LKV-tutkintoon valmistava koulutus auttoi läpäisemään LKV-kokeen

Taina Friman, LKV-kokeeseen valmistava koulutus

Taina Friman, kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM

Sain LKV-kokeeseen valmistavasta kurssista oivalluksia kiinteistönvälitystyöhön, uutta syventävää tietoa mm. laeista ja säädöksistä sekä välineet menestyä LKV-kokeessa. 

Olen aikaisemmin luistanut LKV-kokeesta jollain tekosyyllä, kuten että nyt kulkee kauppa niin hyvin ja että on parempi keskittyä kaupan tekemiseen kuin linnoittautua lakikirjan taakse. Samalla olen kuitenkin tiedostanut, että LKV-koe ei ole ihan läpihuutojuttu, joten tiesin, että kun päätän LKV-kokeeseen mennä, käyn myös koetta varten valmistavan kurssin.

Valitsin juuri Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin sen rakenteen vuoksi. Koulutus oli jaksotettu siten, että jos huomaa itsellään aukkoja jossain osa-alueessa, ehtii hyvin perehtyä aiheeseen syvällisemmin koulutuspäivien välissä. Näin kurssin rakenne tukee oppimista. Sisältö ja materiaalit oli suunniteltu tukemaan LKV-kokeessa menestymistä, ja käytännön järjestelyt sujuivat hyvin ilmoittautumisesta kurssin päätökseen.

Tässä LKV-tutkintoon valmistavassa koulutuksessa todella oppi: kurssiin kuului paljon harjoituksia, joista sai kouluttajalta henkilökohtaista palautetta. Oli ihan eri kirjoittaa ja pohtia asioita ajan kanssa kuin että vain olisi istunut luennolla ja vastaillut kysymyksiin suullisesti.

Tässä LKV-tutkintoon valmistavassa koulutuksessa todella oppi: kurssiin kuului paljon harjoituksia, joista sai kouluttajalta henkilökohtaista palautetta.

Oikea vastaustekniikka LKV-kokeeseen

Olin kerran aikaisemmin yrittänyt saada LKV-pätevyyden ja kävin silloin tiiviskurssin, mutta kurssin rytmi ja oma työtilanne olivat sellaiset, että en saanut kurssista tukea LKV-kokeeseen. Tiesin kyllä asiat, mutta en saanut niitä oikealla tavalla ulos.

Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin tärkeä anti olikin oikean vastaustekniikan harjoitteleminen. Kouluttaja tähtäsi kaikessa opetuksessa siihen, että ymmärrämme, miten meidän tulee kokeessa vastata. Ennen tätä LKV-kurssia koin, että tiedän kyllä vastaukset mutta en osaa vastata kokeessa oikein.

Uusimmat lakimuutokset ja perusteellista keskustelua kiinteistönvälitysalasta

Vaikka koin tietäväni periaatteessa kiinteistönvälitysalaan liittyvät lakiasiat, kurssi toi myös uutta sisältöä. Perehdyimme tarkasti mm. ajankohtaisiin lakimuutoksiin sekä uudiskohteisiin liittyviin asioihin.

Sain ison ahaa-elämyksen myös oivaltaessani, että lakipykälät ovat itse asiassa todella selkeitä, kun niihin malttaa hieman perehtyä. Sain pohjan työlleni: oli helpottavaa huomata, että monet asiat eivät ole vain käytäntöjä vaan ne on todella kirjattu ylös laeiksi ja säädöksiksi.

Innostui myös opiskeluryhmässä käydyistä hyvistä, perusteellisista keskusteluista. Sain uutta näkökulmaa moneen asiaan muiden kokemuksista.

LKV-pätevyys lisää asiakkaan luottamusta

LKV-pätevyys antaa asiakkaan silmissä uskottavuutta, sillä kiinteistönvälitysalalle mahtuu monenlaista toimijaa. LKV-pätevyys herättää luottamusta. Työnantaja taas voi toimia joustavammin nykyisen säädöksen puitteissa, mitä useammalla henkilöstöstä on LKV-pätevyys.

LKV-pätevyys ja kokeeseen valmistautuminen antavat varmuutta kiinteistönvälitystyöhön. Kiinteistönvälitysalan yrityksillä on monenlaisia tapoja toimia, mutta syvällinen lakituntemus takaa, että lakia noudatetaan ja tulkitaan kuitenkin oikein.  

Tutustu koulutukseen: Tehovalmennus LKV-kokeeseen


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.