Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Hyvä lähiesimies rakentaa hyvinvoivaa työyhteisöä. Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa otat haltuun esimiestyön kokonaisuuden. Opit motivoimaan tiimiäsi ja tekemään tuloksellista esimiestyötä. Jotta voit suorittaa tutkinnon, sinun täytyy toimia esimiehenä tai operatiivisessa vastuussa olevana asiantuntijana.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksessa opit ohjaamaan ja suunnittelemaan tiimisi työskentelyä ja kasvat hyväksi esimieheksi. Koulutuksen jälkeen tunnet myös lainsäädännölliset velvollisuudet ja oikeudet johtaa tiimisi osaamista, työnjakoa ja tehtäviä strategiaa tukevalla tavalla. 

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ammatillinen tutkinto, joka räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa voit huomioida myös työnantajasi tavoitteet. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Rastor-instituutin ohjaajalta.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii uusille esimiehille sekä vastikään operatiivisessa vastuutehtävässä aloittaneille päälliköille, tiiminvetäjille ja asiantuntijoille. Jos olet jo kokeneempi esimies, suosittelemme sinulle Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Tarjoamme lähiesimiestyön ammattitutkinnon myös suunnattuna eri toimialoille:

Kysy lisätietoja
Susanna Valkeus osaamispäällikkö 040 590 3137 susanna.valkeus@rastorinst.fi
Mia Ingman osaamispäällikkö 040 630 6916 mia.ingman@rastorinst.fi
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 12–13 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä etäopiskelua omaan tahtiin. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suunniteltu kesto on 12 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti.

Esimerkki koulutukseen sisältyvistä kursseista ja aikataulusta.
Tästä sinulle räätälöidään yksilöllinen opiskelusuunnitelma.

 

Lähiesimiehenä toimiminen, kaikille yhteinen osa

 • Lähiesimiehen kokonaisuus ja tietoa tutkinnosta (1 pv)
 • Lähiesimies, itsensä ja erilaisuuden tunteminen (1 pv)
 • Lähiesimies strategian käytännön toteuttajana (1 pv)
 • Lähiesimies viestijänä ja vaikuttajana (1 pv)
 • Lähiesimies työn ohjaajana ja perehdyttäjänä (1 pv)
 • Lähiesimies tiimin, yhteistyön ja uudistamisen johtajana (1 pv)
 • Työhyvinvointikortti (1 pv)

 

Valinnaiset kurssit, valitaan 2

 • Asiakkuuksien johtaminen 
 • Talouden tunnusluvut johtamisen tukena 
 • Esimiehen HR-valmiudet 
 • Lähiesimiestyön kehittämissuunnitelma 

 Jokin muu koulutus?