Lähetän kaikki uudet työntekijämme opiskelemaan KiAT:in

Minna Laine, Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto

Minna Laine, toimitusjohtaja

Tedän omasta kokemuksestani, mikä hyöty KiAT:sta on sekä välittäjälle että työnantajayritykselle, ja siksi olen työnantajana valmis satsaamaan kiinteistönvälitysalan koulutukseen. Lähetän kaikki yrityksemme uudet työntekijät opiskelemaan Kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoa Markkinointi-instituuttiin. 

Kiinteistönvälitysalan ammattilaisille sopiva koulutus

Ostimme muutama vuosi sitten yhtiökumppanini kanssa ulkomaan asuntokauppaan liittyvän liiketoiminnan. Sittemmin perustimme myös uuden brändin kotimaan kiinteistönvälitykseen.

Oma KTM-koulutukseni ja teollisuus- ja rahoitusalan työkokemus eivät varsinaisesti ole valmistaneet kiinteistönvälitysalalle, ja totesinkin, että en tiedä tarpeeksi kiinteistönvälitysbisneksestä voidakseni johtaa yritysten toimintaa niin ammattimaisesti kuin haluan. Toimitusjohtajana minun tulee tietää kotimaan kiinteistö- ja asunto-osakekaupan säännökset sekä hyvän välitystavan käytännöt.

Rekrytoimamme uusi työntekijä suositteli minulle Markkinointi-instituuttia* ja Kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoa, joista hänellä oli hyvät kokemukset. Markkinointi-instituutin kouluttajat ja koulutuksen suunnittelija ovat alan ammattilaisia ja olleet itse kiinteistönvälitysalalla töissä, joten he tietävät, mistä puhuvat. Koulutus oli tarkasti suunniteltu alan ammattilaisille sopivaksi.

Taito hoitaa itsenäisesti kiinteistö- ja osakekauppa

Omia suosikkejani olivat ehdottomasti kiinteistönvälitysalan lakiin liittyvät teemat. Koulutuspäivät olivat todella mielenkiintoisia ja harjoitukset opettivat paljon, kun niihin sai vielä henkilökohtaisen palautteenkin kouluttajalta. Lakikirjaa käytiin tarkasti läpi, joten opin käyttämään sitä sujuvasti ja pystyn hyödyntämään oppia jatkuvasti käytännön työssäni.

Pystyn nyt hoitamaan käytännössä koko myyntiprosessin, mihin aiemmin tarvitsin tukea toisilta. Osaan tehdä esim. kiinteistö- tai osakekaupan kaikkien säädösten mukaisesti. Pystyn siis tuuraamaan alaisiani ja opastamaan uusia asuntomyyjiämme, mikä luo varmuutta ja joustavuutta toiminnallemme.

Kouluttajat ja koulutuksen suunnittelija ovat alan ammattilaisia ja olleet itse kiinteistönvälitysalalla töissä, joten he tietävät, mistä puhuvat.

Oivalsin, että meidän on otettava tarkasti huomioon Suomen lainsäädännön määrittelemät asiat myös ulkomaan kiinteistökaupassa ja erityisesti markkinoinnissa, koska olemme suomalainen yritys. Monet ulkomaan kohteista kiinnostuneet asiakkaamme tuntevat hyvin asunto- ja kiinteistökaupan lainsäädännön, ja nyt pystyn aiempaa kattavammin kertomaan lakien ja säädösten eroista esimerkiksi Suomen ja Espanjan välillä.

Koulutuksessa mietittiin paljon käytännön asioita. Oppimani myötä täsmensimme yrityksemme ohjeistuksia, ja sain paljon ajatuksia markkinointiin, myyntiin ja siihen, miten asiakashankintaa voi tehdä uudella tavalla.

Koko henkilöstölle KiAT ja LKV-pätevyys

Näen, että kiinteistönvälitysalan opinnot ja pätevyydet tuovat vakuuttavuutta toimintaamme asiakkaan silmissä. Suomalaiset luottavat niin kotimaan kuin ulkomaan asuntokaupoissa toimijoihin, jotka voivat todentaa ammattitaitonsa. Tällä hetkellä koko myyntityötä tekevällä henkilöstöllämme on suoritettuna LKV-pätevyys ja useammalla myös KiAT. Nyt voimme rekrytoida joukkomme uusia työntekijöitä, joilla ei vielä LKV-tutkintoa ole.

Lisäksi KiAT:n opiskelu valmentaa erinomaisesti LKV-kokeeseen. Sain itse LKV-pätevyyden vielä KiAT-opintojeni aikana, mikä kertoo siitä, miten hyvät Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon opinnot olivat jo siihen mennessä olleet. Ne ehdottomasti auttoivat läpäisemään LKV-kokeen.

Tutustu koulutukseen: Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto


*Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu