Kaksi HR-johtajaa koronaviruskriisin keskellä

Julkaistu 7.4.2020

Miten kaksi pitkän linja HR-ammattilaista hoitaa nyt työtään, kun konaviruskriisi on muuttanut lennosta agendan? Lue Siili Solutionin HR-johtaja Kristiina Vainion ja Empowerin HR-johtaja Maija Kasken kuvaukset omasta työstään koronaviruskriisin keskellä. Miten he huolehtivat henkilöstöstä ja tukevat liiketoimintaa?

Maija Kaski, Empower

Poikkeustilanteissa HR:ää johdetaan sietämällä epävarmuutta

Maija Kaski, Empower

”Tiistaina 3.3.2020 tiesin, että nyt on otettava käyttöön poikkeustilan toimintamallit. Tuona päivänä julkaisimme Empowerissa ensimmäisen koronavirukseen liittyvän sisäisen tiedotteen. Aiemman kriisitilannekokemukseni perusteella pääsin nopeasti kiinni siihen, mitä nyt on tehtävä: hankittava tietoa, tulkittava mitä se meille tarkoittaa sekä viestittävä."

Miten Maija Kasken työpäivät etenivät alun jälkeen?

Lue Maijan kertomus 

Maija Kaski on toiminut yli 20 vuoden ajan HR-tehtävissä eri teollisuuden aloilla. Parhaillaan hän työskentelee Empowerilla, joka toteuttaa älykästä yhteiskuntaa tuottamalla kestävää energiaa, hyper-yhteyksiä sekä älykästä tuotantoa.

Kristiina Vainio, Siili Solutions

Kriiseissä paljastuu, paljonko HR:ssä on jäljellä H:ta

Kristiina Vainio, Siili Solutions

”HR-ammattilaisella on iso vastuu ihmisistä, mikä joskus, mielestäni ihan oikeutetusti, vie yöunetkin. Jos havahtuu siihen, että tekemiset eivät liikauta sisällä mitään, on aika miettiä, suorittaako työtään liian standardoidusti tai roolin kautta. Jos HR istuu liian kaukana prosessien ja toimintamallien takana, silloin HR:stä katoaa H – humaanius. Kriiseissä testataan, paljonko HR:ssä on jäljellä H:ta."

Lue Kristiinan HR-työpäivästä

Kristiina Vainio on toiminut taloushallinnon ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä, josta viimeiset 7 vuotta henkilöstöjohtajana IT-alalla. Tällä hetkellä hän työskentelee IT-yritys Siili Solutionin HR-johtajana.