Oma osaaminen esiin Taloushallinnon ammattitutkinnolla

Elina Nieminen, taloushallinnon ammattitutkinto

Elina Nieminen, kirjanpitäjä, palkanlaskija, HYS Heinolan Yrityssuunnittelu Oy

Ennen Taloushallinnon ammattitutkinnon aloittamista olin työskennellyt perheeni tilitoimistossa 10 vuotta ilman taloushallinnon koulutusta. Tarkoituksenani oli tämän koulutuksen myötä suuntautua palkanlaskennasta enemmän kirjanpidon pariin. Samalla halusin saada virallisen pätevyyden taloushallinnon tehtäviin.

Markkinointi-instituutissa opiskelu oli niin yksilöllistä, että tuntui kuin olisin ollut ainoa Taloushallinnon ammattitutkintoa suorittava opiskelija.

Mistä aika opiskelulle?

Olin jo kerran aiemmin siirtänyt opintojen aloittamista, koska olin huolissani niiden vaatimasta ajasta.     

Kuinka saisin yrittäjänä työn, perhe-elämän ja opiskelun sovitettua yhteen? Kun lopulta löin lukkoon koulutukseen osallistumiseni, järjestyi opiskelullekin aikaa.    

Markkinointi-instituutissa* opiskelu oli niin yksilöllistä, että tuntui kuin olisin ollut ainoa Taloushallinnon ammattitutkintoa (nyk. Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinto) suorittava opiskelija. Lähtötasoni ja tarpeeni otettiin koulutuksen suunnittelussa huomioon. Koulutus oli opiskelijaystävällistä: sain aina apua kouluttajilta ja vastauksen sähköposteihini nopeasti.

Koulutuksen neuvot ja vinkit käyttöön oman yrityksen taloushallinnossa

Koulutuspäivät ja niitä täydentävät tehtävät olivat mielettömän hyviä. Tekemieni harjoitusten palautteista sain suorat vinkit, mitä voisin tehdä toisin. Kouluttajilta ja muilta opiskelijoilta saadut neuvot töiden järjestelystä ovat tulleet käyttöön yrityksessämme.

Koulutuspäivinä verkostoitui muiden opiskelijoiden kanssa, mitä ei tämän alan kilpailutilanteessa juurikaan tapahdu. Samalla sain paljon uusia tuttavia, joista osan kanssa pidän edelleen yhteyttä.

Koulutuksen myötä muutimme tasekirjamme mallia ja pystyin siirtymään toisiin tehtäviin. Voin nyt tehdä tilinpäätökset alusta loppuun, ja sain kirjanpitoon uusia ideoita. Koulutuksen isoin oivallus oli muistutus perusasioihin palaamisesta. Kun muistaa jokaisen tehtävän merkityksen lopputulokseen, säilyvät rutiinitehtävätkin mielekkäinä.

Onnistumisesta into opiskella lisää

Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittaminen näkyy työskentelyssäni uudenlaisena ajatteluna. Olen saanut varmuutta omaan työhöni ja uskon ”minä varmasti osaan tämän”!

Aikuisopiskelussa motivaatio säilyy, kun saa opiskella sitä, mitä itse haluaa. Sainkin opinnoista kipinän niiden jatkamiseen: Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto (nyk. liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinto) on seuraava tavoitteeni. Kun kerran pystyin suorittamaan taloushallinnon ammattitutkinnon työn ohella, miksi en onnistuisi uudelleen!

Tutustu koulutukseen: Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinto


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu