Etäkoulutus

Asiantuntijoiden rekrytoiva koulutus, TyöHäme

Etäopiskelu
Koulutuksen kesto 5 kk

Asiantuntijoiden rekrytoiva koulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden räätälöidä juuri sinulle sopivan ja työllistymistäsi tukevan koulutuskokonaisuuden. Koulutuksessa yhdistyvät korkeatasoinen ammatillinen koulutus sekä yhteistyöyrityksessä tapahtuva käytännön työssäoppiminen. Koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt koulutuksen päättyessä tai sen aikana.

Hinta €
0

Koulutus on maksuton.

Valitse oma koulutuspolkusi ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa!

Koulutuspolku suunnitellaan yhdessä sinun, Rastor-instituutin valmentajan ja yhteistyöyrityksesi kanssa huomioiden työkokemuksesi ja aiempi koulutuksesi sekä yhteistyöyrityksen tehtävän vaatimukset. Koulutuksella voit vahvistaa omaa osaamistasi tai kokeilla taitojasi täysin uudenlaisissa tehtävissä.

  • Markkinoinnin ja viestinnän koulutuksissa voit oppia esimerkiksi tuottamaan markkinoinnin sisältöjä, jotka tukevat asiakkaan ostopolkua ja edistävät organisaation tavoitteita. Tai kehitä taitojasi viestinnässä, sisältömuotoilussa ja tekoälyn hyödyntämisessä.
  • Myynnin ja asiakaspalvelun koulutuksissa voit kehittyä digimyynnin ja verkkokaupan ammattilaiseksi ja oppia kehittämään moderneja myyntiprosesseja, hiomaan asiakasymmärrystä sekä ratkaisumyynnin taitoja.
  • Talouden ja rahoituksen koulutuksissa voit keskittyä tarkkuutta ja täsmällisyyttä vaativiin kirjanpitoon, reskontraan tai tilinpäätöksen laatimiseen ja vahvistaa liiketoimintaymmärrystäsi numeroiden kautta.
  • Henkilöstö- ja palkkahallinnon koulutuksissa voit opiskella henkilöstötyön keskeisiä osa-alueita kuten työsuhdeasioita, osaamisen kehittämistä, rekrytointia, työhyvinvointia ja palkitsemista. Koulutuksen voi räätälöidä myös palkanlaskijan tehtäviin.
  • Tekniikan, rakentamisen ja turvallisuuden koulutukset soveltuvat henkilöille, joilla on jo aiempaa kokemusta esimerkiksi prosessi- ja tuotantotekniikasta, rakennustekniikasta, LVI- tai sähkötekniikasta tai kone-, metalli- ja kunnossapitotekniikasta. Koulutuksissa voit päivittää osaamistasi sekä opiskella esimerkiksi tuotantoprosessin johtamista, projektinjohtamista tai turvallisuus- ja ympäristöjohtamista.

Koulutuspäivät toteutetaan alan huippuasiantuntijoiden johdolla, ja pääset soveltamaan oppimaasi heti omassa yhteistyöyrityksessä.

Millaisiin tehtäviin voi työllistyä?
Käytännönläheisen koulutuksen ja työssäoppimisen yhdistelmä voi avata ovia tehtäviin, jotka muutoin voivat olla vaikeammin tavoitettavissa. Työkokemuksestasi ja tavoitteistasi riippuen voit työllistyä eri tasoisiin tehtäviin kuten assistentin tai koordinaattorin tehtäviin, asiantuntijan tai erikoisasiantuntijan tehtäviin. Riittävällä työkokemuksella voit sijoittua myös päällikkö- tai johtotason tehtäviin.

Rastor-instituutti etsii työllisyysalueeltasi koulutuksen aihealueisiin liittyviä työpaikkoja, jotka määrittelevät millaisiin tehtäviin koulutuksesta voi sijoittua. Autamme löytämään sinulle sopivan yhteistyöyrityksen, mutta oma aktiivisuus yhteisyrityksen hakemisessa kannattaa.

Esimerkkejä mahdollisista työpaikoista: 

  • sosiaalisen median, digitaalisen markkinoinnin, verkkosivujen ja erilaisten viestinnän tehtävät. 
  • asiantuntijatehtävät teknisen tai kansainvälisen myynnin parissa tai asiakaspalvelun kehitystehtävät. 
  • HR-koordinaattorin, palkanlaskijan tai taloushallinnon asiantuntijan tehtävät.
  • eri teollisuusalojen työnjohtajan tai projektipäällikön tehtävät.

Kenelle koulutus sopii?
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille TyöHämeen alueen työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa työllisyyspalveluissa, ja joilla on taustaa koulutusohjelman aihealueista joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Voit olla urasi alkuvaiheessa, pohtia alanvaihtoa tai jo kartuttanut kokemusta alalta. Tärkeää on myös halu oppia, kasvaa ja työllistyä.

Jos sinulla on kiinnostusta koulutuksen aihealueisiin, ja haluat kehittää osaamistasi käytännönläheisesti, tämä koulutus on sinua varten!

Koulutuksen toteutus ja aikataulu
Koulutus on hakijalle maksutonta. Koulutus kestää 5 kuukautta ja sisältää 85 päivää työskentelyä yhteistyöyrityksessä sekä 15 koulutuspäivää Rastor-instituutissa. Koulutuksessa on joustava aloitus. Sopivan yhteistyöyrityksen löydyttyä koulutuksen voi aloittaa aikavälillä 1.9.–1.12.2025.

Hae heti tai viimeistään 30.10.2025

  1. Hae koulutukseen jättämällä sähköinen hakemus työllisyyspalvelulle viimeistään 30.10.2025.
    Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työvoimaviranomaisen toimipisteeseen (paperihakemuslomake: www.suomi.fi, hakusana keha20e1, koulutusnumero xxxx). Hakemuksessa tulee tuoda esiin hakijan osaaminen, tavoitteet ja motivaatio, sillä esivalinta tehdään hakemuksen perusteella. Esivalinnasta vastaa Satakunnan työllisyysalue. HUOM! Koulutushakemuksia käsitellään koko hakuajan aikana. Nopea hakeminen koulutukseen edistää esivalinnasta etenevien yhteistyöyritysten etsimisprosessia.
  2. Tee osaamisprofiili Rastor-instituutin rekrytointijärjestelmään.
    Täyttämällä osaamisprofiilin nopeutat esivalintaa ja sinulle sopivan yhteistyöyrityksen-/organisaation löytämistä. Osaamisprofiilia voi täydentää ja muokata hakuaikana tai saatuasi tiedon, että sinut on valittu hakijaksi hakuvaiheeseen.

Esivalinnasta jatkoon etenevät kutsutaan kouluttajan järjestämään infotilaisuuteen (Zoom). Koulutukseen valituksi tuleminen edellyttää ohjelmassa tarvittavan sopivan yhteistyöorganisaation löytymistä (koulutussopimus).

Esivalinnasta jatkoon etenevät esitellään potentiaalisille yhteistyöorganisaatioille osaamisprofiilin perusteella. Tuo osaamisprofiilissa huolellisesti esille taustasi, tavoitteesi ja toiveesi ohjelman kautta haluamiisi tehtäviin. Näin parannat mahdollisuuksiasi löytää juuri sinulle sopivimman yhteistyöorganisaation.

Katso myös: Vinkkejä osaamisprofiilin täyttämiseen

Tulosta / tallenna (PDF)
Laajuus
Koulutuksen kokonaiskesto on 5 kk, sisältäen 15 koulutuspäivää sekä 85 päivää työskentelyä yhteistyöyrityksessä.