Opiskelijan ohjeita

Käyttäjätunnus

Opiskelujesi ajan sinulla on käytössäsi yksi tunnus, jolla pääset verkko-oppimisympäristö Oivaan sekä ammatillisten tutkintojen suorittamisjärjestelmä Studyyn. Tunnuksella voit käyttää myös M365-ympäristöä, josta löydät Microsoftin Office-ohjelmien verkkoversiot.

Ennen ensimmäistä kirjautumistasi Oivaan tai Studyyn, sinun tulee aktivoida tunnuksesi, jotka olet saanut sähköpostilla.

HUOM. Kirjaudu Studyyn vain, jos opiskelet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. 

Sisäänkirjautumisohje Oivaan
Sisäänkirjautumisohje Studyyn
 Salasanan vaihto-ohje

Oiva

Oiva on verkko-oppimisympäristö, jossa suoritat etäopiskelusi ja palautat oppimistehtäväsi.

Study

Mikäli opiskelet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa, käytössäsi on Study-käyttöliittymä henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Study helpottaa opintojen aikaista dokumentointia: henkilökohtaistamista, näyttöjen suunnittelua ja arviointia.

Study-ohjeet opiskelijalle
Study-ohjeet työelämäarvioijalle

Etäopiskelu Zoom-ohjelmalla

Etäkoulutuspäivät järjestetään laadukkaasti ja turvallisesti Zoom-verkkokokoustyökalulla. Koulutuksen aikana voit seurata kouluttajan videokuvaa, esitysmateriaalia ja tehdä ryhmätöitä pienryhmätiloissa. Voit myös osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä joko videon tai chatin kautta.

Zoom-ohjeet opiskelijalle

Teams-ohjelman käyttö

Etäkoulutuspäivät voidaan toteuttaa myös Teams-ohjelmalla. Ohjeesta löydät tietoa Teams-koulutukseen liittymisestä sekä Teamsin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Teams-ohjeet opiskelijalle

Microsoft Office -ohjelmat

Opiskelumateriaaleissamme on tehtäviä, joissa tarvitset Microsoft Office -ohjelmistoja kuten Word, Excel tai PowerPoint. Saamallasi Oivan / Studyn käyttäjätunnuksella voit käyttää myös M365-ympäristöä, josta löydät Microsoftin Office-ohjelmien verkkoversiot.

Jos sinulla on jo Office-tuotteet käytössä, suosittelemme käyttämään työasemasi ohjelmistoja.

Ohjeet MS Office -verkkoversion käyttöön

Tekoälyn käyttö opiskelussa

Kannustamme Rastor-instituutissa tekoälypohjaisten sovellusten, kuten ChatGPT:n käyttöön. Tekoälyn hyödyntäminen oppimisessasi valmistaa
sinua työelämään ja yhteiskuntaan, jossa tekoälypohjaisia menetelmiä tullaan laajasti käyttämään. 

Kaikissa tilanteissa tekoäly ei kuitenkaan tue oppimistavoitteita. Joillain kursseilla tekoälyn käyttö voidaan siis perustelluista syistä evätä.

Tekoäly opiskelussa

Rastor-instituutin kriisisuunnitelma

Kriisisuunnitelma

Rastor-instituutin tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunitelma

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Opiskelijan ohjeet.