Onnistunut SoMe Manager -rekrytoiva koulutus vei viestintäassistentiksi

Rekrykoulutus-Taru-Mansikka_600x350.png

Viestintä- ja markkinointitehtäviin tähdännyt Taru Mansikka sai Rastor-instituutin SoMe Manager F.E.C -rekrytoivan koulutuksen myötä haluamansa työpaikan Stadion-säätiöltä viestintäassistenttina.

”SoMe Manager -F.E.C -koulutuksen avulla pystyin avaamaan aivan uuden luvun ammatillisesti. Saamani viestintäassistentin rooli on minulle ammatillisesti unelmatyöpaikka. Pystyn hyödyntämään täällä upeasti koulutustani”, iloitsee Taru Mansikka

Helsinkiläinen Taru Mansikka on 26-vuotias diginatiivi, joka on edennyt urallaan opiskellen ja työtä tehden. Myynnin ja markkinoinnin merkonomiopintojen jälkeen Mansikka työskenteli Suomen olympiakomitealla lasten- ja nuorten liikunta-asioiden parissa. Tradenomin tutkinto taskussaan Mansikka pääsi töihin Lääkäriliittoon asiakaspalveluun. 

Vaikka työt sujuivat mukavasti, vetivät markkinoinnin ja sosiaalisen median aiheet puoleensa Mansikka kuitenkin koki, että lisäopiskeluista voisi olla hyötyä. ”Tatsi oli vähän hukassa”, koki Mansikka alaa harkitessaan. 

Töiden loppuessa Lääkäriliitossa hakeutui Mansikka TE-toimistoon työnhakijaksi. Juuri TE-toimiston nettisivuilta Mansikka huomasi ilmoituksen SoMe Manager F.E.C -rekrykoulutuksesta. 

– Koulutus kuulosti makealta jutulta, ja kiinnostuin välittömästi, Mansikka toteaa.

Helppo ja nopea rekrytointiprosessi

Mansikka haki SoMe Manager -rekrytoivaan koulutukseen ja sai pian tiedon tulleensa hyväksytyksi. Tästä alkoi myös työssäoppimispaikan haku.  

Rekrytoivaan koulutukseen osallistuva opiskelee uutta alaa ja samaan aikaan työskentelee työssäoppimispaikassa noin puolen vuoden ajan. Tavoitteena on, että harjoittelujakson päätteeksi osallistuja palkataan yritykseen koulutusta vastaaviin tehtäviin. 

Rekrytoivan koulutuksen ja työssäoppimiskauden päätyttyä solmin työsopimuksen Stadion-säätiön kanssa. Sain samalla entistä enemmän vastuuta rooliini.

Mansikka koki koulutuksen ja työssäoppimispaikan hakuprosessin helpoksi.

– Alussa hakijoille pidettävässä infotilaisuudessa avattiin koko prosessi selkeästi ja ymmärrettävästi, Mansikka kertoo. 

Sen lisäksi, että hakija etsii itse harjoittelupaikkaa, Rastor-instituutin rekrytointitiimi etsii hakijoille sopivia työssäoppimispaikkoja. Tämä tehdään aina yhteistyössä hakijan ja työpaikan edustajan kanssa, jolloin saadaan yhytettyä sopivimmat ehdokkaat työpaikkahaastatteluihin. Mansikka ehti käydä kahdessa haastattelussa ennen kuin sopiva työssäoppimispaikka löytyi. 

– Olin Kreikassa lomalla ja rannalla, kun sain puhelun, jossa kysyttiin, haluanko mennä haastatteluun Stadion-säätiölle. Se kruunasi lomani!

Viestintäassistenttina haastavassa projektissa

Haastattelu meni hyvin ja Mansikka aloitti Stadion-säätiöllä viestintäassistenttina. Stadion-säätiöllä on käynnissä iso Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushanke, jossa kulttuurillisesti arvokkaasta kohteesta muokataan monitoimiareena, luonnollisesti perinteitä kunnioittaen. Mansikka meni töihin kymmenhenkiseen tiimiin, joka suunnittelee Olympiastadionin liiketoiminta-alueita, kuten tapahtuma- ja kokouspalveluita.
 

Sopisiko rekrytoiva koulutus seuraavaksi askeleksi sinun urallesi?

KATSO AVOIMET REKRYTOIVAT KOULUTUKSET

Rekrykoulutus-Stadion-saatio-600x350.png
Rekrytoiva koulutus oli kannattava sekä uutta työpaikkaa etsineelle Taru Mansikalle että uutta osaajaa tarvinneelle Stadion-säätiölle. Myös Tarun esimies, markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju on sitä mieltä, että yhteistyö on sujunut hyvin.

– Työnkuvani on ollut erittäin monipuolinen. Pääasiallisesti olen rakentanut ja kehittänyt yrityksen nettisivustoa ja toiminut linkkinä viestintätoimiston ja kumppanien välillä. Lisäksi olen ollut projekteissa päävastuullisena tai osallistujana. Jonkin verran kirjoitan myös some-sisältöä. Tämä on ollut hyvin pitkä mutta mukava projekti, Mansikka kertoo. 

Rekrytoivan koulutuksen ja työssäoppimiskauden päättyessä Mansikka solmi työsopimuksen Stadion-säätiön kanssa. 

– Nyt kun solmimme työsopimuksen, saan entistä enemmän vastuuta nettiprojekteista.

Rekrytoiva koulutus on oppimista koulutuspäivillä sekä työpaikalla

Työn ohessa tapahtuva SoMe Manager -opiskelu Rastor-instituutissa oli Mansikalle mieluisaa. Jopa niin, että hän olisi suonut koulutuksen jatkuvan pidempään. Hyödyllisimpiä olivat erilaiset workshopit, jossa päästiin itse tekemään esim. podcastia tai valokuvaamaan.

– Osa oli minulle jo opitun kertaamista, mutta toisaalta sain todella paljon uutta tietoa. Eikä se jo opitun kertaaminenkaan haitannut, sillä se vahvisti oppimaani.

Rekrykoulutusta Mansikka suosittelee kaikille työnhakijoille, ja erityisesti niille, jotka haluavat lähteä ammatillisesti uusille urille. 

– Suosittelen koulutusta iästä riippumatta, opit varmasti uutta, summaa Mansikka.

Suosittelen koulutusta iästä riippumatta, opit varmasti uutta.

Tutustu myös näihin markkinoinnin tehtäviin tähvääville sopiviin koulutuksiin: