Palkanlaskennan koulutus toi varmuutta palkkahallinnon hoitamiseen

Mira_Merikanto_400x400.jpg

Mira Merikanto, yrittäjä, Tilitoimisto Sukkela

Aloitin Palkanlaskijan tutkinnon, sillä halusin syventää palkanlaskennan taitojani. Olin laskenut kaupan alan tuntipalkkoja aiemmassakin liiketoiminnassani, mutta halusin oppia, miten huomioidaan muita työehtosopimuksia ja palkanlaskennan erityistapauksia.

Nyt tutkinnon suoritettuani voin sanoa, että saamieni oppien mukaan osaan hoitaa palkanlaskennan koko kirjon erilaisine työehtosopimuksineen. On ilo antaa asiakkaille todistus omasta ammattitaidosta.

Palkanlaskennan tutkinnon kouluttaja oli erinomainen, ja kursseilla oli todella hyvät materiaalit, joihin palaan jälkikäteenkin.

Haastavaa palkanlaskentaa

Palkanlaskenta on monimutkaista ja haastavaa, ja se kattaa paljon erilaista tekemistä ja osaamista. Koulutuksen suurin oivallus oli ymmärrys siitä, mistä pienistä eri osa-alueista palkanlaskenta koostuu ja mihin lakeihin se perustuu.

Nyt ymmärrän, mitä palkanlaskentaohjelman takana tapahtuu ja osaan tarvittaessa korjata ohjelman tekemiä virheitä ja kyseenalaistaa sen tekemiä ratkaisuja.
Opin myös etsimään tietoa oikeista paikoista. Sain varmuuden, että kaikkea ei tarvitse muistaa tai tietää.

Palkanlaskennan tutkinnon kouluttaja oli erinomainen, ja kursseilla oli todella hyvät materiaalit, joihin palaan jälkikäteenkin.

Varmuutta työhön kahdesta taloushallinnon tutkinnosta

Samaan aikaan Palkanlaskijan tutkinnon kanssa suoritin taloushallinnon ammattitutkinnon (nyk. liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinto) , jotta saisin laaja-alaisemman ymmärryksen taloushallinnon tehtävistä sekä rutiinin ja varmuuden työhöni. Kummatkin tutkinnot on tarkoitettu työn ohessa opiskeltaviksi. Tämän ansiosta sain molemmat suoritettua samaan aikaan, vaikka jouduinkin välillä hieman joustamaan aikatauluista.

Tutustu koulutukseen: Palkanlaskijan tutkinto


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.