Merkonomin tutkinnosta kilpailukykyä ja uutta virtaa

Seija El Sayed, yrittäjä, Jokilaakson Luontaispuoti Oy 

Seija El Sayedin opiskelijakokemuksia Merkonomin tutkinnosta

Kilpailu terveystuotealalla on kovaa, ja yrittäjänä koen, että kaikki saatavilla olevat uudet ideat ja tieto ovat tarpeen, että pystyn vastaamaan kilpailuun. 

Aloitin terveystuotealalle suunnatun liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomin paitsi parantaakseni kilpailukykyäni myös pysyäkseni motivoituneena. Ihmisen pitää aina olla valmis kehittymään ja keksimään uutta – ne pitävät mielen virkeänä ja tsempin päällä. 

Koulutuksen aikana motivaatio sekä innostus vielä kiihtyivät.

Lähdin koulutukseen innoissani, koulutuksen aikana motivaatio sekä innostus vielä kiihtyivät. Jos joskus meninkin koulutuspäiviin vähän nuupahtaneena, saivat kouluttajat nopeasti taas tsempin ja motivaation nousemaan. 

Sain paljon irti ammattitaitoisilta kouluttajilta, ja muiden opiskelijoiden vertaisryhmä toi valtavasti lisäoppia. Vaikka olemme samalla alalla, toimimme hyvin erilaisista lähtökohdista: osa ketjuyrittäjinä, osa yksityisinä yrittäjinä, osa taas työntekijöinä mm. tavarataloissa. Erilaisuutemme antoi todella paljon.

Syvyyttä asiakaskohtaamisiin, näkemyksellisyyttä yrittäjyyteen

Koulutus selvensi ja toi kokonaisvaltaista näkemystä terveystuotealan yrittäjyyteen. Olen oppinut tunnistamaan oman toimintani kehittämiskohteet ja tarpeet, minkä lisäksi olen valmis rohkeammin muuttamaan sitä, miten asiat teen. 

Koen, että asiakaskohtaamisiin on tullut syvyyttä. Vahvuuteni on aina ollut tiiviit asiakassuhteet, mutta nyt vien asiakassuhteen entistäkin pidemmälle. 

Markkinointiosaamiseni on ollut melko vankalla pohjalla, mutta kehitin vielä markkinointia koulutuksen opeilla. Perustin koulutuksen aikana oman tuotesarjan, jonka lanseeraukseen ja markkinointiin sain hyvin tukea koulutuksen opeista. Sain varmuutta ja vahvistusta talouden hallintaan, mikä on aina ollut osaamiseni heikoin kohta. 

Opiskelu oli joustavaa ja yksilöllisesti räätälöityä. Yhteydenpito koulutuksesta vastaavien kanssa sujui ja sain aina tarvittaessa apua.

Opintojen käytännön asiat sujuivat omasta näkökulmastani moitteettomasti. Opiskelu oli joustavaa ja yksilöllisesti räätälöityä. Yhteydenpito koulutuksesta vastaavien kanssa sujui ja sain aina tarvittaessa apua. 

Opiskelu toi voimaa arkeen

Kun katson opiskeluaikaa jälkeenpäin, ymmärrän, että kun asiasta innostuu ja se tuntuu mielekkäältä, ihminen venyy aivan käsittämättömiin suorituksiin. Opiskelut ajoittuivat omassa elämässäni hyvin kiireiseen ja rankkaan aikaan, mutta ilman muuta panostus kannatti. Aloitin innostuneena, ja opinnot toivat voimaa jaksaa muukin arki.

Tutustu koulutukseen: Merkonomin tutkinto  


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Merkonomi – liiketoiminnan perustutkinto

   Lue lisää ja ilmoittaudu