Antti Karppinen, epävirallisesti Suomen paras tekoälykuvittaja, nostatti osallistujat ilmaan Rastor-instituutin webinaarissa.

Karppinen avasi tekoälyn hyödyntämistä visuaalisessa viestinnässä ja ennakoi kuvatuotannon tulevaisuutta. Antti oli huikea – webinaari oli täyteen varattu ja linjoilla oli lähes tuhat kuulijaa fiilistelemässä tekoälyn mahdollisuuksista.

Antti Karppisen tekoälyllä luoma kuva itsestään.
Kuva: Antti Karppinen

Antti Karppinen on kansainvälisesti palkittu Digital Artist. Hän on hyödyntänyt tekoälyä kuvatuotannoissaan jo noin kahden vuoden ajan ja tehnyt siinä läpimurron. Monipuolisen taustan media-alalla omaava Antti on kahdesti voittanut Photographic World Cupin kultamitalin kuvituskuva-sarjassa sekä lukuisia muita arvostettuja kilpailuja. Antti on inspiroiva kouluttaja ja epävirallisesti Suomen paras tekoälykuvittaja, jonka visuaalisen alan tuntemus ja intohimo välittyvät jokaisesta esityksestä.

Tekoäly muuttaa asiantuntija-ammattien työnkuvia

Tekoäly johtaa valtavaan työn murrokseen. Tämä oli selvää myös webinaariyleisölle, jolle tehdyn pikakyselyn mukaan lähes kaikki osallistujat (92 %) olivat sitä mieltä, että tekoälyn ja ihmisen yhteistyö muuttaa suurimman osan asiantuntija-ammattien työnkuvista seuraavan kahden vuoden aikana.

Miten tekoälyä käytetään kuvatuotannossa?

Taivas on rajana eikä aina sekään. Luovilla sovelluksilla voi tehdä taidokkaita kuvia sekunneissa, kun opettelee antamaan sille yksinkertaisia tekstimuotoisia kehotteita eli prompteja. Promptit toimivat sitä paremmin, mitä taitavampi promptin kirjoittaja on. Sellaiseksi tulee kokeilemalla ja käyttämällä. Myös tekoälyä voi opettaa. Mitä ainutlaatuisempaa materiaalia tekoälylle syötetään ja opetetaan, sitä ainutlaatuisempia kuvia se pystyy myös tuottamaan.

Antti Karppisen tekoälykuvitusta.
Kuva: Antti Karppinen

Murroksen aika

Antti ennakoi webinaarissa, että käsityön aika tulee vielä uudelleen. Tekoälyn käyttö tulee tietyssä pisteessä saturoitumaan ja aiheuttaa tekoälyähkyn. Tämä on paluu luovuuden alkulähteille ja inhimillisiin taitoihin. Tekoäly jää käyttöön työvälineeksi, aivan kuten maataloustyön mullistanut traktori.

Mutta ennen tätä murrosta kuokat ja lapiot vaihdetaan tehokkaampiin työvälineisiin. Nyt on tämän murroksen aika. 

kuokka-traktori.jpg
Kuva: Antti Karppinen

Antti Karppisen Midjourney-koulutus Rastor-instituutissa 

Antti Karppisen kaksi ensimmäistä Midjourney-koulutusta täyttyivät hetkessä. Kun kaikki haluavat oppia parhaalta, paikat menevät saman tien. Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu mukaan!

Katso koulutus

Tästä pääset mukaan Antti Karppisen viimeistä paikkaa myöten täyteen webinaariin Tekoäly kuvatuotannossa ja visuaalisessa viestinnässä

Katso webinaari

Rastor-instituutin muut tekoälykoulutukset:

 

Opi hyödyntämään tekoälyä ja osallistu koulutuksiin!