Yrittäjä oppi tarkempaa ja analyyttisempaa taloushallintoa

Sami Valula, liiketalouden erikoisammattitutkinto - taloushallinto

Sami Valula, yrittäjä, Lumenir Oy

Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnon myötä yrityksemme taloushallinta kehittyi nopeammin oikeaan suuntaan.

Kiireisen työn ohella ei meinaa liietä aikaa alkaa intensiivisesti tutkia, mitä talouden näkökulmasta voisimme tehdä toisin. Mutta koulutus pakottaa selvittämään ja analysoimaan, kun harjoituksissa käsitellään omaan yritystoimintaan liittyviä talouden asioita.

Minulle tärkein syy kouluttautua on kasvattaa ammattitaitoa. Mitä enemmän koulutettua ja ammattitaitoista henkilöstä yrityksellä on, sitä paremmalta yrityksen tulevaisuus näyttää. Oppii asioita toki työtäkin tekemällä, mutta koulutus nopeuttaa huomattavasti kehitystyötä yrityksessä.

Olen toiminut yrittäjänä auringonsuojausalalla vuodesta 2011, ja toimintamme on kasvanut koko ajan: kahden hengen yrityksenä alkaneella firmallamme on nyt myös neljä työntekijää ja useita freelancer-asentajia. Parhaillaan uusimme kokonaan ja laajennamme verkkokauppaamme.

Itse hoidan suurimman osan taloushallinnostamme, minkä lisäksi teen paljon asiakas- ja mittauskäyntejä. Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnon opintojen myötä hoidan ammattimaisemmin taloushallintoa, jolloin koko yrityksemme toiminta on vakaammissa käsissä.

Minulle tärkein syy kouluttautua on kasvattaa ammattitaitoa. Mitä enemmän koulutettua ja ammattitaitoista henkilöstä yrityksellä on, sitä paremmalta yrityksen tulevaisuus näyttää.

Koulutus muistuttaa uudistumaan

Olen ollut erittäin tyytyväinen Markkinointi-instituutin* tarjoamaan talouskoulutukseen ja opiskelun ohjaukseen. Sekä tässä koulutuksessa että aiemmin opiskelemassani Taloushallinnon ammattitutkinnossa koulutuspäivät ovat olleet laadukkaita, tehtävät simuloivat todellisia tilanteita ja opinto-ohjaus on erinomaista ja joustavaa.

Harjoituksia olen pystynyt hyödyntämään suoraan oman yritystoimintamme kehittämiseen. Olen säilyttänyt opiskelumateriaalit, jotta voin palata niihin myöhemminkin. Tärkeintä kehittymisen kannalta on, että ei unohda jo oppimiaan asioita. Vain jos muistaa säännöllisesti pysähtyä miettimään omaa tekemistään ja oppimaansa, luo itselleen työtavan, joka pysyvästi kasvattaa ammattitaitoa.

Syvä talouden tuntemus on yritystoiminnan perusta

Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto toi paljon lisää työkaluja yrittäjälle. Oivalsin taloushallintaamme useita pieniä konkreettisia uudistuksia, joista sain inspiraatiota ja lisätehoa.

Olen sitä mieltä, että vain tuntemalla oman yrityksen talousasiat läpikotaisin voidaan tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Kaiken suunnittelun tulisi lähteä talouden hallinnasta. Siihen perustuvat mm. kehittämissuunnitelmat, investoinnit ja budjetit. Erinomainen talouden tuntemus minimoi riskejä huomattavasti.

Analysoimme yrityksessä nyt syvällisemmin mm. tuloslaskelmaa ja tasetta. Teemme järkevämpää kustannuslaskentaa, mistä paras konkreettinen oppi koulutuksesta oli minulle hintajouston vaikutus ja analysointi. Näiden myötä koko taloudellisen tilan analyysi on tarkempaa.

Talousopinnot sopivat myös yrittäjän kiireiseen arkeen

Markkinointi-instituutin* koulutukset ovat joustavia: monimuotokoulutus sopii hyvin myös yrittäjänä toimiville, jotka tekevät pitkää työpäivää tai repaleista työviikkoa. Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnossa tehtävät sai tehdä omaan tahtiin ja niitä pystyi aina peilaamaan käytännön työtehtäviin. Tukea ja ohjausta sai myös aina riittävästi.

Sami Valula on ensimmäinen Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnosta valmistunut. Onnea Sami!

 

Tutustu koulutukseen: Taloushallinto - liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (ent. talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto)


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.