Vuosi Covid19-kriisiä takana – mitä uutta luottoalalla ja taloudessa?

Online Event 28.4.2021

Suomen talous koronakriisissä – kuinka me pärjäsimme? Mitä rokotusaikataulut merkitsevät talouden elpymiselle? Tule kuulemaan, miten asiantuntijat vastaavat yllä oleviin sekä SINUN kysymyksiisi.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan luottoalan ajankohtaistapahtumaan! 
Voit lähettää kysymyksiä asiantuntijoille ilmoittautumisen yhteydessä, vastaamme kysymyksiisi anonyymisti tapahtuman aikana.

Ohjelma:

 • Luottomiehet ry:n hallitus esittäytyy

 • Suomen talouden näkymät 
  Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankkiryhmä

  • Suomen talous on pärjännyt koronakriisissä hyvin verrattuna moniin muihin maihin. Vieläkö suhteellisesti hyvä kehitys jatkuu?

  • Millaiset ovat kotitalouksien näkymät? Entäpä yritysten?

 • Katsaus konkurssitilastoihin Suomessa ja kansainvälisesti
  Tiia Sirviö, Risk Manager, Euler Hermes

  • Valtioiden subvention merkitys yritysten likviditeettitilanteisiin 

  • Rokotusaikataulun merkitys talouden elpymisessä 

 • Luottoalan ajankohtaiset lakimuutokset
  Venla Yli-Houhala, OTM, Legal Counsel, Intrum Oy

  • Väliaikainen perintälaki

  • Luottotietolakiin ehdotetut muutokset maksuhäiriömerkintöjen ja luokitustietojen säilyttämisajoista

  • Positiivinen luottotietorekisteri

Tapahtuman juontaa Jonna Härkin, Associate Account Manager, Atradius. Tapahtuma on maksuton, ja sen järjestää Luottomiehet ry yhteistyössä Rastor-instituutin kanssa.

Lataa webinaaritallenne

Luottomiehet ry ja Rastor-instituutti

Webinaarin asiantuntijat

Henna Mikkonen
Henna Mikkonen

Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankkiryhmä
Henna on Säästöpankkiryhmän pääekonomisti ja kauppatieteiden maisteri, CFA. Maailmantalouden ja Suomen talouden seuraamisen lisäksi hänen sydäntään lähellä on ihmisten taloudellinen hyvinvointi. Henna kokee onnistuneensa erityisesti silloin, kun pystyy tuomaan talousasiat lähemmäksi ihmisiä.

Tiia Sirviö
Tiia Sirviö

Tiia Sirviö, Risk Manager, Euler Hermes
Tiia toimii riskijohtajana Euler Hermes Suomessa, joka on osa Allianzia – yhtä maailman suurimmista vakuutus- ja rahoitusyhtiöistä. Tiian ammatillisen kiinnostuksen kohteina ovat kansainvälinen kauppa ja liiketoiminta-analyysi, sekä luottovakuutuksen rooli liiketoiminnan kehittämisessä ja turvaamisessa kansantalouden näkökulmasta. Tiialla on yli kymmenen vuoden kokemus sekä rahoitusalalta että yrittäjyydestä.

Venla Yli-Houhala
Venla Yli-Houhala

Venla Yli-Houhala, OTM, Legal Counsel, Intrum Oy
Venla toimii Legal Counselina Intrum Oy:n neuvonta- ja yhtiölakimies tiimissä. Venlan erityisosaaminen painottuu perintä- ja luotonhallinta-alaan liittyvään lainsäädäntöön.

Jonna Härkin
Jonna Härkin

Jonna Härkin, Associate Account Manager, Atradius
Jonna on Luottomiehet ry:n hallituksen jäsen ja vastaa yhdistyksen kansainvälisten asioiden palveluntarjonnasta sekä jäsenistön koulutustarpeista toimimalla yhdistyksen ulkomaan- ja koulutustoimikunnan puheenjohtajana. Jonna omaa yli 10 vuoden kokemuksen pankki- rahoitus- ja vakuutusalalta. Tällä hetkellä Jonna työskentelee luottovakuuttamisen parissa Atradiuksen Global tiimissä. Kansainvälinen tiimi ja asiakkaat tekevät nykyisestä työstä unelmatyön!