Opiskelijan ohjeita

Käyttäjätunnus

Opiskelujesi ajan sinulla on käytössäsi yksi tunnus, jolla pääset verkko-oppimisympäristö Oivaan sekä ammatillisten tutkintojen suorittamisjärjestelmä Studyyn. Tunnuksella voit käyttää myös M365-ympäristöä, josta löydät Microsoftin Office-ohjelmien verkkoversiot.

Ennen ensimmäistä kirjautumistasi Oivaan tai Studyyn, sinun tulee aktivoida tunnuksesi, jotka olet saanut sähköpostilla.

HUOM. Kirjaudu Studyyn vain, jos opiskelet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. 

Sisäänkirjautumisohje Oivaan
Sisäänkirjautumisohje Studyyn
 Salasanan vaihto-ohje

Oiva

Oiva on verkko-oppimisympäristö, jossa suoritat etäopiskelusi ja palautat oppimistehtäväsi.

Study

Mikäli opiskelet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa, käytössäsi on Study-käyttöliittymä henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Study helpottaa opintojen aikaista dokumentointia: henkilökohtaistamista, näyttöjen suunnittelua ja arviointia.

Study-ohjeet opiskelijalle
Study-ohjeet työelämäarvioijalle

Etäopiskelu Zoom-ohjelmalla

Etäkoulutuspäivät järjestetään laadukkaasti ja turvallisesti Zoom-verkkokokoustyökalulla. Koulutuksen aikana voit seurata kouluttajan videokuvaa, esitysmateriaalia ja tehdä ryhmätöitä pienryhmätiloissa. Voit myös osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä joko videon tai chatin kautta.

Zoom-ohjeet opiskelijalle

Teams-ohjelman käyttö

Etäkoulutuspäivät voidaan toteuttaa myös Teams-ohjelmalla. Ohjeesta löydät tietoa Teams-koulutukseen liittymisestä sekä Teamsin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Teams-ohjeet opiskelijalle

Microsoft Office -ohjelmat

Opiskelumateriaaleissamme on tehtäviä, joissa tarvitset Microsoft Office -ohjelmistoja kuten Word, Excel tai PowerPoint. Saamallasi Oivan / Studyn käyttäjätunnuksella voit käyttää myös M365-ympäristöä, josta löydät Microsoftin Office-ohjelmien verkkoversiot.

Jos sinulla on jo Office-tuotteet käytössä, suosittelemme käyttämään työasemasi ohjelmistoja.

Ohjeet MS Office -verkkoversion käyttöön

Rastor-instituutin kriisisuunnitelma

Kriisisuunnitelma

Rastor-instituutin tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunitelma

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Opiskelijan ohjeet.