Kriisi on aina mahdollisuus rakentaa uutta. Yrityksen liiketoiminnan, asiakkaiden, henkilöstön ja omistajien kannalta ei ole vastuullista jäädä odottelemaan parempia aikoja. Taantuman uhka ei ole edes semipätevä tekosyy löysätä kehitystahtia, päinvastoin. Se on se hetki, jolloin tartutaan toimeen. 

HR on avainasemassa kehittämisen mahdollistamisessa  

HR on strategian toimeenpanon ytimessä, kun se pitää huolta organisaation osaamisesta, diversiteetistä ja inklusiivisista toimintamalleista. Nämä ovat uudistuvan liiketoiminnan perusta ja eettisesti oikeita ratkaisuja. 

Digivihreä murros on jokaisen yrityksen strategisella agendalla 

Tuottavuuden haasteita on yritetty ratkaista säästämällä ja tunteja lisäämällä, kun samaan aikaan moni Suomen kilpailijamaa on tehnyt tuottavuusloikan hyödyntämällä teknologian mahdollisuuksia. Digivihreä murros ei kuitenkaan ole pelkkää teknologiaa, ihmiset ja organisaation kehittyminen on se tärkein osa-alue.   

HR:llä on avaimet strategian onnistumiseen 

Liiketoimintajohdossa ei välttämättä aina ymmärretä HR:n asemaa liiketoiminnan menestyksen tukipilarina. Henkilöstöasiantuntijoiden tulee auttaa liiketoimintajohtoa näkemään HR:n työkalupakin mahdollisuudet strategian toteutuksessa ja myös kasvun hakemisessa.  

Seuraavan kasvukauden voittajat rakennetaan HR:n ja liiketoimintajohdon yhteistyöllä. 

Teksti on lyhennelmä Topi Järvisen Kauppalehdessä julkaistusta blogista. Pääset lukemaan koko sisällön alla olevasta linkistä.