Yrittäjyys osaksi urheilijan uraa

Julkaistu 22.6.2021

Harva suomalainen ammattiurheilija tiedostaa, miten paljon erilaisia vahvuuksia hänellä on urheilemisen lisäksi. Moni asia kehittyy vähän kuin huomaamatta urheilu-uran aikana. Ei kannata aliarvioida omaa osaamista, joka linkittyy pitkäjänteiseen tavoitteiden asettamiseen tai kykyyn käsitellä pettymyksiä. Kokemusten suuri kirjo luo oivallisen pohjan rakentaa yrittäjyyttä kilpauran rinnalle.

Tanja_Poutiainen-Rinne_600x350.jpg
Tanja Poutiainen-Rinne, yrittäjä, Comeback Oy.

Urheileva yrittäjä toimii määrätietoisesti

Urheilijan identiteetti muuttaa muotoaan aktiiviuran lähestyessä loppuaan tai viimeistään sen päättymisen jälkeen. Silloin on otollinen hetki epävarmuudelle, joka kuiskaa korvaasi: innostunko elämässä enää mistään muusta yhtä paljon kuin urheilusta? Kun olet rakentanut yrittäjyyttä pitkin urheilu-uraasi, ei sinun tarvitse uran jälkeistä intohimoa kaukaa hakea. Sinulla on valmis paketti, jonka voit avata sellaisenaan tai päivittää sen kilpailuvapaaseen arkeesi sopivaksi.

Urheilijaa ja yrittäjää yhdistää itsenäisyys

Urheilijalle tuttuun tapaan haluat pitää yrittäjäpakettisi nauhat omissa käsissäsi. Osa nauhoista kannattaa tarjota lähipiirille. Yhteistyössä on voimaa, vaikka vastuun jakamisen edelle meinaavat pyrkiä itsenäinen toimintatapasi ja vimmattu sitoutumishalusi. Delegointitaito mahdollistaa oman jaksamisesi ja saa joukkueesi jäsenet nauttimaan voittajafiiliksestä onnistuneen työpanoksen edessä.

Luota itseesi yrittäjänä ja ankkuroidu terävästi liike-elämän ytimeen!

Laajat verkostot tukevat urheilijan yrittäjyyttä

Verkostoja sinulla on paljon ja niitä voit hyödyntää yrittäjänä. Urheilu-urasi aikana olet tottunut vastaamaan lukuisiin yhteydenottoihin, mutta uran jälkeen asetelma kääntyy toisin: sinusta itsestäsi tulee aktiivinen yhteydenottaja. Voit hyvillä mielin luottaa siihen, että ihmiset ovat kiinnostuneita osaamisestasi ja yhteistyömahdollisuuksista. Henkilöbrändisi ja tunnettuus auttavat asiaa, mutta nyt vakuutat muilla taidoilla kuin tulostaulun kärkiajalla.

Hyödynnä urheilijan vahvuudet yrittäjänä

Mieleltäsi olet synnynnäinen yrittäjä, vaikka et sitä välttämättä urheilu-urasi alussa huomaa. Vastuu, velvollisuus ja vapaus ovat matkustaneet rinnallasi maailman tuuliin. Olet saanut melko vapaasti päättää, miten edistät kilpauraasi – tee sama yrittäjänä. Luota itseesi ja ankkuroidu terävästi liike-elämän ytimeen!

Digi- ja somemarkkinointiin painottuva yrittäjyyden ammattitutkinto käynnistyy keväällä 2022.