PAREMMAN TYÖELÄMÄN PUOLESTA

Johtajuus on ilmiö, ei rooli tai asema - näin etenet kohti hyvää johtajuutta

Julkaistu 28.6.2021

Paremman työelämän puolesta -podcastin viidennessä jaksossa Rastor-instituutin asiakkuuspäällikkö Eveliina Suokonautio sekä Individual insight yritystään luotsaava työyhteisövalmentaja Minna Anttila keskustelevat tämän päivän sekä tulevaisuuden johtamisesta. Minnan menestyksekäs ura HR:ssä sekä johtamisen valmentamisessa on kestänyt jo yli 15 vuotta, ja työssään hän on päässyt auttamaan monenlaisia tiimejä rakentamaan parempaa yhteistyötä. Inhimillisen kasvun ja kehittymisen teemat sekä johtamisen uudistaminen ovat erityisesti lähellä Minnan sydäntä.

Jaksossa sukelletaan intensiivisesti tärkeiden johtajuuden teemojen äärelle. Millaiset ovat hyvän johtajan piirteet ja millaisia taitoja hyvä johtaja tarvitsee pärjätäkseen? Entä millainen rooli on itseohjautuvuudella? Miten itseohjautuvuus ja yhdessä ohjautuvuus puolestaan eroavat toisistaan? Jaksossa pureudutaan syvällisesti näihin kysymyksiin erilaisten, monipuolisten näkökulmien kautta. 

Jakso on nauhoitettu kesäkuussa 2021.

Anttila_Minna_600x350.jpg
Individual insight yrityksen työyhteisövalmentaja Minna Anttila.

Podcastin sisältö:

3:27 Millainen on hyvä johtaja? Johtamisen ei kuulu olla samanlaista kaikissa organisaatioissa, mutta mitkä ovat hyvän johtajuuden tärkeimmät piirteet?

10:40 Miten päästään eroon vanhasta johtamisen tavasta johtaa organisaatioita ja yrityksiä? Millaista on vanha ja uusi johtaminen vai voidaanko niitä erotella? Entä millaista johtajuuden kuuluisi olla nykypäivänä? 

14:30 Itseohjautuvuus – mitä se käytännössä tarkoittaa? Hierarkian purku on välttämätön asia itseohjautuvuuden kannalta, mutta mitä muuta sillä tarkoitetaan? Entä miten itseohjautuvuus eroaa yhdessä ohjautuvuudesta?

25:55 Miten päästä kohti itseohjautuvaa tai yhdessä ohjautuvaa toimintamallia? Miten organisaation malli vaikuttaa itseohjautuvuuden ja yhdessä ohjautuvuuden syntyyn? Mikä merkitys on sillä, että kaikki sitoutuvat uuteen toimintamalliin? 

31:33 Minkälaisia taitoja johtaja tarvitsee? Johtaminen muuttuu ajan mukaan – mitkä ovat tärkeimmät johtajuuden taidot, jotta muutoksessa selviää? Millainen rooli on psykologisella turvallisuuden tunteella, ja miksi sitä tulisi vaalia?  
 


Tulevaisuuden esimies on ihmisten johtamisen asiantuntija – tutustu esimiesvalmennukseemme sekä business coachingiin