PAREMMAN TYÖELÄMÄN PUOLESTA

HR-ammattilainen osaamisen kehittämisen keskiössä – näin autat organisaatiota menestymään

Julkaistu 8.7.2021

Paremman työelämän puolesta -podcastin kuudennessa jaksossa Rastor-instituutin tarjoomapäällikkö Irmeli Kalliosalmi sekä Thermo Fisher Scientific Oy:n henkilöstöjohtaja Tytti Bergman syventyvät tarkastelemaan, miten HR-ammattilainen voi tukea organisaatiota menestymään henkilöstön osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Bergman on tarkastellut henkilöstöjohtamista konsernien johtoryhmien sekä tytäryhtiöiden tasolta niin kotimaisella kuin globaalillakin kentällä. Vankka kokemus osaamisen kehittämisestä ja kouluttamisesta sekä muutosjohtajuudesta on muovannut Bergmanista monipuolisen ja kokeneen henkilöstöjohtajan! 

Yritykset tarvitsevat osaavia ihmisiä menestyäkseen. Miten HR-ammattilainen pystyy osaltaan takaamaan oikeanlaisen osaamisen kehittämisen? Entä mikä on organisaation ja mikä yksilön rooli osaamisen kehittämisessä? Jaksossa sukelletaan näihin teemoihin sekä tarkastellaan henkilöstön osaamista kokonaisvaltaisesta näkökulmasta – miten kiinnittää huomiota oikeanlaisiin osaamisen tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa?

Jakso on nauhoitettu kesäkuussa 2021.

Henkilöstöjohtaja Tytti Bergman.
Thermo Fisher Scientific Oy:n henkilöstöjohtaja Tytti Bergman.

Podcastin sisältö:

4:16 Mikä on henkilöstön osaamisen merkitys yrityksen onnistumisessa ja menestymisessä? Kenellä on vastuu huolehtia osaamisen kehittämisestä – yksilöllä vai esimiehellä? Entä millainen painoarvo tulisi antaa työssäoppimisille osana osaamisen kehittämistä?

15:50 Miten lähteä kehittämään henkilöstön osaamista kokonaisvaltaisesti? Mihin tekijöihin HR-ammattilaisen tulisi kiinnittää huomiota, kun mallinnetaan osaamisen kehittämistä?

19:18 Tulisiko osaamisen kehittäminen olla pitkäjänteistä ja systemaattista? Miten välttää osaamisen kehittämisen mieltäminen liian isoksi ja monimutkaiseksi asiaksi?

23:22 Miten tukea osaamisen kehittämistä niin, että uudet opit todella jäävät käytäntöön?


HR-ammattilainen varmista, että omasi ja yrityksesi osaamisen kehittäminen on tarvittavalla tasolla. Tutustu esimiesvalmennukseenbusiness coachingiin sekä tiimeille suunnattuun muutosvalmennukseen

 

Tutustu myös muihin tuoreille tulokkaille ja HR:n konkareille soveltuviin henkilöstöhallinnon koulutuksiin