Henkilöstöassistentin tutkinto

Henkilöstöassistentin tutkinnossa saat kattavan kuvan HR:n kokonaisuudesta. Opit tukemaan organisaation kehityshankkeita ja hoitamaan käytännön HR-tehtäviä tehokkaasti. Koulutuksen myötä varmistat, että yrityksessä hoidetaan sen toiminnalle välttämättömät henkilöstöasiat lakien ja säännösten mukaan.

Henkilöstöassistentti-koulutuksella pohja HR-uralle

Henkilöstöassistentin tutkinnon suoritettuasi hoidat itsenäisesti organisaation keskeisiä henkilöstöhallinnon tehtäviä. Ymmärrät HR:n roolin organisaatiossa ja tuet työlläsi esimiehiä ja yrityksen henkilöstöpolitiikkaa. Opit tukemaan henkilöstöä yhteisten pelisääntöjen noudattamisessa. Saat koulutuksesta mukaasi uusia ideoita ja malleja HR-ratkaisujen toteuttamiseen. Lisäksi saat Työturvallisuuskeskuksen myöntämän Työhyvinvointikortin. 

Tämä koulutus soveltuu henkilöstöhallinnon tehtäviä hoitaville tai niihin siirtyville, uutta uraa harkitseville ja henkilöstöasioiden täydennyskoulutusta kaipaaville. Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa tai aiempaa kokemusta HR-toiminnoista.

Henkilöstöassistentti voi edetä vaativampiin HR-tehtäviin, ja  tutkinto antaa etenemiselle erinomaisen pohjan. Koulutuksen jälkeen olet myös valmis osallistumaan Henkilöstöpäällikön tutkintoon.

Kysy lisätietoja
Susanna Valkeus osaamispäällikkö 040 590 3137 susanna.valkeus@rastorinst.fi
Kati Salovaara palvelukoordinaattori 040 905 0747 kati.salovaara@rastorinst.fi
Laajuus
Koulutus kestää 6-10 kk riippuen koulutuksen aloitusajankohdasta. Siihen sisältyy 8 koulutuspäivää, HR:n perusteet verkkokurssi, sekä 7-10 h etäopiskelua viikossa. Laajuus on 18 op.
Kouluttajat

Esimerkkejä kouluttajistamme: 

Marjut Lauronen, henkilöstöjohtamisen asiantuntija, Työ ja Elämä Oy

Helena Jylli, varatuomari, toimitusjohtaja, Prologon Oy

Jukka Tiihonen, toimitusjohtaja, Palkkataito Oy

Anu Hakonen, Head of Master Degree Programs, Haaga-Helia

Kirsti Paloniemi, toimitusjohtaja, Henkilöstötyö Paloniemi Oy

Maija Kaski, HR asiantuntija

 

 

Tutkinto koostuu seuraavista kursseista:

Henkilöstöhallinnon kokonaisuus tutuksi (1 pv + HR:n perusteet -verkkokurssi)

Tällä kurssilla hahmotat, mitkä ovat HR-toiminnon eli henkilöstöhallinnon tehtävät organisaatiossa ja miten niillä voidaan vaikuttaa työyhteisöön. Kurssin jälkeen hahmotat myös oman roolisi osana organisaatiota. Tähän kurssiin sisältyy HR:n perusteet -verkkokurssi, joka antaa kokonaiskuvan henkilöstöjohtamisen (HR) tehtävästä, merkityksestä ja roolista organisaatiossa ja sisältää harjoituksia ja pohdintoja.

Työsuhdeasiat tutuksi (3 pv)

Kurssin opiskeltuasi tunnet työsuhteisiin liittyvät säännökset ja osaat noudattaa niitä työssäsi. Rakennat kestävää henkilöstöpolitiikkaa ja edistät työntekijöiden tasapuolista kohtelua. Asiantuntemuksellasi tuet esimiesten työtä.

Henkilöstöraportointi ja henkilöstöluvut (1 pv)

Opit olennaisen henkilöstöraportoinnista sekä viranomaissäädösten että oman organisaatiosi liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta.

Kurssin jälkeen tunnet henkilöstöraportointiin liittyvät lait ja säädökset ja osaat toimia niiden edellyttämällä tavalla. Osaat etsiä ja hankkia tarvittavat henkilöstöluvut, raportoimaan niitä sekä analysoimaan tietoa siten, että siitä on hyötyä liiketoiminnan johtamiseen ja suunnitteluun.

Palkkaus ja palkitsemisen perusteet (1 pv)

Ymmärrät palkan muodostumisperiaatteet ja tiedät, mistä palkka muodostuu ja mikä palkkaan vaikuttaa.

Ymmärrät myös palkitsemiskokonaisuuden vaikutukseen henkilöstön työhyvinvointiin, tuottavuuteen ja motivaatioon. Tunnet palkitsemisen perusteet, ja osaat rohkaista organisaatiota avoimeen keskusteluun palkkauksesta ja palkitsemisjärjestelmästä.

Osaamisen kehittäminen, rekrytointi ja perehdytys (1 pv)

Löydät omaan organisaatioosi sopivat mallit uusien osaajien etsintään ja perehdytykseen sekä henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

Kurssilla käydään läpi rekrytointi- ja perehdytysprosessit yksityiskohtaisesti, ja saat käyttöösi nykyaikaiset keinot löytää organisaatioosi sopivat osaajat.

Työhyvinvointikortti (1 pv)

Mitä työhyvinvointi on ja miten se vaikuttaa yrityksen tuottavuuteen ja tehokkaaseen toimintaan? Tämä koulutuspäivä toimii starttina työhyvinvoinnin kehittämiseen organisaatiossasi. Koulutuksen tavoitteena on käynnistää kehittämisprosesseja työpaikalla ja lisätä yhteistyötä

Etäopiskelu

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää myösopiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta.

 Jokin muu koulutus?