PAREMMAN TYÖELÄMÄN PUOLESTA

Työelämä koronan jälkeen - millaiset yritykset ja työntekijät menestyvät tulevaisuudessa?

Julkaistu 17.5.2021

Sitran vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula tunnustautuu koulutuksen ja kehittämisen sekatyömieheksi, jolla on vahva kiinnostus tulevaisuuden osaamiseen. Huttula työskentelee Sitrassa Osaamisen aika -projektin parissa, jonka tavoitteena on koota areenalle sidosryhmiä puimaan elinikäiseen oppimiseen liittyviä asioita. Tulevaisuusorientoituneella Huttulalla on vahva ja monipuolinen näkemys tulevaisuuden työelämästä – työmarkkinat ja työelämän kehittäminen ovat hänen osaamisensa avainsanoja.

Paremman työelämän puolesta -podcastsarjan ensimmäisessä jaksossa Rastor-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowits keskustelee Sitran Tapio Huttulan kanssa koronan jälkeisistä vaikutuksista työelämään seuraavien vuosien aikana. Keskustelussa puidaan monipuolisesti koronan vaikutuksia yksilöihin ja yrityksiin – millaiset yritykset menestyvät poikkeusolojen jälkeen? Entä millaisia vaateita työntekijöillä on uuteen normaaliin siirryttäessä? Kaikki työelämää koskevat tulevaisuuden muutokset eivät ole kuitenkaan koronasta lähtöisin. Mikä merkitys näillä on ja miten näihin pitäisi suhtautua? 

Jakso on nauhoitettu toukokuussa 2021. 

Vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula. Kuva: Miikka Pirinen.
Vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula. Kuva: Miikka Pirinen.

Podcastin sisältö:

4:30 Miten korona on muuttanut työelämää ja työn tekemisen tapoja Suomessa ja maailmalla? Osaamista tekemiseen voidaan hommata mistä vain, mutta kuka osaa koota oikeanlaisen kombinaation? Entä mitä vaikutuksia koronalla on ollut yhteisöllisyyteen?

10:50 Millaisen yksilöt ja yritykset menestyvät? Millainen on asiantuntija tässä ajassa – mitä osaamista häneltä vaaditaan?

18:50 Mitkä asiat palautuvat ennalleen koronan jälkeen? Millainen on uusi normaali?

27:35 Olemmeko entistä vahvempia koronan jälkeen suhteessa muihin maihin? Kaikki työelämän rakenteita horjuttavat ongelmat eivät ole koronasta lähtöisin. Millaisia nämä ongelmat ovat ja mitä niille voitaisiin tehdä?

 

Tutustu palveluihimme, joissa yhdistyvät osaamisen kehittäminen ja työllistäminen. Tavoitteenamme on kasvattaa asiakkaidemme liiketoimintaa ja tehdä Suomesta työelämän kärkimaa tuottavuudessa ja hyvinvoinnissa!