Rekrytoivan koulutuksen avulla aukesi työpaikka henkilöstöpäällikkönä

Tarja_Kopra_600x350_2.png

Tarja Kopran pitkä ura ravintola-alalla uudistui Rastor-instituutin rekrytoivan koulutuksen avulla. Nyt hän työskentelee henkilöstöpäällikkönä.

Viisikymppisen Tarja Kopran pitkään uraan on mahtunut monta ammattia ja useita lisäopintoja. Viimeisimpänä hän osallistui Rastor-instituutin HR-asiantuntija F.E.C -rekrytoivaan koulutukseen, jonka avulla siirtyi ravintola-alalta henkilöstöpäällikön tehtäviin. 

Monta ammattia ja elinikäistä oppimista

Alun perin majoitus- ja ravintola-alan esimiehen sekä merkonomin tutkinnot suorittanut Kopra aloitti uransa tarjoilijana, josta eteni vuoropäällikön ja esimiehen tehtäviin. Väliin mahtui myös lisää opiskeluja MBA yrittäjä -tutkinnon muodossa. 

Opetus on ollut antoisaa. Olen saanut paljon uutta tietoa, mutta varmistusta jo olemassa olevan tiedolleni.

Kipinä henkilöstöön liittyviin aiheisiin syttyi viimeisimpinä työvuosina, joihin sisältyi ravintolaliikeideoiden kehittelyä ja toteutusta. Tuolloin Kopra hoiti paljon henkilöstöön liittyviä asioita yhdessä hr-ammattilaisten kanssa, ja koki ne mielenkiintoisiksi ja antoisiksi.

Rekrytoivan koulutuksen kautta HR-opiskelijaksi

Ajatus uudesta urasta HR-alalla kiinnosti, mutta jäi työkiireiden keskellä ajatuksen tasolle. Jäätyään työnhakijaksi totesi Kopra hetken olevan sopiva uuden oppimiselle. 

”Halusin nimenomaan vaihtaa HR-alalle”, kertoo Kopra. Nähtyään Facebookissa mainoksen Rastor-instituutin HR -rekrytoivasta koulutuksesta kiinnostui hän välittömästi ja päätti hakea mukaan. TE-toimiston näytettyä vielä hakemiselle vihreää valoa pääsi hakuprosessi kunnolla käyntiin. 

Vaikka Rastor-instituutti etsii opiskelijoilleen työpaikkoja, oli Kopra itsekin aktiivinen hakija. Työssäoppimispaikan hakeminen tutulta ravintola-alalta tuntui loogiselta, sillä kontaktit olivat jo valmiiksi olemassa. Kahden haastattelun seurauksena molemmista paikoista tarjottiin työssäoppimispaikkaa.

”Jatkoon valikoitui Ravintolakolmio-konserni, jossa koin tarpeiden kohtaavan. Lisäksi yrityksessä sovittiin selkeästä mentorointisuunnitelmasta”, perustelee Kopra. 

Sopisiko rekrytoiva koulutus seuraavaksi askeleksi sinun urallesi?

KATSO AVOIMET REKRYTOIVAT KOULUTUKSET

Tarja_Kopra_miljoo_600x400.png

Rekrytoivan koulutuksen avulla henkilöstöpäällikön tehtäviin

Työskentely Ravintolakolmion henkilöstöpäällikkönä on käynnistynyt hienosti. Työtehtäviin kuuluu mm. osaamisen kartoittamista, yhteydenpitoa työterveyshuoltoon ja vakuutusyhtiöihin sekä HR-prosessin kehittämistä. 

”Pidän tästä monipuolisesta työstä, saan olla ns. kädet savessa”, kertoo Kopra.
Jatko näyttää valoisalle. Ensimmäisessä kehityskeskustelussa sovittiin selkeät askelmerkit jatkolle sekä allekirjoitettiin työsopimus. 

”Tulevaisuuteni vaikuttaa oikein hyvältä! Olen viihtynyt hyvin. Itsellänikin on tunne, että minulla on tälle yritykselle annettavaa. Oman uran varrelta oppimani yhdistettynä Rastor-instituutin koulutukseen on osoittautunut hyväksi yhdistelmäksi.”

Rekrytoivassa koulutuksessa antoisaa opiskelua ja mukavat opiskelukaverit

Työssäoppimisen ohessa suoritetut koulutuspäivät ovat monella tapaa onnistuneet. 

Rekrytoivalla koulutuksella sain uuden suunnan uralleni ja pääsin sinne, minne olin jo pidemmän aikaa halunnut.

”Opetus on ollut antoisaa. Olen saanut paljon uutta tietoa, mutta varmistusta jo olemassa olevan tiedolleni. Iso bonus on ollut myös loistava tiimihenki opiskelijoiden kesken. Meitä on kaiken ikäisiä ja hyvin erilaisilla taustoilla.”

”Nyt kun kurssi lähenee loppuaan olemme perustaneet ”lukupiirin”, jonka olisi tarkoitus kokoontua kuukauden tai kahden välein. Sparrailemme keskenämme työasioita ja vaihdamme kokemuksia”, Kopra kertoo.

Kopra suosittelee rekrytointiin tähtäävää F.E.C-koulutusta niille, jotka haluavat kokonaan vaihtaa alaa tai jotka kaipaavat päivitystä ammatilliseen osaamiseensa. 

”Sain uuden suunnan uralleni ja pääsin sinne, minne olin jo pidemmän aikaa halunnut”, toteaa Kopra.

 

Tutustu myös näihin alanvaihtajille sopiviin koulutuksiin: