Laadukas rekrytointi on keskeinen osa yrityksen kasvustrategiaa – ja Sporttikoneella tämä on onnistunut erinomaisesti. Sporttikone on pien- ja vapaa-ajankoneiden myyntiin erikoistunut yritys, jonka liiketoiminta on kasvanut kuin Husqvarnan kierrokset metsurin käsissä.

mikko-vuorela-600x350px.jpg
Ketjujohtaja Mikko Vuorela ja yksi Sporttikoneen hittituotteista.

Onnistunut rekrytointi tukee kasvua

Kuten kasvu yleensäkin, myös Sporttikoneelle se on tuonut mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Yritys on laajentunut ja avannut uusia myymälöitä, mikä on lisännyt rekrytointitarpeita. Sporttikone näkee rekrytoinnin laadukkuuden välttämättömänä menestyksekkäälle liiketoiminnalle. 

– Uusien brändien ja toimipisteiden avaamisen myötä meillä oli tarve myyjille ja huoltoasentajille. Rekrytoinnin tavoitteena oli varmistaa, että asiakkuuksiamme hoitavat oikeat persoonat, Sporttikoneen ketjujohtaja Mikko Vuorela kertoo.

Ammattilaiset apuna rekrytoinnissa

Sporttikone ei itse koe olevansa rekrytoinnin asiantuntija, joten he halusivat ulkoistaa rekrytoinnin ammattilaisille.

– Meille oli tärkeää, että työtehtävän markkinoinnillinen kuvaus ja kanavavalinnat tehdään oikein. Emme ole itse rekrytoinnin asiantuntijoita, joten halusimme, että ammattilaiset hoitavat nämä asiat puolestamme, Mikko kertoo.

Rekrytoinnin laadukkuus on välttämätöntä menestyksekkäälle liiketoiminnalle.
sporttikone-600x350px.jpg

Räätälöidyn hakijamarkkinoinnin lisäksi Sporttikone arvosti sujuvaa rekrytointiprosessia sekä kaikkien hakijoiden oikeudenmukaista ja tasapuolista kohtelua. Kumppaniksi valikoitui Rastor-instituutti.

– Rastor-instituutin ammattitaito vakuutti meidät. He ymmärsivät tarpeemme ja heidän kykynsä jäsennellä asiat selkeästi tekivät yhteistyöstä sujuvaa. Säästimme todella paljon aikaa, vaivaa ja rahaa, Mikko kiittelee.

Positiivista työnantajamielikuvaa

– Ammattimaisuus ja laadukkuus varmistivat sen, että kaikki hakijat tulivat huomioiduksi ja he saivat tietoa rekrytointiprosessin etenemisestä. Se on mielestäni tärkeää, Mikko painottaa.

Rastor-instituutin ammattitaito vakuutti meidät. He ymmärsivät tarpeemme, yhteistyö oli sujuvaa ja säästimme ajan ja vaivan lisäksi myös rahaa.

Luottamuksesta syntyi kumppanuus

Sporttikone on saanut Rastor-instituutista luotettavan kumppanin, joka tukee heidän kasvuaan ja auttaa saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa. Yhteistyö on ollut molemmille osapuolille antoisaa, ja Sporttikone suosittelee Rastor-instituuttia mielellään myös muille yrityksille.

– Rekrytointi on ollut meillä avainasemassa kasvun hallinnassa, ja oikeat henkilöt ovat löytäneet tiensä oikeisiin tehtäviin. Voin omasta ja Sporttikoneen puolesta suositella Rastor-instituuttia lämpimästi. Näen heidät luotettavana kumppanina myös tulevaisuudessa, Mikko sanoo.