Rekrytoivan koulutuksen avulla palkattiin arvokas osaaja – Stadion-säätiö

Stadion-säätiö löysi hektisen ajan keskellä uuden motivoituneen työntekijän rekrytointiin tähtäävän koulutuksen kautta. SoMe Manager F.E.C -rekrykoulutus toi kaivatut lisäkädet digi- ja some-kehitystyöhön. Onnistuneen yhteistyön päättyessä allekirjoitettiin työsopimus – hyvästä kandidaatista kasvoi arvokas osaaja.

Stadion-säätiöllä on eletty hektisiä aikoja. Olympiastadionin massiivisen kunnostus- ja uudistushankkeen takaraja jo häämöttää, sillä muutaman kuukauden päästä avataan uuteen loistoon saneerattu Olympiastadion. Tämän lisäksi ovensa avaavat uudet tapahtuma- ja konferenssitilat, vierailupalvelut ja liikuntapalvelut. Tekijöille kokonaisuus on iso ja haastava mutta innostava.

Rekrytoivan koulutuksen sisältö kohtasi osaamistarpeet

Stadion-säätiöllä oli juuri pohdinnassa tulevat rekrytointitarpeet, kun Rastor-instituutista otettiin yhteyttä. Yhteisen kartoituksen tuloksena todettiin, että Rastor-instituutissa starttaava SoMe Manager F.E.C -rekrytointiva koulutus osuisi loistavasti yhteen Stadion-säätiön digitaalisten palveluiden kehitysprojektin kanssa. Projektin pääpaino oli uudessa verkkosivustossa sekä sosiaalisen median kanavissa. 

– Nopeasti keskustelun aikana totesimme, että meidän tarpeemme ja koulutuksen tarjoama sisältö kohtasivat juuri eikä melkein. Siksi valitsimme rekrytoivan koulutuksen ja yhteistyökumppaniksi Rastor-instituutin, toteaa Stadion-säätiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

Rekrykoulutus-Marju-Paju_600x350.png
"Minulle esimiehenä on tärkeää, että pystyn tarjoamaan kasvun paikkoja uudelle työntekijälle. Se on myös osa Stadion-säätiön vastuullisuustoimintaa", kertoo Stadion-säätiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju. 

Rekrytoivassa koulutuksessa hakijat täsmätään rekrytointitarpeisiin

Rastor-instituutti kartoittaa tarkkaan yrityksen tarpeet ja toiveet rekrytoitavalle henkilölle. 

– Oli hienoa, että saimme profiloida Rastor-instituutin suuntaan etsimäämme henkilöä, muistelee Paju. 

Profiloinnin jälkeen Rastor-instituutin rekrytointitiimi kävi läpi koulutukseen hakeneita ja ehdotti heistä sopivimpia Pajulle. Monipuolisesta opiskelijajoukosta haastatteluun valikoitui muutama ehdokas. Heidän paristaan löytyikin sopiva opiskelija, Taru Mansikka, joka aloitti nopeasti valintansa jälkeen viestintäassistenttina Stadion-säätiössä.

Meidän tarpeemme ja koulutuksen tarjoama sisältö kohtasivat juuri eikä melkein. Siksi valitsimme rekrytoivan koulutuksen ja yhteistyökumppaniksi Rastor-instituutin.
Marju Paju | markkinointi- ja viestintäjohtaja, Stadion-säätiö

– Rekrytoivan yrityksen näkökulmasta prosessi oli jouheva, Paju summaa. Suosittelen rekrytointiin tähtäävää koulutusta yrityksille.

Stadion-säätiölle ainakin rekrytoiva koulutus oli kannattava, sillä sekä Paju että Mansikka ovat sitä mieltä, että yhteistyö on sujunut hyvin. Kun Some Manager -rekrytointikoulutus päättyy, jatkaa Mansikka viestintäassistenttina Stadion-säätiössä. Nykyiseen työnkuvaan tulee hieman lisää vastuualueita ja itsenäisiä projekteja hoidettavaksi. 

Työpaikka ja esimies mahdollistavat oppimisen

Rekrytointikoulutus sisältää noin puolen vuoden ajan työpaikalla työssäoppimista ja samaan aikaan suoritettavia koulutuspäiviä Rastor-instituutissa. Pajun mukaan on tärkeää, että opiskelija saa tarvittavaa ohjausta myös yrityksessä. 

– Kyse on myös oppimisesta, ja lähiesimiehen pitää varata aikaa oppimisen mahdollistamiseen. Omasta työkalenterista pitää siis varata aikaa. Lisäksi on hyvä miettiä etukäteen organisaatiossa ohjaukselle selkeä kokonaisuus, joka istuu myös lähikoulutuspäivien aikatauluihin, summaa Paju.

Rekrytoivan yrityksen näkökulmasta prosessi oli jouheva.
Marju Paju | markkinointi- ja viestintäjohtaja, Stadion-säätiö

– Minulle esimiehenä on tärkeää, että pystyn tarjoamaan kasvun paikkoja uudelle työntekijälle. Se on myös osa Stadion-säätiön vastuullisuustoimintaa, hän lisää. 

Yksi onnistumisen elementeistä on Pajun mukaan hallittava työnkuva. 

– On myös hyvä, että työnkuva on tarpeeksi rajattu. Koen, että onnistuimme tässä, sillä Tarun työt alkoivat ja ovat jatkuneet hyvin.

Lue myös rekrykoulutuksella työllistyneen Taru Mansikan tarina 

Löydä uusi osaaja yritykseesi rekrytoivan koulutuksen kautta.

TUTUSTU REKRYTOINTIPALVELUIHIMME