anne-hjelm-400x400.jpg
Anne Hjelm on edennyt työurallaan kouluttautumalla. Hänellä on plakkarissa 4 tutkintoa.

Anne Hjelm on hankkinut koulutuksilla itselleen vankan ammatillisen osaamisen. Miten koulutus on muuttanut Annen työarkea ja miten osaaminen näkyy työpaikalla?

Aikuisopiskelun oppimismalli ja opiskelu työn ohessa on hyvin erilaista perinteiseen koulutukseen verrattuna. Anne on tunnistanut jo kauan aikaa sitten, että hänelle toimivin ratkaisu uuden oppimiseen ja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen on uusien tietojen ja taitojen soveltaminen suoraan työhön. 

– Esihenkilöiden luottamuksen ja kannustuksen avulla ja tietysti kotijoukkojen tuella olen päässyt kouluttautumaan ja etenemään työurallani. Tuskin olisin päässyt nykyiseen pestiini Hedengrenille markkinointipäälliköksi ilman koulutuksia, Anne iloitsee.

Kun asettaa päämäärän omalle tulevaisuudelleen ja ammatilliselle kehittymiselleen, on jatkuvasti ylläpidettävä omaa tietotaitoaan ja osaamistaan.

Tunnistettava muutos junnaavaan arkeen

Anne on saanut kouluttajilta inspiraatiota sekä syväluotaavaa tietoa ja näkökulmia omaan työhönsä. Konkreettiset esimerkit työelämästä ja niistä kehkeytyneet hyvät keskustelut opiskelijaporukassa avasivat asioita eri kanteilta. Anne kokee, että näkökulmien uudenlainen tiedostaminen verkostoitumisen myötä on tuonut itsevarmuutta.

– Varmuus omasta ammatillisesta osaamisesta on kasvanut hurjasti. Olen saanut tunnistettavaa muutosta junnaavaan arkiseen toimintaan. Ulospäin se näyttäytyy omien mielipiteiden esille tuomisena sekä positiivisena ja innovatiivisena tekemisenä, Anne sanoo.

–  Jos itsensä kehittäminen ja haastaminen kiinnostaa ja haluaa oppia uusia asioita, niin kyllä Rastor-instituutti on siihen oikea paikka. Pystyt opiskelemaan työn ohessa ja hyödyntämään opitun asian heti seuraavana päivänä työpaikalla. Jännällä tavalla kouluttajat saavat herätettyä mielenkiinnon jättämällä oven hieman raolleen lisätiedon lähteelle, jolloin tulee hinku oppia lisää. Se on todella koukuttavaa, Anne innostuu.

anne-hjelm-600x350.jpg

Anne haluaa lähettää työnantajille terveisiä työn ohessa opiskeluun kannustamisesta.

–  Mikäli työnantaja on vähänkään hereillä, hän ymmärtää opiskelun arvon ja kuinka opittuja asioita pystyy hyödyntämään yksilötason työn tekemisen lisäksi koko työyhteisön käyttöön. Ja opiskelijoille haluan sanoa, että vaikka matka voi tuntua pitkältä ja välillä raskaalta, niin viimeisen päivän koittaessa se todellakin palkitsee kaiken vaivan. Silloin tuntuu, että tämähän meni oikein sujuvasti ja nopeasti, Anne kannustaa.

Anne Hjelm on opiskellut Rastor-instituutissa kauppateknikon tutkinnon, merkonomin tutkinnon, markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinnon sekä markkinoinnin johtamisen tutkinnon (MJD).