Yli 30 vuoden työuran jälkeen uuteen ammattiin kiinteistönvälittäjäksi

Leena Luoto, Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelma

Leena Luoto, kiinteistönvälittäjä, KiAT, LKV

Edellisen työnantajani jouduttua konkurssiin mietin, mitä tekisin tulevaisuudessa. Uuden työn löytäminen tai työvoimakoulutuksiin pääseminen oli suuren hakijamäärän vuoksi vaikeaa, ja mieheni ehdottikin Markkinointi-instituuttia* sieltä saamiensa hyvien koulutuskokemusten vuoksi.

Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman päädyin valitsemaan kiinnostuksen kohteitteni mukaan: sisustus ja koti ovat aina kiinnostaneet minua. Lisäksi rakentaminen on tullut minulle tutuksi omakotitalon ja edellisen työpaikkani rakennusprojektien myötä. 

Tehtäviä tekemällä ymmärrys kiinteistöalasta kasvoi ja tietoa karttui! Oma oppiminen on kiinnostuksesta ja aktiivisuudesta kiinni.

Työllistyin kiinteistönvälitysalalle opintojeni loppuvaiheessa

Aloittaessani Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmassa ajattelin, etten ymmärrä kiinteistönvälitysalasta mitään. Mihin ihmeeseen olen itseni laittanut? Tarttuvatko opetettavat asiat päähän? Tehtäviä tekemällä ymmärrys kiinteistöalasta kuitenkin kasvoi ja tietoa karttui! Oma oppiminen on kiinnostuksesta ja aktiivisuudesta kiinni.

Kesken opintojeni työllistyin kiinteistönvälitysalan yritykseen myyntineuvottelijaksi tuttavani vinkistä. Samalla tuli ajankohtaiseksi koulutusohjelman jatkaminen Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmasta Kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoon, KiAT. Tehtäviä pystyi tekemään myös työn ohessa, niihin täytyi vain paneutua.

Tein LKV-kokeen kaksi kertaa: ensimmäisen kerran lähinnä kokeilin ja toisen kokeen tein Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon päätteeksi. Toisella kerralla ymmärrys oli kasvanut ja sain kokeen läpi hyvillä pisteillä, vaikka en siihen erikseen lukenutkaan. En olisi pystynyt siihen ilman tätä koulutusta.

Kiinteistönvälitysalan koulutus takaa työllistymiseni tulevaisuudessa

Uskon, että minulla on hyvä tulevaisuus alalla. Minkäänlaista ikärasismia en ole havainnut – elämänkokemus on vain hyödyksi. Koulutus antoi hyvän kuvan kiinteistönvälitysalan todellisuudesta. Kiinteistönvälittäjän tulee tietää rakentamisesta, laeista sekä osata markkinoida itseään. Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto antoi näihin kaikkiin välineitä.

Työnantajanikin uskoo minuun koulutukseni myötä. Kiinteistönvälitysala muuttuu, ja kouluttautumalla voin todistaa oman osaamiseni. Mielestäni olisi suotavaa, että alalle tuleville tutkinto olisi pakollinen. Olen Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon lisäksi osallistunut yritykseni sisäisiin koulutuksiin ja pyrkinyt oppimaan kokeneemmilta työtovereilta.

Koulutuksissa verkostoiduin hyvin muiden opiskelijoiden kanssa ja nyt kohtaan heitä matkan varrella. Tulen varmasti sopivan kurssin löytyessä opiskelemaan lisää!

Tutustu Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmaan


*Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.