat itse nostavat esiin omasta organisaatiostaan sen näkökulman, joka on haasteellinen ja kaipaa ratkaisua tai kehittämistä. Osallistujat luonnollisesti laativat vastauksen, mutta olennaista vastauksen synnyssä ja ratkaisujen laadinnassa on, että osallistuja sparraa pohdintojaan ja käy keskusteluita omassa organisaatiossaan.

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää myösopiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta.Jokin muu koulutus?