Kun opiskelu tukee työntekoa, kaikki voittavat – opiskelijakokemuksia turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta

Samuel Rossi, Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

KV Turva Oy:n osakasta, asiakaspäällikkö Samuel Rossia voi sanoa superopiskelijaksi. Jo kolmatta erikoisammattitutkintoa suorittava Rossi pitää työn ja opiskelun yhdistämistä loistavana keinona kehittää uraa ja erikoistua.

– Suosittelen erittäin vahvasti työssäoppimisen tuomaa näkökulmaa opiskeluun. Meillä Rastorin* koulutuksia ehdotetaan kaikille työntekijöille, Rossi kertoo.

Turvallisuusalan pioneeriksi

Räjähdysmäisesti kasvava KV Turva Oy on perustettu vuonna 2015 ja työllistää yli 150 kaupan ja turvallisuusalan ammattilaista. Ympäri Suomea tunnettu palvelukonsepti yhdistää kaksi alaa – turvamyyjä on sekä kaupan että turvallisuusalan ammattilainen.

– Olin yksi yhtiömme ensimmäisistä turvamyyjistä. Istuin kassalla Hakaniemen K-marketissa ja ehdotimme kauppiaalle ammattien yhdistämistä. Kun erillistä vartiointia ei tarvita, säästyy rahaa, Rossi kertoo.

Kauppiaat suosittelivat toimintaa toisilleen. Rossi oli mukana perustamassa nykyisen toimitusjohtajan kanssa yhtiötä, jolle annettiin nimeksi KV Turva Oy. Alun kirjaimet tulevat sanoista kauppa ja vartiointi.

– Turvamyyjänä toimiessani suoritin turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon. Vaikka osasin juridiikan jo melkein ulkoa, kokeesta oli saatava vähintään 80/100, ja se tuotti vaikeuksia. Nostan hattua avusta kouluttajalle. Kävimme kompakysymyksiä suullisesti läpi, ja sitten sain lähes täydet pisteet.

Rastorin koulutukset ovat meillä yleensä askel kohti esimiestoimintaa tai erikoistumista. Työntekijät sitoutuvat sitä kautta työskentelyyn, löytävät motivaatiota opiskella ja toivottavasti myös kokevat samaa iloa, mitä itse olen työn ja opiskelun yhdistämisestä saanut. Tutkinnot ovat win-win-tilanne kaikille.

Ammatillista erikoistumista oppisopimuksen avulla

Uunituore yrittäjä lähti hakemaan lisää ammattitaitoa. Tällä kertaa vuorossa oli yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Rossi ei koe työn ohessa opiskelua rankkana.

– Olen vielä nuori mies ja luonteeltani hyvin aktiivinen, aina tekemässä jotakin. Minusta on mielettömän hienoa, että voi tehdä töitä ja opiskella yhtä aikaa. Yritysjohtamisen tutkintoa varten tehtävä materiaali syntyi aika helposti päivittäisen työn kautta.

Työssään asiakaspäällikkönä Rossi vastaa KV Turvan palvelusta muun muassa Keskon marketeille ja Verkkokauppa.comille. Osakkaana työnkuva sisältää myös markkinointia. Kiinnostus luovaan kirjoittamiseen ja kuvien käsittelyyn johti kolmannen tutkinnon aloittamiseen. 

– Rastorilta* suositeltiin minulle tuotekehitystyön erityisammattitutkintoa. Siellä käymme läpi esimerkiksi some-markkinointia ja höydyllisiä, työtä tukevia työkaluja.

KV Turvassa kaikille työntekijöille tarjotaan mahdollisuutta kouluttautua. Yhteistyö Rastorin kanssa on muodostunut saumattomaksi, ja koulutukset on helppo käynnistää. Oma kokemus erilaisista koulutuksista auttaa suosittelemaan vaihtoehtoja työntekijöille.

– Rastorin* koulutukset ovat meillä yleensä askel kohti esimiestoimintaa tai erikoistumista. Työntekijät sitoutuvat sitä kautta työskentelyyn, löytävät motivaatiota opiskella ja toivottavasti myös kokevat samaa iloa, mitä itse olen työn ja opiskelun yhdistämisestä saanut. Tutkinnot ovat win-win-tilanne kaikille, Rossi tiivistää.


*Artikkeli on julkaistu Rastorin verkkosivuilla. Rastor ja Markkinointi-instituutti yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.