Ajankohtaista • 12.09.2023

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat yrityksen kilpailuetuja

Menestyvän yrityksen asiantuntija ei hyppää vastuullisuusjunaan viimeiseltä asemalta, vaan ryhtyy hommiin heti. Vastuullisuutta kehittämällä luodaan parhaimmillaan vahva kilpailuetu ja voidaan kehittää tai jopa pelastaa liiketoimintaa.  

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat vahvasti mukana Rastor-instituutiin koulutus- ja webinaaritarjonnassa. Koulutus on avain kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämiseen.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys.

Olemme koonneet tälle sivulle linkkejä webinaareihimme, blogeihimme ja koulutuksiimme. Tutustu vaihtoehtoihin ja aloita yrityksesi vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseen jo tänään!

Vastuullisuus ja kestävä kehitys koulutusten keskiössä 


Lisää tietoisuuttasi näillä – maksuttomat webinaarit ja blogit:  


Sovella vastuullisuutta näillä – koulutukset: 


Yrityskoulutus – kilpailukykyä ja kilpailuetua vastuullisuudesta: 

  • vastuullisuuden kehittäminen pk-yrityksissä
  • vastuullisuudesta kilpailuetua
  • vastuullisuusraportointi 
  • Räätälöity yritysvalmennus
    Organisaatiosi omiin tarpeisiin suunniteltu yrityskoulutus. Tutustu Rastor-instituutin yritysvalmennukseen ja ota yhteyttä tai varaa etätapaaminen!

Mihin yritykset tarvitsevat vastuullisuutta ja kestävää kehitystä? 

Vastuullisuus ja kestävä kehitys eivät saa olla hyväntekeväisyyttä tai maineen kiillotusta, vaan niiden tulee olla aitoja tapoja toimia. Asiakkaat, kumppanit, sijoittajat ja työntekijät odottavat yrityksiltä koko ajan enemmän vastuullisempaa toimintaa. Maineenmenetykset voivat aiheuttaa vakavia taloudellisia vahinkoja.  
 
Vuonna 2026 pk-yrityksille voimaan astuvat vastuullisuusraportoinnin velvoitteet ovat yrityksillä jo nyt työn alla. Alihankintaketjujen ja tarjouskilpailujen kautta suurimpien yrityksien raportointivelvoitteet tuntuvat pk-yrityksissä koko ajan vahvemmin. OP-ryhmän Suuryritystutkimus 2023 kertoo, että 42 % suuryrityksistä on jo joutunut vaihtamaan toimittajia tai alihankkijoita vastuullisuusvelvoitteiden vuoksi 
(OP-Suuryritystutkimus-2023.pdf, s. 44)  

Vastuullisuus luo kilpailuetua, kun muuttuneeseen tarpeeseen osataan vastata: asiakkaat valitsevat yhä useammin kumppaneikseen toimijoita, jotka ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen. Vastuulliset käytännöt vähentävät pitkällä aikavälillä kustannuksia ja luovat mahdollisuuksia innovaatioille, jotka avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja markkinoita.