Johtamiskoulutus lunasti odotukset

Pirjo Rantanen, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Pirjo Rantanen, toimitusjohtaja, A. Vogel Oy

Toimitusjohtaja Pirjo Rantanen sai johtamistyöhönsä koulutuksesta useita oivalluksia, joista tärkein liittyi muutosjohtamiseen. 

”Jos yrityksen johto tai johtaja ei kehitä itseään, hän saattaa olla tulppa tai este koko organisaation kehittymiselle”, toteaa Pirjo Rantanen, A. Vogel Oy:n toimitusjohtaja. 

Rantanen halusi edistää omia johtamistaitojaan ja osallistui yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon, jonka odotti tuovan laajan kattauksen johtamisen eri osa-alueisiin nykyisen toimintaympäristön haasteissa. 

– Koulutus on ollut todella positiivinen yllätys. Kyllä omat odotukseni on lunastettu.

Rantanen odotti myös opiskeluryhmän ja uuden vertaisverkoston antia. Hän näkee arvokkaana voida tavata muita, samanlaisten haasteiden ympärillä työskenteleviä. 

– Opiskelu on ollut todella antoisaa: on ollut upeita kouluttajia sekä vilkasta keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. 

Pirjo Rantanen kertoo kokemuksiaan johtamisen tutkinnon opiskelusta. Katso video.
Pirjo Rantanen kertoo kokemuksiaan johtamisen tutkinnon opiskelusta.

Oivalluksia omaan johtamistyöhön

Rantanen sai johtamistyöhönsä useammankin oivalluksen, mutta tärkein liittyi muutosjohtamiseen. 

– Usein ajatellaan muutosta läpi viedessä, että kaikkien ihmisten pitää tulla yhtenä rintamana. Haasteena on saada vastahakoiset ihmiset mukaan muutokseen. Entä jos annetaankin innokkaiden henkilöiden raivata latua ja mahdollistetaan heidän onnistumisensa, Rantanen pohtii. 

– Oikeastaan kaikki muu on hyvin yksinkertaista. Onnistumisen imu on niin kova, että se ottaa mukaansa myös kaikista vastahakoisimmat.

Konsultaatiota yrityksen kehittämiseen

Hän kiittää Rastoria myös nelivuotisesta yhteisestä matkasta A. Vogelin kehittämisessä.

– Olemme olleet Rastorin* asiakkaita nelisen vuotta, ja henkilöstöämme on osallistunut useisiin eri koulutuksiin. Aina ei välttämättä itse näe, mikä on organisaatiolleen paras kehittämisjärjestys: minkä pitää olla kunnossa ennen kuin voidaan rakentaa uutta. Tähän olemme saaneet Rastorilta loistavaa apua. 

Tutustu koulutukseen: johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

*Artikkeli on julkaistu Rastorin verkkosivuilla. Rastor ja Markkinointi-instituutti yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu