Tekstisuunnittelijan tutkinnosta kokonaisvaltaista markkinointiosaamista

Kati Kuha, Tekstisuunnittelijan tutkinto

Kati Kuha, ammattiteatterin markkinoija ja freelance-copywriter 

Tarve kyseenalaistaa markkinointiviestintää vei minut Tekstisuunnittelijan tutkintoon. Inspiroiduin luomaan relevantteja ja odottamattomia konsepteja, kestäviä tarinoita, joihin ihmiset mielivät mukaan.

Olin aiemmin valmistunut kauppatieteen maisteriksi ja sen jälkeen käynyt hajanaisesti kursseilla sekä lukenut markkinointialan julkaisuja. En kuitenkaan päässyt niillä mielestäni riittävän syvälle. Halusin saada työkaluja ratkaisujen löytämiseen ja niiden perustelemiseen.

Tekstisuunnittelijan tutkinnosta työkaluja ideointiin ja toteutukseen

Tekstinsuunnittelun opinnot toivat lisää ajattelua ja varmuutta organisaationi viestintään. Inspiroiduin luomaan relevantteja ja odottamattomia konsepteja, kestäviä tarinoita, joihin ihmiset mielivät mukaan. Käyn aina ajatuksellisesti läpi kilpailutilannetta, ihmiselämän tarpeita ja toimeksiantajan vahvuuksia. Päämääräni tekstintekijänä on omakehun sijasta ymmärtää lukijan maailmaa, palvella ja koskettaa lukijaa sekä yllättää hänet.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen olen saanut kiitosta tavastani tehdä töitä, halustani luoda menestystä ja yhteistyön vaivattomuudesta.

Olen saanut Tekstisuunnittelijan tutkinnon suorittamisen jälkeen kiitosta tavastani tehdä töitä, halustani luoda menestystä ja yhteistyön vaivattomuudesta. Yhteistyökumppanit arvostavat ilmaisuni sisältöä ja luomiani mielikuvia. 

Tärkeiden kilpailutekijöiden huomioiminen niin asiakkaan kuin yrityksen kannalta on vahvuuteni. Esimieheni kehu: "Hyvä teksti huomataan", on jäänyt mieleeni. 

Koulutus vaikutti konkreettisesti organisaatiooni

Tekstinsuunnittelun koulutuksen paras osuus olivat kouluttajat, jotka ovat ammattinsa huippuosaajia. He kannustivat etsimään luovia ratkaisuja suoraviivaisen ajattelun sijaan. Kouluttajien kyky ja rohkeus kyseenalaistaa sekä taito keskittyä olennaiseen auttoivat minua ottamaan vastaan uutta. Oppimisen myötä halusin etsiä tietoa koulupäivän ulkopuolellakin.

Valmistumiseni jälkeen koostin opintoni yhteen ja koulutin niiden avulla kollegoita omassa organisaatiossani. Koulutukseni pohjalta olemme integroineet markkinointiviestinnän ja myynnin entistä tehokkaammin. Tavoitteellisella markkinointiviestinnällä on luultuakin enemmän merkitystä mielikuvan ja tulosten kannalta.

Opiskelu antoi minulle ammattiylpeyttä ja uusia kontakteja.

Opiskelu antoi minulle ammattiylpeyttä ja uusia kontakteja. Lisäksi etätehtävien miettiminen auttoi työpaikan ongelmien ratkaisemisessa. Ideoita ja näkökulmia itseni haastamiseen sain puolestani opiskelukavereiden suorituksista ja ryhmätöistä.

Elämässä on muutamia ikimuistoisia virstanpylväitä. Tekstisuunnittelijan tutkinnon suorittaminen on minulle yksi niistä. Se on parhaita päätöksiäni.

Tutustu koulutukseen: Tekstisuunnittelijan tutkinto


Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu