LKV-tutkintoon valmistava koulutus toi varmuutta kokeeseen

Anna Iskala, Tehovalmennus LKV-kokeeseen

Anna Iskala, kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT 

Jos minulta kysyttäisiin, kävisinkö Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin uudelleen, vastaus olisi varmasti kyllä. Kiinteistönvälityksen hallitseminen kokonaisuudessaan edellyttää monenlaisen tiedon ja lain osa-alueiden osaamista. Tietopuolista osaamista mitataan LKV-kokeessa, ja kurssi valmisti hyvin kokeeseen.
 

LKV-tutkintoon valmistava kurssi toi varmuutta kokeeseen       

Tehovalmennus LKV-kokeeseen -kurssin tehtävät olivat loistavia. Aitojen tehtävien ansiosta tiesin, mitä kokeessa olisi edessä. Oli myös tärkeää, että tehtävistä sai palautetta. Kysymyksiä sai esittää, ja niihin sai aina vastauksen. Aktiivisuus on vain itsestä kiinni.

Tehtävät olivat loistavia. Aitojen tehtävien ansiosta tiesin, mitä kokeessa olisi edessä.

Itse LKV-koe on hyvin asiapitoinen, ja koulutuksessa käydään järjestelmällisesti läpi tärkeimmät alaan liittyvät lait. Harjoitusten avulla ymmärsin, mistä lakikirja koostuu ja miten sitä käytetään. Lisäksi harjoiteltiin ihan konkreettisesti vastaustekniikkaa ja opiskeltiin keskittymään kokeessa vain siihen mitä kysytään. Lisäksi kurssi ja sen aikataulu pakottivat hyvällä tavalla varaamaan aikaa kokeeseen valmistautumiseen. 

Kiinteistönvälitysalalla erottaudutaan LKV-pätevyydellä ja KiAT:lla

Hienointa oli se, että LKV-koe meni ensimmäisellä yrittämällä läpi. Kun sain lisätä LKV-nimikkeen käyntikorttiini, tuntui kuin ryhtikin olisi parantunut. Lisäksi samoihin aikoihin sain valmiiksi Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon, KiAT. Koulutus ei ole koskaan huono juttu, vaan se parantaa itsetuntoa ja tuo varmuutta työhön.

LKV-tutkinto avaa työnhaussa käytännössä kaikki ovet. Toimeksiantajat ovat tietoisia alan tutkinnoista ja valitsevat välittäjän näiden pohjalta.

Kiinteistönvälitys on kilpailtu ala, ja kouluttautuminen on keino erottautua kollegoista ja muista alalla toimivista. Itse tulin alalle uutena, ja halusin ehdottomasti hankkia tarvittavan koulutuksen. Toimeksiantajat ovat tänä päivänä tietoisia alan tutkinnoista ja valitsevat välittäjän näiden pohjalta. LKV-tutkinto avaa työnhaussa käytännössä kaikki ovet. 

Tutustu koulutuksiin: Tehovalmennus LKV-kokeeseen ja Liiketoiminnan ammattitutkinto, kiinteistönvälitys


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.