Taloushallinto – liiketoiminnan ammattitutkinto, Oulu

Ent. taloushallinnon ammattitutkinto

Pätevöidy taloushallinnon ammattilaiseksi! Taloushallinnon alalle suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto antaa varmuutta hoitaa taloushallinnon ydintehtävät itsenäisesti.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen myötä syvennät ymmärrystäsi taloushallinnon roolista osana omaa organisaatiotasi ja sen liiketoimintaa. Koulutuksen jälkeen osaat tulkita talouden keskeistä lainsäädäntöä ja toimia sen mukaisesti. 

Ammatillisessa tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Tutkinnon sisältö räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa voit huomioida myös työnantajasi tavoitteet. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Rastor-instituutin ohjaajalta.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala sopii taloushallinnon tehtävissä toimiville. Se sopii sinulle, jos työtehtäväsi liittyvät esim. kirjanpidon hoitamiseen, tilinpäätöksen laatimiseen, palkanlaskentaan, reskontrien hoitamiseen tai sisäiseen laskentaan. Tutkinto on aiemmalta nimeltään taloushallinnon ammattitutkinto.

Jos olet kiinnostunut taloushallinnon koulutuksesta, mutta sinulla ei ole alan työpaikkaa, suosittelemme Kirjanpitäjän tutkintoa tai Palkanlaskijan tutkintoa.

Kysy lisätietoja
Elina Hänninen palvelukoordinaattori 050 471 4400 elina.hanninen@rastorinst.fi
Essi Räsänen osaamispäällikkö 050 471 0153 essi.rasanen@rastorinst.fi
450 € Mahdollisuus maksuttomaan oppisopimukseen.
Koulutuksen kesto n. 12 kk
Koulutuspäivät 8-12

Espoo
15.9.2020

Oulu
22.9.2020


Suoritin tutkinnon, sain sen myötä uuden työpaikan sekä perustin oman yrityksen.

Siirryin puolessa vuodessa avustavista tehtävistä vaativiin tehtäviin.

Laajuus
Koulutus kestää n. 12 kk. Siihen sisältyy 8-12 koulutuspäivää sekä 5-7 h etäopiskelua viikossa. Koulutuspäivien määrä riippuu valitsemistasi tutkinnon osista ja kursseista. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Tutkinto rakentuu pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon osat ja tutkintokoulutuksen kurssit valitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Valintaan vaikuttavat työtehtäväsi ja se mitä osaamista tarvitset kasvattaaksesi osaamistasi työelämää ja tutkinnon suorittamista varten.


Pakollinen tutkinnon osa:
Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen -tutkinnon osa, 30 osaamispistettä (osp)

 • vuorovaikutustaidot-koulutuspäivä

Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 120 osaamispistettä:
Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp

 • Kirjanpidon perusteet -kurssi
 • Reskontrat taloushallinnossa ja arvonlisäverotuksen perusteet -kurssi

Tilinpäätös ja verotus -tutkinnon osa, 60 osp

 • Tilinpäätöksen laatiminen -kurssi

Reskontran hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp

 • Kirjanpidon perusteet -kurssi
 • Reskontrat taloushallinnossa ja arvonlisäverotuksen perusteet -kurssi

Palkanlaskennan hoitaminen - tutkinnon osa, 60 osp

 • Palkanlaskennan perusteet -kurssi
 • Vuosilomalaki ja muu lainsäädäntö -kurssi
 • Palkkakirjanpito ja palkanlaskennan käsitteet - kurssi

Kannattavuuslaskenta ja budjetointi -tutkinnon osa, 60 osp

 • Sisäinen laskenta -verkkokurssi

Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp

 • Sisäisen laskennan -verkkokurssi
 • Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä -kurssi
 • Palvelumuotoilun perusteet -verkkokurssi

Projektin hallinta -tutkinnon osa, 60 osp

 • Sisäisen laskennan -verkkokurssi
 • Projektissa toimiminen -verkkokurssi


Toisen osaamisalan tutkinnon osa

Tutkinnon osa tai osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Opetushallituksen sivuilla on jokaiselle tutkinnolle omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle.  Opetushallituksen määrittämät tutkinnon perusteet löydät täältä

Liiketoiminnan ammattitutkinto ja siinä taloushallinnon osaamisala koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Sinulle valituista tutkinnon osista teet näytöt, eli osoitat osaamisesi aidoissa työtehtävissäsi niin, että tutkinnon perusteet täyttyvät. 

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osaamispistettä (osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset 1-2 tutkinnon osaa:

 • Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen, 60 osp
 • Tilinpäätös ja verotus, 60 osp
 • Reskontran hoitaminen, 60 osp
 • Palkanlaskennan hoitaminen, 60 osp
 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi, 60 osp
 • Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, joista valitset 0-1 tutkinnon osaa:

 • Projektihallinta, 60 osp
 • Toisen osaamisalan tutkinnon osa, 40-60 osp
 • Tutkinnon osa tai osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 20-60 osp.

 

 

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä (noin 400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.

Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.

Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa (150–450 €). Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.


Jokin muu koulutus?