Coaching kirkasti ajatuksia omasta työskentelystä

Kun Esa Tirkkonen sai lisää johdettavia, oli aika pysähtyä pohtimaan, miten hän ehtisi hoitaa kaiken tarvittavan. Esimiestyön opinnot ja henkilökohtainen coaching auttoivat tehostamaan työn tekemisen tapoja. 

Esa Tirkkonen on tarttunut aina mahdollisuuteen kun työnantaja on tarjonnut koulutusta. Hyvä hetki oppia lisää johtamisesta tuli eteen kun Rejlersillä suunnittelupäällikkönä työskennellyt Tirkkonen sai tiimiinsä lisää johdettavia. Tirkkonen suoritti johtamisen erikoisammattitutkinnon eli JETin ja kävi lisäksi henkilökohtaisessa coachingissa keskustelemassa muuttuneesta työtilanteestaan. 

Kalenterini hallinta on parantunut huomattavasti. Olen oppinut tiputtamaan työtehtäviä pois itseltäni.
Esa Tirkkonen | suunnittelupäällikkö, Rejlers

– Opintojen myötä oman kalenterini hallinta on parantunut huomattavasti. Olen oppinut tiputtamaan työtehtäviä pois itseltäni. Aiemminkin tiesin, että minun pitäisi varata aikaa suunnittelulle, mutta käymäni koulutus oli viimeinen sysäys siihen suuntaan. 

Valmennus auttoi myös ymmärtämään yrityksen strategian merkityksen syvemmin ja viemään tätä ymmärrystä myös omille johdettaville. Tirkkonen kertoo oman esimiehensäkin olleen tyytyväinen uusiin työskentelytapoihin. 

Kun Tirkkoselle tuli myöhemmin eteen työpaikan vaihto, hän koki, että käyty valmennus oli arvokas apu työtehtävien siirtämisessä uudelle ihmiselle. 

Ulkopuolisen näkökulma kehittää

Coachingia Esa Tirkkonen kutsuu pilke silmäkulmassa terapiasessioiksi. Keskustelutuokioissa hän kävi yhdessä valmentajan kanssa keskusteluja työstä laajalla skaalalla: ajankäytöstä, heikkouksista, vahvuuksista ja valmentavasta johtajuudesta. Hän pitää keskustelutuokioita hyvinä ihmisenä kehittymisen kannalta, koska ne auttavat näkemään omaa toimintaa paitsi omin myös alaisten silmin. 

Kun alkaa puhua kehityskohteesta toiselle ääneen, asiat kirkastuvat omassakin päässä.

– Coachingissa esiin nousi yksittäisiä asioita omassa työn tekemisessäni. Asiat ovat olleet aiemminkin olemassa, mutta nyt ne selkeytyivät. Kun alkaa puhua kehityskohteesta toiselle ääneen, asiat kirkastuvat omassakin päässä.


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.