Lähiopiskelu
Koulutuspäivät paikan päällä. Ei sisällä verkko-opiskelua.
Monimuoto
Koulutusta sekä paikan päällä että etänä aikataulun mukaisesti. Lisäksi itsenäistä verkko-opiskelua.
Monimuoto etänä
Koulutusta etänä aikataulun mukaisesti. Lisäksi itsenäistä verkko-opiskelua.
Hybridi
Koulutuspäiviin voi osallistua oman valinnan mukaan joustavasti joko paikan päällä tai etänä.
Itsenäinen verkko-opiskelu
Itsenäistä ja omatahtista opiskelua verkko-oppimisympäristössä.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuksessa työnantajasi osallistuu kouluttamiseen. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on alan työpaikka.
Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Tämän järjestön palvelumuotoiluun keskittyvän tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ovat suunnitelleet yhteistyössä Allianssi, Fingo, SOSTE ja Rastor-instituutti. Koulutuksessa kehität järjestösi palveluita vastaamaan asiakastarpeita ja tuottamaan arvoa käyttäjille.
Edellyttää oppisopimuksen. Ilman oppisopimusta 1590 €.
Hanki uutta osaamista palvelumuotoiluun ja sen systemaattiseen kehittämiseen ja oivalla, miten palvelu muotoillaan ideasta asiakkaalle merkitykselliseksi palveluksi. Koulutuksessa hyödynnät palvelumuotoilu- ja Lean-työkaluja asiakasymmärryksen kehittämiseksi. Kehittämällä järjestön palveluita luot uutta kiinnostavaa ja tuloksellista järjestötoimintaa.
Tuote- ja palvelukehityksen kohteena koulutuksen aikana voivat olla esimerkiksi uudet palvelut, palvelutuotteet (palvelun tuotteistaminen), digitaaliset palvelut, järjestön tarjoama (tuote- tai palvelukokonaisuudet), palvelumuotoilu tai palveluprosessien kehittäminen.
Koulutus on tarkoitettu järjestössä liiketoiminnan kehittämisestä vastaaville esimiehille sekä järjestössä tuote- tai palvelukehitystehtävissä toimiville. Koulutuksen aikana sovellat opittuja asioita käytännön työtehtävissäsi ja kehität oman työyhteisösi tuotteita ja palveluita jo opintojen aikana.
Koulutuspäivien aiheet:
Petri Toikkanen
Petri on yksi harvoista järjestöihin erikoistuneista valmentajista Suomessa. Hänen missionsa on auttaa järjestöjä ja muita yleishyödyllisiä organisaatioita kehittymään paremmiksi. Petrillä on kokemusta sekä suurista liitoista että pienistä paikallisyhdistyksistä. Viime aikoina Petri on työskennellyt erityisesti asiakkaiden pitkän aikavälin kehityksen kanssa tehden mm. strategioita, organisaation muotoilua ja palveluiden kehitystä. Hänen vahvuutensa on kokonaisvaltaisessa strategisessa ajattelussa. Petri pyrkii hahmottamaan asian systeemitasolla ja heijastamaan sen tulevaisuudennäkymiin.
linkedin.com/in/petritoikkanen/
Kirsi Kaunissaari
Kirsille muotoiluajattelu on työkalu parempien palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämiseen ihmiskeskeisellä tavalla - unohtamatta liiketoiminnan tavoitteita. Kouluttaessaan hän hyödyntää paljon erilaisia osallistavia menetelmiä ja yhteissuunnittelua. Kirsi työskentelee palvelumuotoilijana ja fasilitaattorina erilaisissa palveluliiketoiminnan kehittämisprojekteissa. Hänellä on kokemusta järjestöjen, julkisen sektorin organisaatioiden ja yritysten kanssa työskentelystä.
linkedin.com/in/kirsikaunissaari/
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla: ePerusteet
Tutkinnon rakenne
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, 180 osp
Tutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakollinen tutkinnon osa:
Suositellut valinnaiset tutkinnon osat:
Kysy myös muista valinnaisista tutkinnon osista Rastor-instituutin yhteyshenkilöltä.
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Rastor-instituutin oppisopimuskoulutus on maksutonta. Mikäli oppisopimuskoulutus ei ole sinulle mahdollinen, voit suorittaa tutkinnon oppilaitosmuotoisena koulutuksena, jossa opiskelijamaksu on 1590 euroa.
Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä (414 €).
Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.
Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Myös yrittäjänä toimivalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille.
Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista