Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto antaa sinulle käytännön eväät toimivan ja hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen. Koulutus on sinua varten, oletpa sitten esihenkilötyösi alkuvaiheessa tai konkari, joka haluaa kehittyä ihmisläheisessä johtamisessa. Koulutukseen on jatkuva haku – ilmoittaudu vaikka heti! Opiskelet joustavasti etänä ja voit halutessasi valita myös lähipäiviä eri paikkakunnilla.
KOULUTUSINFO
Sopiiko tämä koulutus sinulle? Tule kuulemaan ja kysymään lisää maksuttomaan infotilaisuuteen. Katso seuraavan infon ajankohta ja ilmoittaudu mukaan.
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnossa kehität oman esihenkilötyösi tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta. Opit antamaan ja käsittelemään palautetta ja sekä hoitamaan työpaikalla eteen tulevia tilanteita inhimillisellä ja asiantuntevalla otteella. Koulutuksen jälkeen tunnet myös lainsäädännölliset velvollisuudet ja oikeudet ohjata tiimisi osaamista, työnjakoa ja tehtäviä strategiaa tukevalla tavalla.
Esihenkilönä tai tiimivastaavana toimit suunnannäyttäjänä ja autat tiimiäsi onnistumaan omassa työssään. Esihenkilö tuo työpaikalle uusia toimintamalleja ja rakentaa luottamusta johdon ja työntekijöiden välille. Hän luo tiimiinsä toimivan vuoropuhelun. Hyvä esihenkilötyö parantaa työhyvinvointia ja sitä kautta tuottavuutta sekä organisaation toiminnan kannattavuutta.
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto sopii uusille esihenkilöille sekä vastikään operatiivisessa vastuutehtävässä aloittaneille päälliköille, tiimivastaaville ja asiantuntijoille. Se sopii myös kokeneille esihenkilöille, jotka haluavat kehittää johtamis- ja vuorovaikutustaitojaan. Jos olet jo kokenut esihenkilö, vaihtoehtonasi on myös Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.
Vi erbjuder den här examen även på svenska.
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnossa sinulle räätälöidään yksilöllinen oppimispolku esihenkilötyön kurssitarjotinta hyödyntäen. Koulutuspäivien määrä vaihtelee oman opiskelusuunnitelmasi ja kurssivalintojesi mukaisesti.
Voit aloittaa opinnot sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Hyppää mukaan neljästi vuodessa järjestettävässä starttipäivässä tai aloita opinnot heti kun seuraava sopiva kurssi alkaa!
1. Kaikille yhteinen tutkinnon osa: Lähiesihenkilönä toimiminen
Orientoivat verkkokurssit:
Lähiesihenkilö itsensä ja erilaisuuden tuntijana 2 kk (1 pv)
Kuinka lähiesihenkilö tukee vuorovaikutusta ja tuloksekasta suoriutumista tiimissään huomioimalla työyhteisön jäsenten erilaisuuden? Tällä kurssilla keskitytään esihenkilötaitojen kehittämiseen itsensä ja toisten ihmisten tuntemusta syventämällä. Kurssin oppimistehtävänä on oman esihenkilötyön kehittymissuunnitelma, johon saat palautteen asiantuntijalta.
Lähiesihenkilö viestijänä ja vuorovaikuttajana 2 kk (1 pv)
Millaisia keinoja ja kanavia esihenkilöviestinnässä voi ja kannattaa käyttää? Millaisia vuorovaikutus- ja viestintätaitoja esihenkilöltä odotetaan? Tällä kurssilla käydään läpi erilaisia työelämän ja esihenkilötyön vuorovaikutustilanteita. Kurssilla opit tunnistamaan omat vahvuutesi viestijänä ja vuorovaikuttajana.
Lähiesihenkilö työn ohjaajana ja perehdyttäjänä 2 kk (1 pv)
Miten ja milloin lähiesihenkilö perehdyttää? Miten perehdytys ja työn ohjaus näyttäytyvät työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa? Tällä kurssilla perehdytään työn ohjauksen ja perehdyttämisen merkitykseen hyvän työsuorituksen varmistamisessa.
Lähiesihenkilö tiimin, yhteistyön ja uudistumisen vahvistajana 2 kk (1 pv)
Miten esihenkilö edistää tiimin toimivuutta? Mistä tunnistaa menestyvän tiimin? Miten saada tiimi mukaan viemään muutosta eteenpäin? Kurssilla opit ymmärtämään esihenkilötyön merkityksen organisaation muutostilanteissa.
Työhyvinvointikortti 1 kk (1 pv)
Miten lähiesihenkilönä edistät tiimisi työhyvinvointia? Miten esihenkilö tunnistaa tiimiläisten tarpeet ja voimavarat? Työhyvinvoinnille on tilausta! Työhyvinvointikoulutuksen sisällöstä vastaa Työturvallisuuskeskus.
Lähiesihenkilö strategian käytännön toteuttajana 2 kk (1 pv)
Miten lähiesihenkilö toteuttaa organisaation strategiaa? Miten strategiasta on hyvä viestiä tiimilleen? Kurssilla opit tarkastelemaan organisaation toiminnan tavoitteita strategiasta käsin.
2. Valinnaisten tutkinnon osien kurssit
Näistä valitset kaksi tutkinnon osaa ja niihin liittyvät kurssit.
2.1 Asiakassuhteiden hoito -tutkinnon osa 2 kk (1 pv + verkkokurssi)
Osio koostuu Asiakassuhteiden hoito -koulutuspäivästä ja Asiakkuuksien johtaminen -verkkokurssista.
2.2 Henkilöstötyö -tutkinnon osa 2 kk (1 pv)
2.3 Kehittämissuunnitelma -tutkinnon osa 2 kk
Osio koostuu Projektijohtamisen verkkokurssista sekä kehittämissuunnitelma-työpajasta.
2.4 Toiminnan kannattavuus -tutkinnon osa 2 kk (2 pv)
Mira Kivistö, Senior Consultant
Mira on käytännönläheinen, innostava ja osallistava kouluttaja. Henkilöarvioijana ja vuorovaikutusvalmentajana hän osaa koulutuksissaan hyvin huomioida erilaisten ihmisten tarpeet ja tavat oppia. Miralla on yli 20 vuoden kokemus henkilöstön ja toiminnan kehittämisestä sekä esihenkilötyöstä mm. Finnairilla. Koulutukseltaan Mira on kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Lisäksi hän on opiskellut mm. psykologiaa, työpsykologiaa ja organisaatioiden kehittämistä.
”Miralla on innostava ja konkreettinen tapa asioiden läpikäyntiin sekä paljon osaamista.”
”Kouluttajana Mira oli asiantunteva, mutkaton, ja tyyliltään pirteä.”
Minna Ekblom, valmentaja ja coach. KTM, Certified Coach, AmO
Minnalla on pitkä (yli 25 v) kansainvälinen coaching- ja valmennuskokemus. Tutkintojen arviointien painopiste on johtamisen, yritysjohtamisen, lähiesihenkilötyön, liiketoiminnan, yrittäjyyden sekä tuotekehitystyön ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa ja kertyneiden tutkintoarviointien lukumäärä lasketaan jo tuhansissa.
"Hyödyllisintä on ollut omien ajatusten terävöittäminen, omien ongelmanratkaisutaitojen fokusoiminen selkeäksi suunnitelmaksi ja konkreettisten askelten valitseminen, aikatauluttaminen ja niihin sitoutuminen - hihojen kääriminen viipymättä niiden saavuttamiseksi."
Laura Lares, hallitusammattilainen, toimitusjohtaja, Ablers
Laura on johtamisen ja bisneksen moniottelija, strategi, hallitusammattilainen, toimitusjohtaja ja ammattikouluttaja, jolla on yli 30 vuoden käytännön kokemus vaativista liiketoiminnan ja henkilöstön johtamistehtävistä. Lauralla on osallistava, oivalluttava ja kannustava valmennusote, jolla rakennetaan valmiuksia arjen lukemattomiin johtamistilanteisiin. Karismaattinen, kiinnostava, käytännönläheinen ja kokenut kouluttaja, joka ei jätä kylmäksi.
Jari Oinonen, esihenkilötyön ja johtamisen valmentaja, JaOi Valmennus Oy
Jari on erittäin kokenut vuorovaikutustaitojen, myynnin ja johtamisen valmentaja, jonka valmennuspakkiin kuuluu useita erilaisia valmennustyökaluja sekä työyhteisöpelejä. Jari panostaa valmennuksissaan vahvasti ratkaisukeskeisyyteen ja sihen, että saadut oivallukset ja opit tulevat hyödyttämään koulutettavaa myös työarjessa. Jari saa jatkuvasti paljon kiitosta ja positiivista palautetta haastavasta, suorapuheisesta ja innostavasta valmennustyylistään.
Johanna Förnäs
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.
Tutkinnon rakenne
Kaikille yhteinen osa: Lähiesihenkilönä toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi
Osallistumismaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).
Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa. Rastor-instituutin oppisopimuskoulutus on maksuton. Kysy meiltä lisää!
Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Myös yrittäjänä toimivalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille.
Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista